In 2010 is de zeespiegel met 6mm gedaald. NASA heeft hierover een persbericht uitgebracht en de zaak gebagatelliseerd door de turnaround vooral aan de omslag van El Ninjo naar La Ninja te wijten. Juist een paper van onze eigen KNMI-modeltovenaar Geert-Jan van Oldenborgh “bewijst” dat er inderdaad heulemaal niets bijzonders aan de hand is.

Flatline
Als we Bob Tisdale mogen geloven, dan is er wél meer aan de hand: sinds 2000 is de Ocean Heat Content namelijk aan het flatlinen, volledig in tegenspraak met alle modelvoorspellingen. Ook Roger Pielke Sr. houdt de Ocean Heat Content scherp in de gaten simpelweg omdat dit volgens hem sowieso de enige juiste parameter is om global warming of global cooling aan af te lezen.

Lachen wordt het allemaal pas met Marc Morano en James Delingpole…

Marc Morano heeft een hilarisch of eigenlijk ook heel droevig achtergrondverhaal geschreven waarin hij uitgebreid ingaat op het feit dat Obama in zijn toespraak na het winnen van de Democratic nomination op 8 juni 2008 bezwoer dat:

my presidency will be the moment when the rise of the oceans began to slow and our planet began to heal.

Obama heeft deze belofte zowaar nog overtroffen door nu de zeespiegel al stevig te laten dalen.

Atlasgate
James Delingpole haakt in op de rel rondom de foute Groenland kaart in de nieuwe Times Atlas (mogelijk geplagieerd van Wikipedia!!) met een verzonnen verhaal dat in de volgende Times Atlas ook de Malediven zullen verdwijnen evenals een grote kustzone van Bangladesh. Dan lig je toch krom als je hoort dat de al onder water vergaderende Malediefse overheid een officieel protest heeft ingediend tegen de Telegraph publicatie?

Hogere machten
En dit alles tegen de context van een almaar stijgende CO2 uitstoot. Zoals we weten van een recente studie en publicatie van ons eigen PBL. Deze studie toont weer eens onomstotelijk het rechtstreekse lineaire 1-op-1 relatie tussen CO2 uitstoot en economische groei of krimp. En daarmee is er één ding zeker: ergens in het verborgene zijn hogere machten allang bezig te zorgen dat vanaf de volgende Amerikaanse presidency het hele klimaatverhaal van tafel is simpelweg omdat de economische nood zeer hoog is en het klimaat ponzi scheme steeds minder mensen blij (miljonair) kan maken.

Wie gaat met mij de weddenschap aan dat nu al is bepaald dat Rick Perry de volgende president van Amerika moet en gaat worden?