Telegraaf 21 november 2011 - Pagina 3

In het bovenstaande krantenartikel geeft de PVV – net als in het Turkijedebat- duidelijk blijk van een gebrek aan historisch inzicht. In dit geval een gebrek aan kennis van de geschiedenis van de machinaties van Greenpeace cum suis. Richard de Mos stelt het zo voor alsof Greenpeace pas met die betonblokken in zee en met dat spoorwegakkefietje crimineel zou zijn geworden. En “crimineel” is ook helemaal niet zo erg. Liever 10 criminele organisaties in het schuurtje achter mijn huis, dan 1 milieualarmistische international op deze hele aardbol.

Zoals Nietzsche al betoogde in zijn Nutzen und Nachtteil der Historie für das Leben is historisch besef soms een ziekte die zoals bij D66 tot te veel nuance leidt. En dus heeft de PVV gewoon gelijk dat Greenpeace, Wereldnatuurfonds, Milieudefensie, Natuur & Milieu, Planbureau voor de Leefomgeving, Friends of th Earth, Sierra Club, enz. enz. (Rypke vul even aan) zeer foute organisaties zijn die in elk geval financieel zo snel mogelijk kalt gestellt dienen te worden. En Greanpeace International mag wat mij betreft z.s.m. van Amsterdam inderdaad naar de spoedig onderlopende Malediven – niet dus – verhuizen.

Wil je wel met historisch besef weten hoe erg het is gesteld met deze clubs lees dan bijvoorbeeld James Delingpole’s Watermelons: The Green Movement’s True Colors of luister naar Greenpeace oprichter Peter Moore. Of luister naar de leugenachtige reactie van Greenpeace directeur Sylvia Borren op het ahistorische gekrakeel van Richard de Mos:

Het zou logischer zijn als de heer De Mos samen met de eigen kiezers en miljoenen Greenpeacesupporters opkomt tegen vervuilende praktijken, en vóór schone lucht, een veilig klimaat, en meer groene banen.

Misschien moet Sylvia Borren het boek Het Gifschip nog lezen over waar actievoeren tegen vervuiling samen met politici en de gullible media doorgaans op uit draait? Oh, angstindustrie! Of had ze nog niet gehoord dat onze lucht schoon ís en dat fijnstof ook een hoax is? En misschien kan ze even uitleggen wat een “veilig klimaat” is. Enne laat haar eens met Jan-Kees de Jager een boom opzetten voor meer groene rode banen. Dat experiment is al eens gedaan.

Kortom: het historisch besef is bij de milieuvoorvrouwen en -mannen (in die volgorde) minstens even ver te zoeken als bij de volkstaal sprekende PVV. Zo bekritiseerde ik onlangs Jolande Sap die meende dat er nodig een “groene revolutie” diende te komen, zonder dat ze ook maar enig besef toonde dat die groene revolutie een welomschreven historische periode tussen 1960 en 1980 is. je gaat toch ook niet roepen dat we een interbellum nodig hebben?

Agent Smith
Maar er is goed nieuws: Melanie Schultz van Hagen gaat 2000 tot 2300 banen schrappen bij haar ministerie Infrastructuur & Milieu. En aangezien we in de Randstad nog veel meer asfalt nodig hebben (geef de natuur de ruimte in de langzaam ontvolkende “rijksdelen”), is het te hopen dat het vooral in het milieumoloch wordt gehakt. Waarbij we hebben vernomen dat ook het PBL gepiepeld gaat worden. Exit Maarten – Agent Smith – Hajer (zie artikel uit oude doos). Dan is het een kleine moeite om en passant ook die terroristische buitendiensten – het angstindustriële complex – van het oude VROM de wacht aan te zeggen.

En dan die 7 fte en kantoorhuur weer terug naar eerlijke kleine clubs als de Bomenstichting (zie hier).

Hieronder nog het hele Telegraaf artikel:

’Crimineel Greenpeace moet het land uit’

PVV en VVD willen milieuclub aanpakken

door Inge Lengton

DEN HAAG, maandag
Greenpeace moet haar internationale hoofdkantoor in Amsterdam sluiten. De milieuclub is in korte tijd zo vaak over de schreef gegaan dat het imago van Nederland wordt geschaad. De actiegroep moet daarom over de grens worden gezet.

Dat vindt de PVV, die wil dat staatssecretaris Atsma (Milieu) alles uit de kast haalt om Greenpeace weer in het gareel te krijgen.

Ook bij de VVD wekken de milieuactivisten steeds meer wrevel op. „Van het voeren van actie zijn zij naar de rechtszaal gegaan. Ook worden de randen van de wet soms opgezocht en overschreden”, zegt Kamerlid Leegte. De liberalen stellen daarom voor om milieuorganisaties die de wet overtreden voortaan uit te sluiten van overheidssubsidies. Ook mogen ze niet langer inkomsten uit loterijen zoals de Postcodeloterij krijgen. Greenpeace is volgens VVD en PVV aan het radicaliseren. Bewijs putten zij uit het gat dat de groene activisten onlangs groeven onder een treinspoor waar een kernafvaltransport zou passeren. Greenpeace zou burgers ook steeds vaker misleiden. Leegte en De Mos wijzen op het schip Probo Koala dat volgens de milieuclub dodelijk gif heeft gelekt. Maar uit onderzoek bleek onlangs dat het schip vooral stonk en geen bewijsbare doden heeft opgeleverd.

„Greenpeace wordt geen strobreed in de weg gelegd”, stelt De Mos. „De club voert acties uit waar jij en ik misschien al lang voor waren opgepakt. Als Greenpeace weer teruggaat naar zielige zeehondjes redden, ben ik de eerste die lid zou worden. Maar de acties die zij nu doen kunnen niet door de beugel.”

Greenpeace is verbaasd dat juist de PVV een poging doet om hen monddood te maken. „Het grondwettelijk vastgelegde recht op vrijheid van meningsuiting en vreedzaam en geweldloos protest zou hoog in het vaandel van de PVV behoren te staan”, zegt directeur Sylvia Borren. „Het zou logischer zijn als de heer De Mos samen met de eigen kiezers en miljoenen Greenpeacesupporters opkomt tegen vervuilende praktijken, en vóór schone lucht, een veilig klimaat, en meer groene banen.”

Ondertussen zoeken wij nog donateurs om stopgreenpeace.nl verder aan te kleden. De betaalbare zeer getalenteerde vormgever en de bouwers hebben we. Nu nog een paar centen erbij graag. Mail naar info@ als je iets wilt doen.