Sinds mijn bericht van gisteren en de opbouwende kritiek daarop en nu vanochtend het spotten van dit nieuwe boek van de bij Huffington Post verbannen journalist Harald Ambler, heb ik verzonnen dat ik ook een boek over klimaat ga schrijven, maar dat ik dit pas doe als de titel en de ondertitel en de cover helemaal af zijn. Zelfs de flaptekst en de tekst voor het achterplat rollen niet uit mijn pen totdat de zeg 15 woorden van titel en ondertitel staan als een huis.

Hoe goed is: “Verkoop je jas niet”? Best cool. Beter dan Lomborgs Cool it! of Marcels “Koele feiten in een verhit debat”? Mmmm. In elk geval vind ik de ondertitel zwak. Verrassende waarheden… gaap! Nee dan in dat boek Kalte Sonne: Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet! Tjakka! Die zit. Ga maar los met brainstorm in de reacties. Als jullie wat moois voor me verzinnen ga ik dat boek schrijven. Vanaf mei heb ik veel tijd. Tot die tijd erg druk met wintersport en sneeuwverwachting.