Voor de Stichting Wetenschappelijk Natuur en Milieubeleid schreef ik de Biodiversiteitwijzer 2012: 20 biodiversifeiten voor een praktisch natuurbeleid. Je kunt er antwoord vinden op vragen over vragen als wat biodiversiteit is, wie de term bedacht, wat de stand van kennis is, hoe het gaat met de soortenrijkdom in Nederland en ook zin en onzin-indicatoren onderscheiden op basis van de wetenschappelijke literatuur.

Hij is HIER te downloaden op de site van de SWNM.

Komende tijd blog ik iets minder. Dat heeft twee redenen:

  • ik ben door een motor aangereden, kom net uit het ziekenhuis en heb een beschadigde nier en gebroken ribben. Ergo: ik heb mij wel eens beter gevoeld: maar hoofd en handen zijn OK
  • ik wil alleen postings schrijven die zinvol zijn/iets toevoegen of in lijn liggen van huidig onderzoekswerk, en zal maximaal 2 maal per week nog posten: tenzij de actualiteit daar om vraagt zoals bij de WNF-voetafdrukblog

 Graag wil ik dat Climategate weer bij de kern komt, zoals we dat op betere momenten waren: ontmaskeren van junk science, en datgene melden wat de reguliere media om wat voor reden niet oppikken met alle mogelijkheden die het web te bieden heeft: in 2 jaar veel geleerd door Climategate en collegae. Graag nu een hoger plan.

Mijn herhaalde oproep is daarom om gezwam, humorloze vijandbeelden over links, nazi’s en ander loopgraafgeleuter te staken en gewoon als één grote redactie te werken van 1000+-bezoekers per dag die het web afgrazen naar nieuwe feiten, studies, nieuws en duiding op natuur- en milieugebied.

Internetvervuiling is er al genoeg: liever heb ik dat iemand aandachtig die Biodiversiteitwijzer doorneemt, controleert, ziet of er eventuele andere studies of visies zijn zodat ik mijn kennis kan aanscherpen, staan er getallen in die onjuist zijn? In plaats van reacties als

‘Janou neuuuhhh ze lieguuhhh het zijn linkse nazi’s’zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, Lysenkooohhhhhh: dat is even vermoeiend als de blogtrolls Yves, Kakafonia enz: nu ik onder de diclofenac zit word ik extra snel moe van dat soort slap gelul, dus doe het dan voor mijn humeur.

Alvast bedankt.