Baanbrekend boek van Petrus Hoff ziet CO2 als grote zegening

Sinds gisteren weten we dat Carbon Capture and Storage (CCS) echt geen goed idee is. Het creëert niet alleen het enige reële CO2-gevaar dat bestaat: in een rampscenario tijdelijke verhoging van de concentratie naar dodelijke concentratie van 7% (200x de huidige concentratie); en ook nog eens aardbevingen waarbij de CO2 in lage concentratie gaat weglekken. Zie hier wat er in het Amerikaanse PNAS paper staat.

Dus wat te doen met de CO2 die wij mensen uitstoten? Ik maak er geen geheim van dat ik het liefst de concentratie zie stijgen naar iets van 1200ppm voordat we overschakelen op “duurzame energie”. En we zullen vanaf 2150 ook volledig draaien op biofuels. Waarom? Ten eerste wacht ons een dramatische krimp van de wereldbevolking vanaf 2050, zodat we in 2150 een belachelijke overmaat aan landbouwareaal zullen hebben. Ten tweede weten we tegen die tijd echt zeker dat ons hoog koolhydraatrijke dieet zowat alle welvaartsziekten bepaalt van Alzheimer via diabetes tot kanker en van obesitas tot depressie. Als we tegen die tijd met een weer naar 4 miljard mensen gekrompen wereldbevolking massaal eiwit en gezonde vetten zullen eten (wat slimme mensen vandaag de dag ook al doen) dan hebben we zoveel graan, maïs, rijst en aardappels over (tegen die tijd volledig automatisch door robottractors en robotboeren geproduceerd) dat we er biofuels van kunnen maken en die nog voor de helft onderaards kunnen opslaan voor de komende ijstijd!

Los daarvan: stel dat je je wel zorgen maakt over de CO2 die we nu uitstoten (in plaats van te denken: “recyclen die handel die in het carboon per ongeluk onder de grond is beland”) dan is het in feite super eenvoudig om dat gewoon te doen! Het geheim is aanplant van nieuw bos (CO2-opslag in hout) en het verrijken van uitgespoelde bodems met koolstofrijk organisch materiaal. Er zijn verschillende bioneers wereldwijd die werken aan zeer realistische plannen op dit gebied. De volledige menselijke CO2-uitstoot kan met gemak worden opgevangen als we vanaf vandaag onze schouders eronder zetten…. en dat is geen grap.

Hieronder stel ik 3 bioneers waaronder 2 Nederlanders voor in 3 boeiende video’s….. 

Bioneer John D. Liu

Peter Westerveld – Nagafoundation

Petrus Hoff Groasis Waterboxx

De laatste twee video’s tonen de twee Nederlandse “bioneers” die worden gesteund door Stichting COmON. Deze stichting stelt zich ten doel “de aarde groen te maken” en dat is voorwaar een nobel en zoals we na deze drie video’s weten ook een realistisch streven.

Waarom gebeurt het dan niet? Follow the money! COmON is niet armlastig natuurlijk, maar tegen de gezamenlijke kracht van de VN, WWF, Greenpeace, Friends of the Earth, Club van Rome, alle verziekte nationale weerinstituten van NOAA to KNMI en alle envirovakgroepen aan universiteiten kun je dan nog niet aan. Om die macht te breken is een ware Kulturkampf nodig. We moeten gaan zien dat al die clubs die spreken in termen van beperking, schaarste, bedreiging en onmogelijkheid bijna altijd een verborgen agenda van zelfverrijking en machtsvergroting nastreven. Ondernemers, bioneers en optimisten daarentegen gaan uit van mogelijkheden, kansen en oplossingen.

Dan zie je pas wat ik ooit van een Marokkaanse berggids leerde: “Il n’y a pas des problemes, que des solutions”. Laten we daar nu eens scherp op worden als burgers ten opzichte van de groepen die macht over ons (willen) uitoefenen. Als ze moeilijk kijken en zeggen dat het “zeer zorgelijk is”, dan liegen ze waarschijnlijk en hebben ze bijvoorbeeld maatjes bij de banken of in de landbouw of waar ook die ze niet willen laten stikken. En nee ook de populisten die simpele oplossingen propageren zonder ooit een bedrijf of project te hebben gerund, verdienen onze aandacht niet. Laten we voortaan luisteren naar experts met de voeten in de klei, die met particulier gefinancierde proefprojecten hebben bewezen dat ze weten waarover ze praten. En laten we die dan ons geld geven!

Stef Blok: bring it on!