Feest, het is vandaag weer Duurzame Dinsdag, het initiatief van Voormalig Milieudefensiepropagandist Maurits Groen. Groen haalde ‘De Profeet’naar Nederland, Al Gore en bedacht met de integere ex-bedrijfsleiders van Greenchoice een slimmigheid. Zoals via ‘Do the Bright Thing’: hier omgedoopt tot ‘Zonden voor Zonnepanelen’. Je kunt Maurits je consumptiezonden afbetalen, waarna hij zonnepaneeltjes belooft neer te zetten.

Duurzame Dinsdag koppelt subsidiebehoeftigen aan subsidiegevers
Duurzame Dinsdag is een ontmoetingsdag voor overheid en bedrijven die een handel in moraal of ongevraagde rommel willen starten, waarbij de overheid garant blijft staan: als we mijn definitie voor ‘duurzaam ondernemen’hanteren. Ik bedoel, zie hier de Duurzame ideeenlijst voor 2012.

De Ecosaver: met chemicalien in een vliegtuig doen wat planten al miljoenen jaren doen
Op afstand het meest uitzinnige en absurde idee is de Ecosaver, die weergeeft wat voor anti-wetenschappelijke en sektarische beweging ‘duurzaamheid’is:

met behulp van natirumhydroxide [NaOH] koolstofdioxide [CO2] uit de lucht halen. dat reageert namelijk met elkaar in Natriumcarbonaat [Na2CO3] en dat is soda, dus onschuldig. hiermee halen we dus het schadelijke CO2 uit de lucht en maken er soda van.

Het staat er echt.


Ecosaver is het vervuilende lachertje voor de plantenwereld: een 'duurzaam'idee

Ecosaver het lachtertje voor planten
Zolang we in het tijdperk van de planten leven: het Herboceen is dit natuurlijk een absurd idee. CO2=OK. Planten nemen tienmaal zoveel CO2 op als wij produceren via verbranding van fossiele brandstof (ja er komt ook weer een grote hoeveelheid vrij door respiratie, maar dan nog), wat initiatieven om minieme hoeveelheden CO2 uit de lucht te halen en dan een bak soda te dumpen, nou, laten we het voorzichtig zeggen: een tikje over de top maken. Dit bedenk je alleen als je heel erg ‘duurzaam’bent.

Federatie tot bederf der Natuurinteresse
Andere organisator is de IVN, ooit een bond voor ‘natuureducatie’. Maar die daar onder druk van de subsidiegever/overheid het woord ‘duurzaamheid’aan vastplakte en nu ook ‘Federatie tot bederf der Natuurinteresse’ zou kunnen heten, zoals ik al blogde en onder camouflage van natuureducatie kindjes indoctrineert.

Toch heeft dolle dinsdag ook zijn goede kanten
Tussen de vele inzendingen die subsidie willen, zit ongetwijfeld één idee dat niet volledig uit het lood is geslagen. Ik zag bij de inzendingen van 2011 ook Noor van Andel’s Fiwihex zitten, een nieuw systeem voor hyperefficiente warmte-overdracht. Laten we het dus dubbel positief zien.

    a. de ‘duurzame beweging’maakt zich steeds meer belachelijk tot iedereen het woord ‘duurzaam’de neus uit komt
    b. uit alle gekte kunnen ook zinnige initiatieven uit de as verrijzen

Ik ben ook duurzaam!
Ik pikte met de ‘ecosaver’ wel het meest uitzinnige idee er uit. Er is ook een idee voor kippen houden in stedelijke omgeving. Dat doe ik ook, maar bij mij mag het niet duurzaam heten omdat ik geen subsidie aanvraag. Gisteren het kippenhok al afgebouwd, met de buurjongen die kok is en in de bouw werkte: De Tweede Kamer heet het stulpje.

Deze week schaf ik mijn eerste vleeskuikens aan: Stientje, Marianne en Esther, en ik zal hier op Climategate bloggen over de lotgevallen van deze kakels tot hun gelukzalige einde als feestmaal voor mij en mijn buren.