Bekijk de uitzending door hier te klikken.

Op donderdag 23 mei besteedde Ongehoord Nederland (ON) een groot deel van de uitzending aan de falende Energiewende (energietransitie) in Duitsland. Te gast in de studio was filmmaker Marijn Poels en verder kwam ook ondernemer en energiedeskundige Theo Wolters aan het woord. Wolters is een van de sprekers op het aanstaande Jubileumcongres van Clintel.

Filmmaker Marijn Poels maakte een korte documentaire over de Energiewende. In Duitsland zijn kolen- en kerncentrales massaal vervangen door windmolens en zonnepanelen. Gevolgen zijn een afname van de energiezekerheid en een flinke stijging van de energierekening. In 2022 heeft Duitsland zelfs 12 kolencentrales opnieuw aangezet om aan de energievraag te kunnen voldoen.

In de uitzending van ON kwam ook Theo Wolters aan het woord. Theo is voorzitter van de Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid en een van de sprekers op ons  Jubileumcongres op dinsdag 18 juni. Hij wees erop dat de CO-uitstoot in Nederland naar beneden kan, maar dat dit ten koste gaat van onze welvaart. Aangezien de klimaatdoelen van 2050 sowieso onbereikbaar zijn, pleit hij voor aanpassing aan klimaatverandering en de inzet van kernenergie. Als geen ander kan Theo Wolters uitleggen en onderbouwen of de beoogde energietransitie haalbaar en betaalbaar is.

Wil je de lezing van Theo (en vele anderen zoals Willie Soon, Gregory Wrightstone en Jacob Nordangard) graag bijwonen? Boek dan nu jouw ticket(s) voor het Clintel Jubileumcongres op dinsdag 18 juni in Roelofarendsveen. Dit kan in onze webshop.

Word nu Vriend van Clintel en profiteer direct van flinke korting op het congres (49 ipv 79 euro, voor max. 2 tickets) en ontvang ook nog eens een boek naar keuze uit onze webshop.

***