Bovenstaande grafiek is van Wikimedia. De verdere bron ken ik niet. Grappig dat “falsified” hier negatief “vervalst” betekent terwijl het in de wetenschap een positief gegeven is als “theorie weerlegd door metingen”. En dat is precies wat er is gebeurd met de analyse van HadCRUT4 want in 2008 en 2009 respectievelijk stelden NOAA en Phil Jones dat een periode van 15 jaar zonder opwarming de global warming theorie ernstig in gevaar zou brengen.

Natuurlijk zien deze mensen dat nu weer heel anders, want global warming is net als de onbevlekte ontvangenis en andere geloofsartikelen een niet falsificeerbare theorie. Duik terug in de geschiedenis van deze valse wetenschappelijke beloften op WUWT hier en Notrickszone hier. Alarmist Ben Santer heeft nog een jaartje respijt want hij riep in 1997 dat global warming bij 17 jaar flatlinen weerlegd is.

Erg mooi nu we toch met die aardtemperatuur bezig zijn: dankzij Ole Humlum van climate4you.com kun je jezelf volledig informeren over alle actuele tot en met september geupdate temperatuurkwesties in deze pdf. IK zal kijken of we dit voortaan maandelijks kunnen doorgeven.