Hajo’s oproep tot een Hollandse Theepartij krijgt nieuwe relevantie.

Omdat windmolens volgens Mark Rutte niet op wind maar op subsidie draaien, verhoogt zijn partijgenoot Henk Kamp voor 2013 het subsidiebudget van 1,7 miljard euro naar 3 miljard euro per jaar, zo meldt ‘subsidiecatalogus’. Want anders draaien ze niet, snapt u.

Die 3 miljard euro SDE+ betaalt u via een opslag over de energierekening van ongeveer 150 euro extra.

Per 1 januari naast alle belastingverhoging ook extra SDE-opslag: kadootje VVD
De wet die deze SDE+-opslag mogelijk maakt wil Kamp voor 1 januari door de senaat duwen. Dus ook al bent u bij de NUON, dan betaalt u tegelijk aan ENECO, met dank aan de VVD. De wet gaat regelrecht in tegen het CE-Delft onderzoek- opgesteld na aanvraag door Rene Leegte (VVD) dat stelde dat subsidiering van niet renderende energie de duurste vorm van klimaatbeleid is (euro’s per vermeden ton CO2)

Geloofwaardigheidscrisis versterkt met economische crisis
De grootste subsidie-aanvrager bij Agentschap.nl van ‘duurzaam’in 2012 was ‘biomassa’. Het Kado van de hier nog bejubelde VVD komt terecht bij voormalige nutsbedrijven, windmolenaars en biomassabijstokers. Om op papier de 16 procent ‘duurzame energie’doelen te halen, opgelegd door de Europese Unie (20 procent in 2020) en met 2 procent opgehoogd door de PvdA. De SDE-regeling is trouwens geschreven door CDA’ers als Koopmans.

Blonde kuif zegt weer bedankt
Afgezien van een lobby van nutsbedrijven en milieuclubs wil niemand dit: Den Haag moet gewoon Brussel gehoorzamen. De VVD is gehalveerd in de peilingen en de PVV veert weer op. Ergens zou je een verband suggereren…

Weg met al dat principiele gedoe, gewoon lekker meedoen..
.. dit is wat het subsidieadviesbureau schrijft:

Zodra de exacte voorwaarden bekend zijn zullen wij deze publiceren op onze website. Heeft u plannen om te investeren in duurzame energie in het nieuwe jaar? Laat het ons weten in verband met de subsidie en wellicht kan ook onze dochter Cedel B.V. iets voor u betekenen.

Of het advies opvolgen van sociaal wetenschapper en journalist Lucas van der Hoeven in het KVK-magazine:

‘de belastingdienst accepteert zonnepanelen als roerend goed, waardoor het voor 100 procent een ondernemersinvestering is. Danzkij diverse subsidieredelingen omvat de aftrek/afschrijving zo’n 60 tot 80 procent van de aanschafwaarde’

Eigenlijk ben je gek als je niet meedoet, zo lijkt het wel… Wat de opmerking van Den Uijl betreft en het verschil met de VVD: die speelde Sinterklaas toen het kon…