Henk Kamp van de Vijanden van Vrijheid en Democratie (VVD) verdeelt de door PvdA, Brussel en Agentschap.nl opgelegde 2000 of meer windmolens over de provincies, en treedt burgerrechten van gedupeerde omwonenden plat met de ‘Crisis en Herstelwet’ in de hand. En dus scherpen lokale verzetsgroepen van alle partijgezindtes de messen, om hun leefomgeving te verdedigen.

Verzetsgroepen tegen de turbinisering en groene bureaucratisering van Nederland, kunnen inspiratie opdoen bij de campagne van de Zeeuwse mosselvissers: Stop de Groene Leugen in 2008. Zij werden bijna door de milieubeweging van hun bestaan beroofd, maar wisten het tij te keren, al moesten zij hun mosselferrari inruilen voor een bakfiets. Hier gebeurde in het klein, als voorbode wat nu in het groot gebeurt.

Stop de turbinisering
Het verzet tegen de turbinisering van Nederland- dat zo op Flevoland (…) gaat lijken- lijkt bijna zinloos: zoals Pieter Lukkes hier al schreef zijn voor dit beleid niet eens de meest elementaire vragen en bezwaren behandeld, noch voelen bestuurders enige aandrang deze te beantwoorden. Omdat ze ook wel weten dat ze beleid uitvoeren dat zich van iedere toetsing van rentabiliteit ontslaat: het is een ideologie.

Hoera, burgerlijke ongehoorzaamheid!
Je kunt argumenten op een rij zetten- Simon Rozendaal deed dat ook al in Elsevier- maar men vertrouwt op de arrogantie van de macht, het voldongen feit van lopend beleid. We zijn nu in het stadium beland dat de overheid- met door Brussel opgelegde bureauideologie- vijand van de burger is geworden: zij voert beleid uit dat is opgelegd door een bureaucratische elite die zich van iedere verantwoording ontslaat. Mainstreammedia fungeren slechts als cheerleaders.

Burgerlijke ongehoorzaamheid is dan ook een logisch gevolg, dat de overheid nu over zich afroept.

‘Groene beweging totalitaire trekken’
Zoals Lodewijk Dros in Trouw ook al schreef na het samenstellen van een Catechismus van de Groene beweging, heeft deze beweging totalitaire trekken. Alleen debat werkt dus niet, alle middelen zijn nu geoorloofd om onze vrijheid te verdedigen. Dat Nederland op sommige terreinen trekken krijgt van een totalitair regime/éénpartijstaat heeft ook zijn positieve kanten. Ik geloof wel in al die kleine verzetsgroepen in het land, die zich sterk maken voor hun omgeving. Als er al een goede milieubeweging bestaat, dan komt die voort uit mensen die bij hun tastbare omgeving betrokken zijn.

Amusementsindustrie/media en lastenverzwaring pacificeert en verstrooit burgers
Mensen worden door onze PvdA-gezinde journalistiek(zie ook weer de ‘Zilveren Camera’, waar een Diederik Samsom ophemelende fotoserie van een PvdA-campagne wint) en amusementsindustrie dociel gehouden. Toch groeit de onvrede, zonder zich op een positieve wijze te kanaliseren. Vele mensen mopperen wat voor zichzelf.

Het is ook lastig: hoe duurder het leven wordt hoe minder tijd men ook heeft. Lastenverzwaring is dé manier om burgerlijk verzet te smoren, iedereen heeft dan genoeg aan zichzelf. Je kunt immers al nauwelijks hypotheeklasten van een huis betalen, als je niet allebei voltijds werkt. Terwijl veel mensen maar wat graag meer tijd voor elkaar en hun gezin hadden. Toch worden steeds meer mensen wakker.

Niet ‘weg met het systeem’, maar ‘meer goede mensen’ en vrijheid in verantwoordelijkheid
Ik geloof niet in systeemverbetering als doel op zich, verandering van facade: er hoeven ook geen nieuwe partijen te komen. Wel geloof ik in goede mensen -integer, moedig met ruggengraat, persoonlijkheid en visie- op de juiste plaatsen. Ik kom ze wekelijks tegen, heb vele goede mentoren gehad die deze eigenschappen toonden.

Het feest van bottom up lokaal verzet kan beginnen, en wie weet bloeien er mooie samenwerkingsverbanden uit die waken voor de vrijheid van Nederland en haar burgers, onze Hajo schreef het ook al met zijn oproep tot een vaderlandse ’theepartij’, gericht aan alle koffiedrinkende Nederlanders. Voor alles dat werkt, en iedereen die werkt. En een nieuw artikel 1 in de Grondwet, dat burgers beschermt tegen de overheid. In plaats van dat lachwekkende ‘gij zult niet discrimineren’-artikel, waarmee de generatie ’68 in 1983 de afschaffing van gezond verstand/politieke correctheid tot staatsideologie verhief.

We blijven op Climategate.nl graag de munitie leveren. Heerlijk, toch altijd al de neiging gehad om wat te stoken.