Groene planeconomie in Europa opgelegd door Verenigde Naties

Alle wegen leiden naar de Club van Rome en een select clubje industrielen

Ons ceremoniële parlement en Henk Kamp van het Ministerie van Planeconomische Zaken voeren het energiebeleid uit dat Europa oplegt (20 procent weersafhankelijke energie-doelen). Europa voert op haar beurt slechts resoluties en plannetjes uit, die in achterkamers van VN-conferenties zijn besloten door een zeer kleine elite als in Rio de Janeiro (1992 en 2012).

Daar komt die ‘duurzame economie’ met ‘groene groei’uit die Eurocraten doordrukken, daarmee de industrie uit Europa verjagend door stijgende energielasten. Steeds omdat ‘deskundigen’zeggen dat het moet.

Rio: reshaping international order
Die conferenties ademen – zoals ik blogde– de geest van de Club van Rome in 1972, met haar pleidooi voor mondiale herverdeling van welvaart om ‘instorting’te voorkomen van een zelfbedacht ‘wereldsysteem’ en het latere rapport ‘Reshaping International Order’. Men klaagt steevast na een VN-milieuconferentie, dat wereldleiders niet willen luisteren en dat de conferentie mislukt.

Herverdeling mondiale welvaart = ‘strijd tegen klimaatverandering’
Maar via de achterdeur wordt toch het ene concept uit Agenda 21 na het andere ingevoerd in Europa, zoals de socialistische planeconomie die we kennen als ‘sustainable development’: de herverdeling van welvaart met het voorgestelde klimaatfonds van 200 miljard dollar per jaar in 2020 als concreet voorbeeld. Herverdeling van welvaart heet nu ‘strijd tegen klimaatverandering’. Europa stortte daar 7 miljard euro in afgelopen jaar.

Beleid Europe Aid leunt op harde leugen
Zie ook deze agenda ‘a decent life for all post 2015‘ van 22 februari die bureaucraten van Europe Aid uitrollen, met als rechtvaardiging de harde leugen dat ‘klimaatverandering en ecologische degradatie’ rampen zou veroorzaken die al miljoenen mensen doodde, omdat de Westerse welvarende landen de aarde naar de sodemieter zouden helpen.

Already today, climate change, depletion of natural resources and ecosystem degradation are
having a significant impact on livelihoods, for example through the increased number and intensity of natural disasters and the depletion of natural capital and infrastructure. Since 1992, natural disasters have caused € 750 billion of damage and killed 1.3 million people. The effects of unsustainable patterns of current economic development are still largely determined by developed countries and increasingly by emerging economies, while poorer countries are
disproportionately impacted and have the least resources to cope with negative effects.

Europe Aid: de ‘bullshit button on natural disasters and climate change’
Ze noemen in één zin zaken die niets met elkaar van doen hebben, zoals dé expert op dit vlak Roger Pielke jr al vaststelde: geen trend in natuurrampen veroorzaakt door de luttele 0,8 graden temperatuurstijging én geen oorzakelijk verband, zoals zelfs het nieuwe IPCC-rapport al vaststelt.

PielkeJR: With this post I am creating a handy bullshit button on this subject (pictured above). Anytime that you read claims that invoke disasters loss trends as an indication of human-caused climate change, including the currently popular “billion dollar disasters” meme, you can simply call “bullshit” and point to the IPCC SREX report.

Het volgende proza toont de ultralinkse intenties van de Europe Aid-bureaucraten, door een categorie zieligerds te definiëren die ondraaglijk lijden dankzij uw welvarende levensstijl. Na te suggereren dat ecologische degradatie met haar miljarden dollars rampenschade door ‘unsustainable development’ de belangrijke oorzaak zou zijn en niet wanbestuur, corruptie enz:

More than 1.5 billion people live in countries affected by violent conflict. Violence destroys lives and livelihoods and often affects women and people in vulnerable situations, such as children and people with disabilities

En dus heet ‘sustainable development’het enige antwoord: een door bureaucraten van boven opgelegde planeconomie

Climate change, natural disasters, biodiversity loss and the degradation of oceans, freshwater sources, land and soil have a particularly negative impact on the world’s poorest populations. To be able to act on these issues, the overarching framework needs to act as a catalyst for good governance, transparency, social cohesion and the empowerment of women, in all countries and internationally, all of which are essential for sustainable development and the eradication of poverty.

Blijkbaar is er een onderscheid tussen vrouwen en mensen bij Europe Aid: de vrouwen worden hier door de socialistische internationale bijgesleept samen met invaliden als ultrakwetsbare zieligerds, lijdend onder de ecologische rampen die uw levensstijl veroorzaakt. Uit dit proza blijkt dat men gelooft dat een door bureaucraten geleide planeconomie de beste manier zou zijn om armoede te bestrijden.

Wat is er in Rio 2012 besloten?
Vooral meer centralistische controle door, en versterking van organen die zich aan iedere democratische toetsing onttrekken, zoals de UNEP. Plots zijn er dan weer regels, en die worden ons via Brussel dan weer opgelegd.

Rio+20 started a process to reinforce the institutional framework for sustainable development, including strengthening the role of the UN General Assembly (UNGA) and ECOSOC. A major decision was to establish a High-Level Political Forum (HLPF) on sustainable development, which will replace the UN Commission on Sustainable Development. The HLPF will follow up and review progress in the implementation of the outcomes of Rio+20 and is also mandated to strengthen the science-policy interface, which will be crucial for the implementation of SDGs

en

Another important outcome of Rio+20 was the decision to strengthen and upgrade the UN Environment Programme (UNEP) and, in particular, the decision on universal membership for its Governing Council.

Het is bekend dat Maurice Strong- eerste voorzitter van de UNEP die haar hoofdkantoor in Nairobi Kenia heeft (waar veel mondiale bureauinstellingen zetelen)- in 1992 op de door hem voorgezeten Rio-conferentie een hint gaf naar de noodzaak van een meltdown van het Westen ‘voor de planeet’, en ook op de SS Rotterdam bij de conferentie van het WWF hintte Jorgen Randers van de Club van Rome in die richting. Mijn geloof in de Eerste hoofdwet van Sociale Dynamica ‘Iedereen doet maar wat’ weerhoudt mij slechts nog van het zien van opzet.

Deskundigen zeggen: 1+1= geen 2, dus doen we lekker mee
Maar het is onweerlegbaar logisch: wie zijn energievoorziening afhankelijk maakt van het weer zoals de UNEP wil en Brussel, en zoals socialistisch planeconoom Henk Kamp (PvvdA) nu braaf gehoorzaam opvolgt, vernietigt zijn economische groei, en ontgroeien was het doel van de Club van Rome voor het Westen. Uit ‘mindmanagement’-oogpunt is het erg interessant te zien dat iedereen dit accepteert, zolang ‘de wetenschappers’en ‘de deskundigen’maar zeggen dat 1+1 geen 2 is en iedere progressieve nepintellectueel/journalist dat braafjes overpent.

Door | 2013-03-05T12:20:45+00:00 5 maart 2013|26 Reacties

26 Reacties

 1. Hajo Smit 5 maart 2013 om 14:05- Antwoorden

  Wat die industriëlen betreft heb ik het vermoeden dat het een vooropgezet doel is om Europa aan de bedelstaf te brengen (behalve de elite dan)… omdat de New World Order er een is die het beste gedijt als de armoede (en lage lonen) gelijk over de aardbol verdeeld zijn. Men bereid zich voor op een situatie dat de lage lonen in de opkomende economieën steeds schaarser worden. En dus moeten onze kinderen en kleinkinderen de volgende generatie slaven vormen in eeuwige maatschappelijke ondoorzichtige MATRIX van een elite die de meute bang en dom en slaafs houdt. Break free!

 2. Hugo 5 maart 2013 om 14:25- Antwoorden

  Toch is het zo dat de vermeende opwarming grote gevolgen heeft voor het leven op onze aarde.

  Denk aan de biobrandstof kleine lokale boeren zijn van hun land verdreven. De westerse productie van mais en tarwe verdwijnt in de vergister.

  De prijzen voor eetbare olie mais en suiker volgen op dit moment de prijs van aardolie.
  1 miljard mensen op deze wereld kunnen van hun inkomen onvoldoende voedsel kopen om hun gezin te voeden.

  Miljoenen afrikaanse vrouwen vaak met kinderen er naast moeten nog steeds hun voedsel koken op vuurtjes gevoed met hout en mest in rokerige hutjes.
  Heel groen ze gaan gemiddeld rond hun 45e dood aan longklachten.

  Ook regenwouden worden opgeofferd voor bijstook van palmolie in onze centrales.

  Wij subsidieren ook de ontbossing o.a. in de VS door voor te veel geld hun houtsnippers te kopen niet alleen voor bijstook in centrales maar ook voor groene hout kachels die meer fijnstof produceren in een wijk als er vroeger vrij kwam bij een rondweg in Amsterdam.
  Maar beste gelovigen dit groene fijnstof zal ons eeuwige gelukzaligheid brengen.

  Nog een stap verder we verplichten gezinnen die op het bestaansminimum leven de molenheffing te betalen zodat zij uiteindelijk financieel compleet vastlopen terwijl 1 op de 10 kinderen in Nederland nu al in armoede leeft.

  We lijken wel gek.
  Wordt het geen tijd om een referendum in te zetten tegen de altijd hongerige molog die Europa heet en de groene hoge priesters daarvan in Den Haag?
  Hoe lang laten we het toe dat die onverzadigbaar onze energievoorziening om zeep helpen en daarmee de economie.

  Hoe lang laten we ons als makke schapen uitmelken om groene gelovigen hun aflaat te bezorgen.

 3. Niek Rodenburg 5 maart 2013 om 14:55- Antwoorden

  Wat me is bijgebleven na het zien van een uitzending gisteren over armoede in Nederland is de schande dat in Nederland al bijna 400.000 gezinnen in daadwerkelijke armoede leven.

  Gas, water en licht afgesloten. Je ’s winters met koud water wassen. Eten van de voedselbank.
  Een meisje dat vertelt dat ze zelf op haar kleding af en toe andere merktekens plakt om te ‘voorkomen’ dat vriendinnetjes denken dat ze weken lang hetzelfde aan heeft.

  Zie ook: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21356626/__700_meldingen_arme_kinderen__.html

  Hoewel het armoedeprobleem werd afgedaan als een gemeentelijk probleem omdat de gemeentes deze huishoudens te weinig bij staan, denk ik dat de schuld in Den Haag ligt.

  Meneer RUTTE, u moet zich diep schamen dat onze natie, met behulp van een stel Greenpeace activisten die in het Nederlandse parlement geïnfiltreerd zijn, afglijdt naar een zodanig bedenkelijk laag niveau dat in menig bananenrepubliek aan de orde van de dag is.
  Ik zag u ook gisteren in enkele journaal uitzendingen. Telkens valt me weer dat glimlachende gezicht op. Ik verdenk u ervan bij elk woord te liegen en dat camoufleert met die vervelende glimlach. Het staat zoooo dom. Zeg gewoon de waarheid, dat u gegijzeld wordt door Greenpeace.

  Ik heb er geen woorden voor en ben gewoon woest dat een Premier van een land er zo’n verschrikkelijke bende van maakt en in een rap tempo afbreekt wat ik heb helpen opbouwen in de afgelopen 45 jaar.

 4. Niek Rodenburg 5 maart 2013 om 15:04- Antwoorden

  Lees dit ook even, hoe de Duitse bevolking langzaam begint te morren onder de groene evangelische druk.
  Daar barst de bom als eerste.

  http://notrickszone.com/2013/03/05/german-doubts-on-renewable-energies-skyrocket-pollster-surprised-by-the-great-skepticism/

 5. Turris 5 maart 2013 om 15:52- Antwoorden

  Onze efforts moeten we primair richten op de charlatans, die rijks-gesubsidieerd gepoliek klimaatalarmisme betrachten op basis van het vorige gefraudeerde AR4-IPCC-climate-report.

  Het belang is daarom om de politiek voorgebakken conclusies van het aanstaande AR5-IPCC-climate-report en hun achterhaalde AGW-theorie wereldwijd publiekelijk te kritiseren met onafhankelijke betrouwbare wetenschappelijke kracht van publicaties.

  Secondair politici bewust maken, dat de Nederlandse bevolking niet meer zit te wachten op nog extra lasten verzwaringen en banenverlies veroorzaakt door de “duurzame economie”, gedicteerd vanuit Europa en de VN.

  Het moet daarom afgelopen zijn met de draconische Rijkssubsidies aan Zonne- en windenergie, die geheel voor de “klimaatbeheersing” niks bijdragen.

 6. Realist 5 maart 2013 om 17:40- Antwoorden

  Het is Naomi Klein die in haar boek ‘The Shock Doctrine’ toch redelijk helder uitlegt hoe keer op keer een kongsi van wereldverbeteraars (van linkse en rechtse huize, maakt niks uit), bedrijven en vooral banken en hun eigenaren toewerken aan het destabiliseren van verschillende landen (Zuid Amerika, Zuid-Oost Azie, Midden Oosten en daarna de Arabische Lente) om in de chaos/crisis die volgt op een bankroet van een land voor een prikkie bedrijven en instituties opkoopt en landen in peilloze schulden laat belanden, zodat de souvereiniteit de facto verloren gaat en de macht verschuift naar de ‘internationale elite’. Deze New World Order, waar zowel rechtse republikeinen als George Bush senior als linkse dromers van socialistische heilstaten heilig in geloven, moet zo tot stand komen. De huidige bankroet/schuldstrategie waar de groene economie een onderdeel van is , is in feite oorlogsvoering met geweldloze middelen. En de VN is niets anders dan de EU, deze organisatie is er vooral op uit om haar eigen macht te vergroten ten koste van de macht van afzonderlijke landen. Om het liefst uit te groeien tot een wereldregering.

  En Rypke, het wordt tijd om je eerste hoofdwet van sociale dynamica eens grondig te herzien. Daar waar geloof is, is sociale orde. En het geloof dat wereldregeringen en wereldoplossingen nodig zijn om wereldproblemen op te lossen is zowel onuitroeibaar als sterk vertegenwoordigd in de boven ons gezetenen.

 7. klimaatonnozelaar 5 maart 2013 om 19:37- Antwoorden

  Bijgaand bericht sluit hier mooi bij aan. http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.html?id=95758 Er wordt blijmoedig geconstateerd dat “In landen waar de economische crisis het hardst toeslaat, ontwikkelt zich onder de bevolking het snelst een duurzame houding”.

  En Rypke je begrijpt het weer eens niet; er is geen sprake van armoede maar van “milieubesparend gedrag”.

  “Inwoners van landen die het meest getroffen zijn door de economische crisis, zoals Griekenland, Spanje en Italië, vertonen duidelijk steeds meer milieubesparend gedrag.” Ja wat zullen die mensen verheugd zijn, ze zijn geen achterblijvers maar koplopers!

  Is zo’n formulering en houding nou heel cynisch of wereldvreemd, ik weet het niet meer.

 8. Niek Rodenburg 5 maart 2013 om 21:16- Antwoorden

  Ongetwijfeld is er iemand die de hoofdpersoon in het onderstaande verhaal even pootje licht….voordat hij zijn laatste duurzame snik doet.

  http://www.energieoverheid.nl/2013/03/05/opinie-energietransitie-stokt-bij-nederlandse-industrie/

 9. Niek Rodenburg 5 maart 2013 om 21:23- Antwoorden

  Nog zo’n figuur: de fractievoorzitter van GroenLinks:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21356459/___Miljoenen_asfalt_naar_ov___.html

  Wil nog meer geld naar windmolens.

 10. Amadeus Gould 6 maart 2013 om 07:36- Antwoorden

  Opmerkelijk (hoe je ook kijkt tegen de winstgevendheid van schaliegas-projecten) is toch wel dit bericht op de dagelijkse standaard

  Een recent FOIA-verzoek door de belangrijke milieu en energie nieuwssite E&E News bracht brisant e-mailverkeer aan het licht.

  Verstopt in een bulk aan officiële emails van Obama’s groene Environmental Protection Agency (EPA) dook een briefwisseling tussen hoge EPA-functionarissen op, die de verdenking bevestigt dat er sprake is van een samenzwering tussen Obama’s groene gekkies en anti-frackingactivisten.

  Zoals bekende Obama heeft die EPA hard nodig voor zijn carbon tax plannetjes (waarmee die dan weer cadeautjes kan gaan uitdelen, althans dat is natuurlijk mijn mening).

 11. Hugo Matthijssen 6 maart 2013 om 10:02- Antwoorden

  De 16e eeuw
  De meest gehate belasting in Nederland ooit moet wel de zogeheten Tiende Penning zijn. Dit gezien de dramatische gevolgen. Ingevoerd in 1569 door de Spaanse hertog Alva, moest deze taks de kosten van de Spaanse overheersing dekken.
  De 10e penning betrof een omzetbelasting van 10% op de verkoop van goederen, een harde klap voor een handelsnatie. De tegenstand tegen deze heffing leidde uiteindelijk tot openlijke oorlog, inmiddels bekend als de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje. De Tiende Penning werd nooit ingevoerd.
  ( bron telegraaf)

  De vraag is welke mogelijkheden we op dit moment nog hebben.
  Je kunt bijvoorbeeld denken aan een lijstje van partijen die qua programma en stemgedrag in de kamer het meeste geld verspillen in de bodemloze put die duurzaam heet.
  Daarmee kun je voor jezelf een lijstje maken van partijen waarop nooit meer gestemd hoeft te worden.

  Iets voor de groene rekenkamer?

 12. George 6 maart 2013 om 12:09- Antwoorden

  @Hugo en Hajo; de Tiende Penning, het lijkt geschiedenis maar ik vraag me toch wel eens in alle ernst af of het de elite niet om oorlog te doen is? Je betaalt voor hun salaris, hun ongebriedelde hebzucht, hun fouten, hun oorlogen, en nu mag je (met een beetje aansporing hunner zijds) het onderling ook nog even uitvechten binnenkort? Het zou een eenvoudig klusje zijn voor die gasten, en ook nog eens een win-win situatie dus. Voor de zekerheid, het voorzorgsprincipe je weet wel, houd ik mijn hart vast.

 13. Rypke 6 maart 2013 om 13:04- Antwoorden

  @Hajo, dat is wel een mooie gedachte: Nederland als het toekomstige lage lonenland, waarin wij als batterijtjes in het bureausysteem mogen functioneren

  @George, ik sprak laatst nog iemand die een Amerikaans boek had gelezen waaruit idd bleek dat de enige uitweg van een crisis oorlog is: dan wist iedereen zijn afspraken en lijstjes om opnieuw te beginnen

 14. Rypke 6 maart 2013 om 13:46- Antwoorden

  Het blog is net geschreven en het Planbureau voor de Bureaucratische Leefomgeving onderstreept mijn boodschap nog eens met de leugen van ‘groene groei’: een economie waarbij een bureaucratische elite bepaalt wat wel en niet goed is voor ons en die dat via belastingheffing van boven op legt, én het geloof dat ‘de wetenschap’ met de juiste regelknoppen de natuur en samenleving kunnen afregelen: precies wat Neil Postman bekritiseert in Technopolie

  http://www.pbl.nl/en/infographic/conditions-for-greening-the-economy

  Further greening of the tax system would mean that prices more accurately would reflect the currently hidden environmental costs. This would increase the attractiveness of investment in clean and efficient technologies and render waste and pollution more expensive. One measure to achieve this would be through a kilometre charge for road freight.

  Abolishing environmentally harmful subsidies (belastingvoordelen voor grootverbruikers die veel personeel hebben uitleggen als subsidie, om subsidiering van exploitatie windmolens te rechtvaardigen)
  This measure could lead to a saving of up to 10 billion euros, annually, for the Dutch Treasury and will lead to a reduction in environmental impact. Examples of such harmful subsidies are low or no fuel taxes for aviation and shipping, and tax exemptions on commuting. Elimination of such fiscal benefits would require a consideration of all the political consequences.

  Dynamic regulation
  By setting dynamic standards, requirements for clean technologies (= de leugen dat windenergie en zonne-energie gratis zijn en geen grondstoffen kosten en vervuiling geven) could be tightened up, over time, and innovative companies would be rewarded with a cost advantage. Clear agreements on emission standards contribute to innovation and its dissemination.

  Sustainable innovation
  Sustainable innovation leads to new opportunities for a more efficient use of energy and materials, and would help existing efficient techniques to be deployed on a massive scale. The government encourages environmentally friendly innovations in various ways, including through subsidies and tax breaks and by acting as a launching customer.

  Energetic society
  Green growth also requires a better use of energy in society. The government’s commitment to green growth is important and thus provides clarity for entrepreneurs and financiers. The Dutch Green Deals are a good example of work aimed at solving certain barriers in actual practice.

  Measuring progress differently
  Measuring progress in a different way would be a major challenge. For green growth this requires a small set of key headline indicators for politicians. This set would need to include both relative and absolute ‘ecological’ indicators, and the headline indicators should balance green and growth.

  De sluiting van het Planbureau voor de Bureaucratische Leefomgeving is een lovenswaardig voornemen, een zegen voor de economie, de vrijheid van burgers en het bespaart vele tonnen aan zinloos papierwerk

 15. Amadeus Gould 6 maart 2013 om 17:47- Antwoorden

  Even een nieuwtje van een van de grotere spelers op de energie-markt.

  Vattenfall ontslaat ca. 2500 medewerkers, om kosten te beparen: 1500 in Duitsland, 400 in Zweden en 500 in Nederland en dan nog 50 of daaromtrent in andere delen van de wereld.. Omdat er weinig vraag zal zijn naar electriciteit in de toekomst (ja dat leest u goed). Maar Vattenfal gaat wel duurzaam verder.

  Het staat natuurlijk in schril contrast met:
  – de groep mensen die de energierekening niet kan betalen.
  – een toenemende armoede

  En zo’n Samson (en noem al die andere groene politici maar op) maar blijven roeptoeteren dat duurzaam meer banen oplevert. Het is de afbraak politiek, het achteruitboeren t.b.v. een nieuwe elite. Egoisten zijn het, die de onbetrouwbare energie-leverantie voorstaan.

  De link naar de pers-mededeling van Vattenfall:

  http://www.vattenfall.com/en/pressreleasedetailhidden.htm?newsid=EFE4D2C5E7DD4CD28B5DF423F2225DBA

  Een paar opvallende citaten

  Approximately 2,500 employees might leave the company when Vattenfall has to cut costs by SEK 3 billion during 2013 and by another SEK 1,5 billion 2014.
  Øystein Løseth, President and CEO of Vattenfall, painted a picture of 2013 and the coming years with a low electricity demand, an oversupply of CO2-emission allowances, production overcapacity and low electricity market prices when he and Ingrid Bonde, CFO and Deputy CEO, spoke at a meeting with the Vattenfall European Works Council today on Wednesday (6 March).

  “A potential sale of our Danish thermal assets and our lignite block Lippendorf R in Germany could contribute significantly to achieving the target of lowering our CO2-emissions to 65 million tonnes by 2020,” Bonde said.

  Kan iemand die “de CO2 lariekoek serieus” neemt, effe uitleggen wat dit cunning plan – het doorverkopen van CO2 ongunstige energie opwekking – de EU-commisaris Hedegaard gaat opleveren. 😉

 16. Rypke 6 maart 2013 om 18:53- Antwoorden

  Zie ook: http://www.hetwesten5xfailliet.nl/

  Azië is bezig de hegemonie van ons over te nemen. Intussen debatteren onze parlementariërs over de maximumsnelheid en de weigerambtenaar. Onze politici gaan ons niet helpen. Integendeel, zij zullen doorgaan met het afschaffen van de democratie ten gunste van een Europees imperialistisch project. Verder zullen zij doorgaan met het nemen van precies die maatregelen, die de economische ondergang van het Westen zullen versnellen.

  Hij vergeet het debat over protocollen rond Bultrug Johannes nog te noemen. Ik ben ook geshockeerd geraakt bij een 2de Kamersessie over het kinderlijke leeghoofdige niveau van onze politici.

 17. Niek Rodenburg 6 maart 2013 om 19:20- Antwoorden

  In Engeland staan de consumentenorganisaties op de achterste benen nu bekend is geworden dat de ‘National Grid’, zeg maar de beheerder van het elektriciteitsnetwerk aan windmolen eigenaren tot £10,000 PER DAG betaalt wanneer ze bij overaanbod van energie hun windmolens stilzetten. Dit om een blackout te voorkomen.

  De consumentenorganisaties zijn razend omdat de rekening van dit alles rechtstreeks bij de consumenten wordt neergelegd.

  http://www.thetimes.co.uk/tto/environment/article3704842.ece

  En zo zien we dat de bevolking in veel EU landen vanwege de duurzame windmolengekte in een onmogelijke hoek wordt verdreven waar ze straks met veel geweld uit los zullen breken.

  Dan kun je als politicus er maar beter zorgen dat je net op buitenlandse snoepreis bent.

 18. Turris 6 maart 2013 om 20:12- Antwoorden

  De 500 ontslagen in Nederland vallen bij NUON.

  Vattenfall woordvoerder verklaarde op Radio1 Brussel, dat het overaanbod in Europa aan (T. : gesubsidieerde groene) stroom de hoofdoorzaak is.

 19. Niek Rodenburg 6 maart 2013 om 20:51- Antwoorden

  Nog zo’n dromerig banenrapport:

  Schone energie kan 60.000 banen opleveren

  op

  http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.html?id=95830

  De samenstellers van het rapport, WNF en Ecofys zijn natuurlijk helemaal niet onafhankelijk en praten in eigen belang. Weet u het nog? Het draaien om en graaien in de subsidiepotten.

  De miljarden subsidies die u en ik moeten betalen.

  Ze vergeten gemakshalve dat vanwege concurrentieverlies het aantal banen in de Nederlandse industrie over enkele jaren met honderdduizenden zal teruglopen.

  De neergang is vorig jaar al ingezet met de sluiting van een vestiging van DOW in Eemshaven waar 400 medewerkers op straat werden gezet en vorige week werden we geconfronteerd met de mededeling dat het werkeloosheidspercentage al boven de 7% ligt, op weg naar 10%!

  Overigens schreef het FD vandaag dat er al flink ruzie in de regeringscoalitie is nadat René Leegte een paar lastige vragen had gesteld waarop de andere coalitiepartner furieus reageerde.

  De eerste scheuren over wat duurzame energie inhoudt zijn dus duidelijk aan de oppervlakte gekomen. Er broeide natuurlijk onderhuids al langer wat, maar de VVD schijnt in te zien dat het op de huidige voorgestelde manier niet goed gaat.
  Misschien een tip om de heer Kamp eens in te lichten?

  Morgen uitgebreid een artikel hierover op Fibronot.nl

 20. Niek Rodenburg 6 maart 2013 om 22:13- Antwoorden

  De Noordelijke Rekenkamer maakt er een zootje van.

  http://fibronot.nl/nieuwsartikel2013-078-noordelijke-rekenkamer-veel-woorden-weinig-daden/

  Volksverlakkerij in optima forma met hun opmerking over de voorraden fossiele brandstoffen aan het begin van het rapport.

 21. Hans 6 maart 2013 om 22:48- Antwoorden

  Nu op ned 2: het NOS journaal met Jan Rotmans en deskundig commentaar van Willem Lust…

  Tendentieus op zijn minst.

 22. Hans 6 maart 2013 om 22:52- Antwoorden

  Beelden met natuurgeweld: CO2
  Rotmans: “als die centrales opengaan, wordt in R’dam ipv 50% minder, 40% méér uitgestoten. Dat is een ramp”

  Ik vraag me af: hoe gaat dat er nu in bij de kijker? Ene oor in, andere oor uit? Ik heb het idee dat het klimaatgeneuzel helemaal niet meer leeft. Bij niemand.

 23. Niek Rodenburg 7 maart 2013 om 04:08- Antwoorden

  Rotmans probeert te redden wat er te redden valt. Desnoods met leugens moet zijn doctrine ondersteund worden. En de NOS is maar wat graag bereid hem even zendtijd te gunnen.

  Ik denk trouwens ook dat de Nederlanders het helemaal hebben gehad met het gezeur over het klimaat, maar dat snappen al die rotmannetjes niet.
  Die denken alleen aan hun eigen portemonnee.

 24. TINSTAAFL 7 maart 2013 om 06:56- Antwoorden

  Uit de Noordelijke Rekenkamer rapportage:

  Maar er zijn te weinig projecten van de grond gekomen en nieuwe banen zijn vooral te vinden in advisering en planontwikkeling, zo blijkt uit het onderzoek.

  En dat is nu juist het grootste probleem! Grote plannen met veel subsidies waar de dames en heren politici mooi weer mee spelen, echter er wordt NOOIT achteraf door hen bekeken of het geld dat door ons belastingslaven wordt opgehoest werkelijk wordt besteed waarvoor het bestemd is.

  Onlangs werd bekend dat ondanks een verdubbeling van subsidie aan het openbaar vervoer (van 1 naar 1,9 miljard euri) er zo goed als geen stijging van gebruikers van het openbaar vervoer heeft plaatsgevonden. 3x raden waar het geld naar toe is gegaan….juist: “advisering en planontwikkeling”

  Een nieuw EU plan voorziet een 3 miljard euri subsidie voor het bestrijden van jeugd werkeloosheid. 3x raden waar het geld naar toe gaat….juist: “advisering en planontwikkeling”, want als je aan de ene kant de economie wurgt door kille besparing hoe kan je dan aan de andere kant voor banen zorgen, speciaal voor de jeugd?

  Zo houd je de politiek, adviseurs en planontwikkelaars aan het werk door altijd maar weer die subsidie ruif te vullen waarop alle parasieten van deze samenleving afkomen.

 25. TINSTAAFL 7 maart 2013 om 06:59- Antwoorden

  PS En met parasieten bedoel ik figuren als Rotmans en andere talking heads.

 26. DWK 7 maart 2013 om 12:25- Antwoorden

  Voorlopig waait in Duitsland de wind nog wel uit dezelfde hoek. Afgelopen week werd hier een informatiedag georganiseerd speciaal voor boseigenaren met windmolendromen.
  Van passief tot actief d.w.z. verpachting perceel met minimale woei tot het zelf exploiteren van een molen op een bosperceel met maximale woei: 40.000,- Euro tot 270.000,- Euro per jaar. Plus natuurlijk dat bij betreffende bosbouwer het kacheltje flink kan snorren van het hout der gekapte woudreuzen.

  Ondertussen heeft de woedende kok een fikse griep en ziet hij met z’n oor op het kussen een gekantelde Rotmans “de markt” niet begrijpen. “De markt” aldus Rotmans kiest dus niet voor de schoonste vorm van energie maar voor de smerigste!

  Je kunt natuurlijk ook gewoon tegen de mensen zeggen dat je een communist bent, immers de markt kiest noch voor schoon, noch voor smerig. De markt kiest voor goedkoop.

Geef een reactie