RZ13Waterloo

Butte de Lion Waterloo: Vindt onze democratie haar Waterloo met Wind op Land van de PvvdA?

Er zijn 151 zienswijzen ingediend tegen ‘Wind op Land’, van duizenden burgers, bedrijven en organisaties, het gros daarvan bezwaar makend tegen de plaatsing van 6000 Megawatt extra overcapaciteit in stroomopwekkking door windmolens. Dat meldt sociaal geograaf prof.dr. Pieter Lukkes, zelf nr 33, lees hier zijn brief. Lukkes – schrijver van ‘Klimaatbeleid in Eurocrisistijd’ pleit daarin voor economische herbezinning.

De zienswijzen zijn in te zien op www.centrumpp.nl. Rutte, Schultz en Kamp drukken- tegen CBS-advies in deze molens door, met de Crisis en Herstelwet in de hand. Tegen een als ‘bezuinigingen’ verkochte lastenverzwaring tussen 10-20 miljard euro. Dit tijdens de grootste economische crisis sinds de jaren ’80 en economische krimp. Dankzij dit anti-economische overheidsbeleid met haar lastenverzwaringen blijft Nederland het eurosukkeltje van Europa.

Stille staatsgreep klimaatlobby voorkeursbedrijven, bureaucraten en NGO’s
Het besluit valt in oktober. Omdat geen enkel economisch doel gediend is met ‘wind op land’- het dient enkel om aan een papieren Brussels doel te voldoen van ‘duurzame energie'(wisselvallige goedgevoels-energie zonder rentabiliteitstoetsing)- komt ‘Wind op land’ neer op een staatsgreep van de klimaatlobby: een selecte groep NGO’s, bureaucraten/academici (ECN, PBL enz) en voorkeursbedrijven die willen cashen/invloed winnen met de CO2-bubbel ten koste van u.

Ook Nuon wil via belastingbetaler verliezen compenseren
Opvallend is ook de zienswijze van de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA), de club die het meeste van de Nederlandse belastingbetaler hopen te profiteren. Zij pleiten zelfs voor 8000 MW extra overcapaciteit bij de reeds bestaande gigawatts overcapaciteit, die Nuon nopen haar gloednieuwe gascentrales uit te schakelen.

Ook Nuon diende een zienswijze in, zij hopen via de belastingbetaler iets van de half miljard euro verlies van afgelopen jaar te compenseren. Opvallend is dat het NOS-journaal wel op de hoogte is van die forse overcapaciteit– waardoor nieuw gebouwde gascentrales stilstaan- en tegelijk cheerleader blijft van extra overcapaciteit van windmolens.

In Postdemocratisch NL is Nimby een geuzennaam
Mainstreammedia houden u in slaap, wij en de Dagelijkse Standaard schudden u vandaag wakker. Ook intellectueel fundament van burgerverzet tegen de lobbycratie is in de maak: Oikofobie van Thierry Baudet verschijnt over 2 weken bij Prometheus. U wordt immers belachelijk gemaakt door de ‘kosmopolieten’als u voor eigen huis en haard opkomt: NIMBY. Laat Nimby maar een geuzennaam worden, het is de beste kracht op dit moment voor natuurbescherming en herstel van democratie.