goldenrice

Op 8 augustus jl. hebben vandalen op de Fillipijnen een proefveld met Golden Rice vernield. Gouden Rijst is een genetisch gemanipuleerde rijstsoort die rijstkorrels oplevert met beta-caroteen (vandaar de kleur) waaruit het lichaam Vitamine A aanmaakt. De bedoeling is de rijst in te zetten in die gebieden waar kinderen massaal het slachtoffer worden van vitamine A deficiëntie. Jaarlijks sterven 670.000 kinderen onder vijf jaar aan dit gebrek.  Bjørn Lomborg heeft op change.org een petitie gelanceerd die binnen 4 dagen al 2500 ondertekenaars heeft.

sign_hajo

 

Het ondertekenen gaat heel simpel. Surf naat deze pagina op change.org. Meld je aan met je Facebook account. Wees daarbij NIET bang voor je privacy want deze petitie moet je toch met al je vrienden delen. Alternatief is een account aanmaken op change.org. Doe je het via facebook heb je meteen ook de mogelijkheid aan te vinken dat je handtekening ook op je facebook-pagina staat zodat anderen ook weet hebben van deze belangrijke petitie. Climategate.nl gaat zeker ook nog gebruik maken van change.org! Oefen dus alvast. Wat heet “oefenen”? 670.000 kinderen per jaar is wat mij betreft gewoon meteen “game on”!