Wisselvallige gesubsidieerde (duurzame) energie: all pain, no gain in Duitsland met energieprijzen die door belastingheffing over de kop gaan. Net als bij ons, omdat Duitsland voor Marxist Rutte een voorbeeldland is

Wisselvallige gesubsidieerde (duurzame) energie: all pain, no gain in Duitsland met energieprijzen die door belastingheffing over de kop gaan. Net als bij ons, omdat Duitsland voor Marxist Rutte een voorbeeldland is

Wat de gemiddelde Climategate-lezer al weet sinds onze oprichting- wind/zonnestroom rendeert niet en zal dat door de wisselvalligheid van de natuur ook nooit doen zonder bijspringen belastingbetaler- maar wat mainstream-media u verzwijgen, het is nu ook bij beleggers duidelijk. Zoals wij al berichtten zeggen de Spanjaarden nu ook volgens beurs.com ‘basta’ tegen wisselvallige gesubsidieerde (duurzame) energie, en volgen de Duitsers die ‘de stekker trekken uit groene energie’.

Er is namelijk één groot probleem: ondanks alle mogelijke experimenten is groene energie altijd verlieslatend gebleven, het implementeren van alternatieve energie bleek een kosten verslindend project te zijn. Terwijl er steeds minder geld voor allerlei projecten beschikbaar is.

Of de Duitsers direct volgen, dat durf ik niet te zeggen, beleggen.com geeft daarvoor geen bron. Wel neemt de oppositie toe tegen de torenhoge energielasten- zoals wij al berichtten– dankzij de groene energiebelastingen van de Energiewende.Dat nekt nu al kleine energie-intensieve ambachtelijke familiebedrijven als brouwerijen, maar ook midden en klein-bedrijf in andere sectoren.

Ook daar lees en hoor je bij onze zelfbenoemde kwaliteitsmedia niets over. Als de praktijk weerspreekt wat jij jaren van achter een bureaustoel op een gesubsidieerde redactie loopt te verkopen sta je in je hemd. Dus zwijgen de mainstream-hoernalisten het dood.

Maar de blogs en het web bieden een alternatief voor de nieuwsconsument die geen rad voor ogen wil van de beroepsgroep die haar eigen professionaliteit en relevantie verregaand overschat.