Confronting Russian Seismic Vessel in Barents Sea

Een half uur geleden om 15.42uur heeft Greenpeace getwitterd dat het contact met de Arctic Sunrise is verloren. In de Twitter-conversatie die daarna losbarstte heerst grote bezorgdheid of zelfs verslagenheid. Onlangs berichtten we hier al vrolijk dat Poetin spierballen had getoond aan Greenpeace. Er waren schoten gelost. We weten dat Poetin niet bepaald zachtzinnig omgaat met terroristen. Zijn Greenpeace activisten terroristen? Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Het zijn wel geweldloze activisten, maar wat ze in de wereld aanrichten bijvoorbeeld door het met illegale praktijken remmen van de ontwikkeling van GMO gewassen grenst aan een holocaust.

Inmiddels is duidelijk wat er is gebeurd. Lees het na op Telegraaf.nl. Het schip is niet getorpedeerd, maar vanuit helikopters heeft een speciale eenheid korte metten gemaakt met de krullenbollen. Twee van de 30 zijn ontkomen. 3 hebben zich in een ruimte verschanst en schijnen nog te twitteren. 25 zijn geboeid en worden onder schot gehouden geknield op de grond. Guantanamo toestanden zeg maar. Dit verandert een beetje wat ik hieronder schreef dus ik pas een paar dingetjes aan.

De laatste keer dat een schip van Greenpeace naar de zeebodem ging met dodelijke slachtoffers als gevolg was met de aanslag van Franse geheimagenten op de Rainbow Warrior in Australië. Dat was op 10 juli 1985 en dus twee maanden voor ik startte met mijn studie milieuhygiëne in Wageningen. Destijds was ik nog helemaal voor de moedige krullenbollen in snelle bootjes die zielige walvisjes redden. Inmiddels reken ik mezelf tot de grootste tegenstanders van de organisatie in haar huidige vorm. Greenpeace als merk zal mij overleven, maar er moet een plan komen om de angstindustrie om te vormen naar iets wat niet zo veel maatschappelijke schade aanricht. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de islam. Of dacht Wilders echt dat hij nog bij leven een eeuwenoude cultus ten grave zou kunnen dragen. Dacht het niet.

Dus zit ik nu met gemengde gevoelens. Iets in mij hoopt dat het schip gezonken is en dat het me eigenlijk geen bal uitmaakt of er een paar krullenbollen zijn gesneuveld. Met 660.000 jaarlijkse kinderslachtoffers door vitamine A deficiëntie zou het een goed statement zijn als vanuit de masculiene Russische cultuur een hard tegenwicht wordt geboden tegen ons weerzinwekkende gefeminiseerde grachtengordel idealisme met haar gehersenspoelde volgelingen op de burelen en de boten van GP. Anderzijds slaat je de angst om het hart als er echt sprake zou zijn van een beschieting met een torpedo of iets dergelijks. Gelukkig niet dus.

Het is in elk geval geen hoax en PR-stunt van de krullenbollen deze keer. Onlangs nog wel. Met die GMO veldjes die door “boeren” zouden zijn vertrapt. Nee het waren Greenpeace activisten vermomd als boer. Mijn eigenlijke hoop is dat ze het allemaal flink in hun broek doen en dat ze in een of andere Goelag worden opgesloten voor de komende jaren. Het schip wordt gewoon ingenomen. Vergelijkbaar met wat wij bij criminelen doen: ze materieel raken. De Ferrari’s in beslag nemen. Zo zouden we gewoon beslag moeten leggen op 80% van de assets van GP. Vleugellam moeten ze worden gemaakt.

En ik dank de lieve heer dat ik dit in een vrij land kan schrijven…. zonder zorg om mijn eigen leven of gezondheid… laat die krullenbollen ook gaan bloggen en wat zeilen op de Friese meren in plaats van zich met Poetin in te laten. Ach we zijn ook te beschermd en veilig opgegroeid allemaal. De wereld is veel gemener dan wij krullenbollen ons kunnen voorstellen… je ziet: ik identificeer me al met deze kuifjes in Siberië. Inshallah!