Foto: Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

Extinction Rebellion gaat opnieuw de A12 bij Den Haag blokkeren. Help dit te stoppen! De klimaatactivisten dreigen dagenlang het leven van tienduizenden werkende burgers zoals u te belemmeren.

Nederlanders zijn deze opdringerige klimaathysterie helemaal beu!

Burgemeester Jan van Zanen (Den Haag) moet daarom in actie komen en deze wanordelijke snelwegblokkade verbieden.

Extinction Rebellion is een hele foute club. Ze willen een ‘klimaatrevolutie’ ontketenen waarbij ze op de koop toenemen dat ‘er sommige zullen sterven’, aldus een van de oprichters. Ze streven dus openlijk naar de vernietiging van onze beschaving.

XR gebruikt in Engeland geweld, door bankfilialen te vernielen met hamers en beitels. De organisatie is dan ook op de Britse terreurlijst gezet.

De Nederlandse politie popelt om tegen deze wanordelijkheden op te treden. Maar hun werk wordt zinloos gemaakt: eenmaal opgepakt, gaan de activisten snel weer vrijuit. “Dit doet wat met de motivatie van onze politieagenten!”, twittert de Politievakbond.

De klimaathysterici houden zelfs ambulances en andere noodhulpdiensten tegen. ‘Meerdere ziekenauto’s werden ernstig gehinderd en één ambulance stond compleet vast’, schrijft het Algemeen Dagblad over een ‘klimaatdemonstratie’ van Extinction Rebellion.

Door de A12 te blokkeren maakt Extinction Rebellion zich schuldig aan verkeershinder (Wegenverkeerswet art. 5) en de verstoring van de openbare orde (Wetboek van Strafrecht art. 184). Maar zij wanen zich boven de wet!

Daarom heeft de burgemeester de macht – sterker nog, de plicht – om deze illegale demonstratie te verbieden en te beëindigen.

Misdaad mag niet lonen!

Voor de ondertekening, zie hier.

***