De onkreukbare Crok brengt realiteitszin bij BBC

De onkreukbare Crok brengt realiteitszin bij BBC

We kunnen gerust spreken van een zegetocht van onze onkreukbare Marcel Crok in media, nu het 5de IPCC-rapport uit is. Dat blijkt uit de media-oogst van de week. We lezen zelfs bij de BBC over ’the Dutch Approach’, hoe sceptici in de polder invloed hebben en waarbij onze onkreukbare Crok een hoofdrol inneemt, net als met het baanbrekende initiatief Climatedialogue, waar onze Climategate.nl-huisingenieur Theo met Crok aan de basis staat. Gerechtigheid.

Onze onkreukbare Crok mocht ook al bij het NOS-journaal uitleg geven. Het is geen eenzijdig Al Gore meer bij de NOS, de kijkbuiskinderen krijgen zowaar de keuze tussen klimaatopwarmers die hun prestige diep in de oceanen zien wegzinken- model Bart Verheggen, en onkreukbare zoekers naar de waarheid met helikoptervisie, founding father van Climategate.nl Marcel Crok.

Natuurlijk, we zien bij enkele oud papieren abonneeverliezers nog wel wat geroeptoeter voorbij komen als ‘het is nu nog zekerder dattuh de mensuh die aarde opehwarmen’: door informatie-amateurs geschreven die zich in de samenvatting van het persbericht hadden verdiept. Of gewoon omdat het IPCC rapport in Stockholm werd gepresenteerd en ze in eh, Kopenhagen waren, en da’s eh, zeg maar in de buurt, zoals de Telegraaf-freelancer Rolien Créton.

Maar de algehele teneur in betere media is: de sceptici zijn de winnaars, de alarmisten hebben iets uit te leggen, dat is zelfs de titel van het BBC-bericht: sceptici (de mensen die het klimaat minder gevoelig achten voor CO2 dan eerder aangenomen) winnen. Als we Der Spiegel even mogen citeren

For a quarter of a century now, environmental activists have been issuing predictions in the vein of the Catholic Church, warning people of the coming greenhouse effect armageddon. Environmentalists bleakly predict global warming will usher in plagues of biblical dimensions — perpetual droughts, deluge-like floods and hurricanes of unprecedented force.The number of people who believe in such a coming apocalypse, however, has considerably decreased.