bund_werbung

Is Climategate.nl nog relevant nu in de wetenschap data weer vrij in omloop zijn en sceptici normaal kunnen publiceren in de journals? Is het echt zo erg dat er tientallen zo niet honderden miljarden naar symboolpolitiek gaat terwijl je met datzelfde geld echte problemen kunt oplossen? Is een stoïcijnse ironische houding niet gepast of tenminste zelfbeschermend ten aanzien van de eeuwige waanzin van de politiek, als “kunst van het mogelijke”, waarbij dit “mogelijke” vaak het in stand of zelfs intensiveren van bepaalde waanzinnige beleidslijnen inhoudt?

Wat is de eigenlijke kern van het kwaad die geen gelatenheid toelaat? Voor mij is het antwoord duidelijk: het is big environment (vanaf vandaag een categorie op deze site met eigen themapagina). Sinds Donna Laframboise het uitzocht weten we dat de eigenlijke misstand van het IPCC is de verregaande infiltratie door de milieubeweging. Sinds Patrick Moore het ons heeft uitgelegd weten we dat de eigenlijke misstand van de milieubeweging is de verregaande infiltratie door voormalige anti-kapitalisten. Sinds Rypke Zeilstra’s onderzoeken naar het WWF weten we dat de eigenlijke misstand van de milieubeweging is, dat zij feitelijk niets doen voor natuur en milieu, terwijl zij enkel haar eigen naam en financiën wil verbeteren over de ruggen van de argeloze uitgebuite burger – net zoals de tabaksindustrie of de snoepwarenindustrie dat doet.

En zelf doet de milieubeweging ook helemaal niet moeilijk te verbergen hoe ziek ze eigenlijk is….. zie wat het Duitse Natuur & Milieu BUND nu weer heeft in elkaar geflanst:

[youtube id=”OApCdU6K-B0″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Say no more! Iedere kans om de financiën van dergelijke organisaties te ruïneren door grote boetes op te leggen, iedere kans om medewerkers van dergelijke organisaties voor welke misstap dan ook weken, maanden of jaren achterslot en grendel te plaatsen, moet gegrepen worden en we onderschrijven hier dan ook dat Forbes het juist ziet en dat Poetin inderdaad de machtigste man ter wereld is. Lees mijn Zwarte Zwaan artikel over het Greenpeace debakel in Rusland en stuur geen gratis SMS naar 3434 om Faiza vrij te krijgen – wat je op alle billboards in de steden leest, vul ook niet de online petitie in of ga zelf naar de gevangenis en kom niet langs start.

greenwaldINYT011113

Nee er is echt een keiharde journalistieke missie voor Climategate.nl. Er is meer focus nodig. Daarin hebben we geen betere leermeester dan Glenn Greenwald, de journalistieke komeet die dankzij zijn Snowden connectie inmiddels aan het hoofd staat van een met 250 miljoen dollar filantropengeld gesteund, nieuw journalistiek platform. Journalistiek als activisme tegen de macht gedefinieerd. Biased and balanced. Lees het schitterende mini-jongensboek uit The International New York Times (voorheen Herald Tribune) hierboven.

Ik overweeg een wijziging te doen van onze tagline:

Neêrlands meest gelezen en besproken online platform over natuur, milieu en klimaatverandering

Voorzetje:

Voorop in de strijd tegen big environment en zijn verkrachting van de mens met zijn pervertering van natuur en milieu

Moet korter:

Big environment op de korrel voor mensliefde en behoud van natuur en milieu

Goed?