Deze ambtenaar, zie foto, verdubbelt uw energierekening

Bert de Vries, plv directeur generaal Energie en directeur Energie en Duurzaamheid

Bert de Vries, plv directeur generaal Energie en directeur Energie en Duurzaamheid

Martin Sommer is hier in de Volkskrant alweer- verwijzend naar de klassieken– ijzersterk met zijn vraag ‘wie controleert de controleurs’van het SER Akkoord. Per 1 januari eindig ik al mijn blogs met ‘overigens ben ik van oordeel dat Henk Kamp moet aftreden’, Romeinse historie is ook één van mijn hobbies. Maar Kamp doet slechts wat al onze ‘gekozen’ vertegenwoordigers doen: aan het pluche plakken tot de volgende verkiezingen.

De ware verantwoordelijke voor het verdubbelen van onze energierekening via het SER Energie Akkoord middels het weggeven van 70-100 miljard euro belastinggeld aan een selecte groep profiteurs, om overcapaciteit aan windmolens te bouwen is natuurlijk plv Directeur Generaal Energie Bert de Vries, tevens directeur Energie en Duurzaamheid, sinds 1981 werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken. Hij is ook de bureaucraat die Henk Kamp de Tweede Kamer halve waarheden laat vertellen, zoals via de brief aan de Tweede Kamer op 14 januari, waarin ten onrechte werd gesuggereerd dat een capaciteitsfactor (=jaarrendement) van 40 procent op land kan worden gehaald ipv de gemeten 22 procent van het opgestelde vermogen tot nu toe. Individuele molens op windrijke plekken kunnen een RENDEMENT halen van 40 procent, maar niet alle molens van Wind op Land tegelijk over een heel jaar, velen komen in het windluwe Drenthe te staan. Zo loog Henk Kamp dankzij Bert de Vries de Tweede Kamer voor, om de technische kritiek van de 12 opzij te schuiven, waaronder van onze huisingenieur Theo Wolters.

Iemand moet deze man dus gewoon stoppen, want anders betaalt u straks 500-1000 euro extra energielasten per jaar. Dit is hem, en wanneer later een parlementaire enquête volgt over hoe onze economie naar zijn grootje ging dankzij (energie)lastenverzwaringen weet u: het was Bert de Vries die het deed. Hij was de verantwoordelijke ambtenaar, die de wensen van Greenpeace en de windmolen/offshore/groene consulting-industrie in beleid omzette, om met de Crisis en Herstelwet in de hand en ‘draagvlakcampagnes’ , plus omkoping van omwonenden met belastinggeld- ieder verzet te breken. En hier zijn de contactgegevens van deze verantwoordelijke ambtenaar – topsalarisschaal door u betaald- bij het Ministerie:

Telefoon +31(0)70 379 78 52/ 6114
[email protected]

Disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele onbeschaafde uitingen aan dat adres, noch voor de daden die voortvloeien uit de inhoud van mijn blogs en wat sommige lieden op basis hiervan menen te moeten doen dat buiten de wet of beschavingsnormen valt. 

RZ14Henkkampland
Nederland is in mijn ogen vooral een ceremoniële democratie. Wij zijn verder een door Brussel geleide bureaucratie en een lobbycratie, waar de sterkste lobby bepaalt hoe ons geld wordt besteed: de enige die bij het SER Energieakkkoord- leidend tot de grootste staatsuitgave uit onze geschiedenis- niet aan tafel was uitgenodigd was u, de burger. Overigens ben ik van oordeel dat Henk Kamp moet aftreden.

Door |2014-01-27T10:25:16+00:0027 januari 2014|48 Reacties

48
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
11 Reacties
37 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
14 Auteur reacties
AntonTurrisharrynakJNWLWKrenevers Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
harrynak
Gast
harrynak
Offline

He Rypke – lekker bezig man.

Iedere keer hetzelfde verhaal schrijven met een andere foto en dan voila: weer een nieuwe grensverleggende blog! Welke ambtenaar neem je morgen te grazen?
Kan niet wachten…

Ik ben blij dat er op climategate geen schreeuwerige inhoudsloze geframede onzin staat. Daar zijn immrs andere media voor bedoeld.

Honest Broker
Gast
Honest Broker
Offline

Hmm, hij staat wel in de “vieze top 50” …

http://www.vieze50.nl/13-$18–Bert%20Vries,%20de

Turris
Gast
Turris
Offline

“Iemand moet deze man dus gewoon stoppen, want anders betaalt u straks 500-1000 euro extra energielasten per jaar.”

“Hunting someone with the truth is better than making him happy with a lie”

Kor van der Heiden
Gast
Kor van der Heiden
Offline

Waarschijnlijk voelt Rypke zich een moderne Cato. Ik ben bang dat, anders dan de verwoesting van Carthago, het eventuele aftreden van Kamp niet veel uitmaakt. De kiezer moet zoveel mogelijk worden duidelijk gemaakt wat er op het spel staat, zodat partijen als het CDA, de VVD en misschien de SP klimaatkritischer worden. Nu staat de PVV alleen in de kamer, zo bleek ook op 15 januari weer. Op vragen van Machiel de Graaf wist Wilma Mansveld zelfs uit te kramen… Lees verder »

Rypke
Gast
Rypke
Offline

..ik help me er inderdaad even makkelijk af, want dankzij climategate.nl kom ik vaak niet aan mijn betaalde werk toe en de rekeningen stromen ondertussen binnen

Herman Vruggink
Gast
Herman Vruggink
Offline

Nu heb ik er op zich binnen zekere grenzen geen problemen mee om op de man te spelen en politici en ambtenaren op de hak te nemen. Dat valt wat mij betreft onder de noemer klimaatcabaret. Echter waar Martin Sommer dicht bij de waarheid blijft, heeft Rypke Zeilmaker er geen moeite mee te misleiden, liegen en te bedriegen. Het is aantoonbaar een leugen dat onze energierekening wordt verdubbeld. Bij kostenoverschrijding (best waarschijnlijk) is er een ontsnappingsclausule ingebouwd. Hogere kosten? dus… Lees verder »

Turris
Gast
Turris
Offline

Mijn repliek op Vruggink is verdwenen.

Anton
Gast
Anton
Offline

Teveel op de man deze blog naar mijn smaak. Het gaat om het bestrijden van fout beleid niet om het bestrijden van beleidsmakers die je verantwoordelijk houdt voor dat foute beleid.

JNWLWK
Gast
JNWLWK
Offline

Niet mee eens, Boels. De niet terzake kundige burger kiest door niet ter zake kundige partijen op een lijst gezette niet ter zake kundige kandidaten. Zo doen we dat al 150 jaar en zo gaan we dat de komende verkiezingen weer doen. Waardoor ik niet weet wat ik voor welke verkiezingen dan ook moet stemmen. Geert jaagt nog altijd alleen maar op hoofddoekjes (is ook nodig als je die ontluisterende reportage ziet over de Ibn Ghaldoun 2.0 bij Nieuwsuur), Libertarische… Lees verder »

JNWLWK
Gast
JNWLWK
Offline

Dus politiek is bij uitstek voor Alfa kneuzen die een mening moeten hebben over energieopwekking, energieopslag en de astronomische kosten daarvan, natuurbeheer, bestrijdingsmiddelen, het klimaat, allerlei andere voor een chemicus basale dingen waarover de “fractiespecialisten” dus iets moeten kunnen zeggen. Dan is de “hulp” van milieuorganisaties heel belangrijk voor zulke leken. Ik vraag me wel eens af hoe men fractiespecialisten kiest, iedereen die wel eens een healing van Jomanda of Jan Rotmans heeft ondergaan mag fractiespecialist natuur, milieu en klimaat… Lees verder »

Turris
Gast
Turris
Offline

Het op de man/vrouw/persoon spelen is niet anders dan de media / kranten dagelijks t.a.v. de politieke opiniemakers werkelijk doen. Deze discussie is dus volstrekt achterhaald . Waarom zou climategate.nl roomser dan de paus moeten zijn?

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK