maan

Het duistere Wereld Natuur Fonds viert vandaag de zegeningen van  ‘duurzame’energie met de jaarlijkse blackout, genaamd Earth Hour.Waar Pim Fortuyn wel van wat anonieme jongens in het donker hield van de Darkroom, zijn wij bij Climategate.nl blij met De Verlichting en wat licht in de duisternis. En waarom zou je vriendin lingerie dragen als je direct het licht uit doet en diep onder de dekens duikt?  Op de tast kom je een heel eind, maar wat licht én houvast in deze donkere tijden: des te beter.

Het Wereld Natuur Fonds zou beter het advies van Bjorn Lomborg kunnen volgen in USA Today: geef de 1,3 miljard mensen die geen betaalbare stroom hebben of zelfs helemaal geen elektriciteit eens toegang tot wat licht. En lees ‘De Rekening voorbij’ van de Ingenieursvereniging KIVI om de beweringen van het WNF over energie te toetsen aan de realiteit van energievoorziening nu.

Wij zetten thuis alle apparaten vol aan, alle lichten en laten ons niet voor de gek houden door een club die meer geld uitgeeft aan reclame voor zichzelf dan natuurbescherming, die consequent liegt en die natuurgeld vooral daar besteedt op plaatsen die donateurs aanspreken, niet waar het ’t meeste nodig is. Ze krijgen opnieuw zomaar 14 miljoen euro van de Postcodeloterij om wat symbolisch neushoorns te beschermen in Zuid Afrika, die gestroopt worden (wat betekent dat de overheid daar dus niet functioneert, is het WNF vervangende overheid? ) maar laten onvermeld dat complete Nationale Parken in West Afrika door nomadische stammen die heel duurzaam leven (lage voetafdruk) onder de voet worden gelopen.

Omdat het Wereld Natuur Fonds 66 miljoen euro budget heeft om u anders te doen geloven per jaar (en ik ietsje minder), zijn de meeste mensen al mijn onderzoekje vergeten naar ‘Het Wereldbestuurfonds’ voor de Groene Rekenkamer.  Lees het nog eens, en vier vanavond het menselijke vernuft, de creativiteit die helpt problemen oplossen, want zoals de gebrekkige integriteit van WNF-personeel toont hoeven we het niet van de morele gesteldheid van mensen of gedragsverandering te verwachten.

Steek een lichtje aan voor de creatieve en vindingrijke mensen op aarde die ons beter ideeën geven dan ‘duurzame’ energie!

Zeearend, slachtoffer van 'duurzame' energie waar het WNF u met Eneco samen aan wil helpen

Zeearend, slachtoffer van ‘duurzame’ energie waar het WNF u met Eneco samen aan wil helpen