[youtube id=”DijXCuUk5KI” width=”600″ height=”340″ position=”left”]
DWK tipte ons de website sturmimwald.de met de poëtische slogan: Wir lieben unseren Wald. Het mag duidelijk zijn dat dit geen neonazi-club is. Ook geen klassieke Grüne die je met een beetje fantasie en historisch besef ook als nazaten van de nazi’s kunt bestempelen hoe Gut de linkse Gutmensch zich ook voelt over zichzelf (nog wel). Nee dit gaat om klassieke natuurliefhebbers die de natuur concreet willen beschermen zonder de mens zwart te maken omdat die natuurlijk de enige “zingever” is voor al het moois om ons heen. Rypke heeft er net de term ecomodernist voor gelanceerd. Ecofuturist vind ik ook wel een mooie. Anyway. Via de storm in het bos kwam ik ook bij vernunftkraft.de. Daar struikel je meteen over de geniale video hierboven. Wij Nederlandse windcritici moeten ons diep schamen dat we nog niet een dergelijke video hebben geproduceerd. Heeft Henk Kamp hiervan terug? Ik roep onze redelijke politieke partijen bij deze op een publieke viewing van de video in de tweede kamer aan te vragen. Het is nu echt over en sluiten. Zie hierrr eens waar Die Zeit, op klimaatgebied de evenknie van Trouw, onlangs mee kwam.