Im Osten viel neues: spoedig game over voor windenergie

[youtube id=”DijXCuUk5KI” width=”600″ height=”340″ position=”left”]
DWK tipte ons de website sturmimwald.de met de poëtische slogan: Wir lieben unseren Wald. Het mag duidelijk zijn dat dit geen neonazi-club is. Ook geen klassieke Grüne die je met een beetje fantasie en historisch besef ook als nazaten van de nazi’s kunt bestempelen hoe Gut de linkse Gutmensch zich ook voelt over zichzelf (nog wel). Nee dit gaat om klassieke natuurliefhebbers die de natuur concreet willen beschermen zonder de mens zwart te maken omdat die natuurlijk de enige “zingever” is voor al het moois om ons heen. Rypke heeft er net de term ecomodernist voor gelanceerd. Ecofuturist vind ik ook wel een mooie. Anyway. Via de storm in het bos kwam ik ook bij vernunftkraft.de. Daar struikel je meteen over de geniale video hierboven. Wij Nederlandse windcritici moeten ons diep schamen dat we nog niet een dergelijke video hebben geproduceerd. Heeft Henk Kamp hiervan terug? Ik roep onze redelijke politieke partijen bij deze op een publieke viewing van de video in de tweede kamer aan te vragen. Het is nu echt over en sluiten. Zie hierrr eens waar Die Zeit, op klimaatgebied de evenknie van Trouw, onlangs mee kwam.

Door | 2014-04-29T11:26:15+00:00 29 april 2014|8 Reacties

8 Reacties

 1. dwk 29 april 2014 om 12:28- Antwoorden

  Sturm im Wald is een overkoepelende organisatie. Ikvraag me af of er al internationale contacten zijn tussen de verschillende clubs.
  In Frankrijk zijn inmiddels ook hele stukken natuur verziekt. O.a. in de valleien boven Perpignan. Daar groeien de bomen in een spectaculaire hoek omdat het in die tochtsleuven vaak en enorm waait. ….. te hard voor de molens.

  Vraag @ Hajo / ik plaatste gisteren een A-4-tje onder je vorige topic maar zie het niet verschijnen. Te lang? Wat te doen? In tweeën knippen.

 2. Vlieggek 30 april 2014 om 10:37- Antwoorden

  Waar ik al zo lang bang voor was is dan toch gebeurd:
  http://www.avweb.com/avwebflash/news/Four-Killed-After-Piper-Hits-Wind-Turbine221937-1.html
  Vier mensen gestorven omdat er een windmolen in de weg stond.
  Het is hier op vliegveld Lelystad wachten op de eerste klap. De 9 nieuwe “Sternstraat” turbines zijn 155 meter hoog en onverlicht (!) hetgeen niet eens mag. Alles hoger dan 100 meter moet een obstakelverlichting hebben. Ze staan direct in het naderingspad van het eerste “reporting point Bravo” dat op maximaal 210 meter mag worden aangevlogen. Dat laat maar 55 meter ruimte! Als je met 300 km/uur nadert is dat effe leunen tegen de knuppel en je ben al onder de turbinebladen.

  • Moose 30 april 2014 om 13:41- Antwoorden

   Eens. Ook al gemerkt dat de hoeveelheid turbulentie dramatisch is toegenomen boven Flevoland?
   Lijkt me dat die bruut door elkaar gemixte luchtlagen toch hun uitwerking moeten hebben op bewolking, neerslag en temperatuur in de omgeving.

 3. dwk 30 april 2014 om 10:57- Antwoorden

  Ik zou zeggen neem Henk Kamp eens mee op een tochtje. Blikje Redbull erin en gaan met die banaan.
  http://www.youtube.com/watch?v=BycHBgQKnQ0

  Trouwens verlichting? Waar haalt zo’n ding de stroom vandaan?

  • R2D2 30 april 2014 om 13:10- Antwoorden

   Dan moet de verlichting nog op de wieken, die steken uit. Dus 3 lichtjes.. Geeft wel leuk effect..

 4. dwk 30 april 2014 om 11:02- Antwoorden

  Handelsblatt vandaag:

  Die Energiewende wirkt auf Eon wie ein Attentat. Auf der Hauptversammlung wird Konzernchef Johannes Teyssen heute düstere Nachrichten verkünden: Die Großkraftwerke sind immer seltener am Netz. Der Gewinn hat sich fast halbiert.

 5. dwk 1 mei 2014 om 19:54- Antwoorden

  via Labohm via, via, via

  “Arbeitsplatzvernichtungsprogramm” danheurnzieauchesvonnenander Herr Samsom:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/fiasco-van-1000000000000-biljoen

 6. Michael Manis 30 mei 2014 om 03:06- Antwoorden

  It’s wonderful that you are getting ideas from this paragraph as well as
  from our argument made here.

Geef een reactie