imageRedacteur Economie van Elsevier Michiel Dijkstra interviewt klimaateconoom en IPCC-auteur (Werkgroep 2) Richard Tol. Uit zijn mond komt de volgende uitspraak, verwijzend naar het gebrek aan aardopwarming in de laatste 18 jaar:

In september kan ik tegen eerstejaarsstudenten zeggen dat de aarde sinds hun geboorte niet warmer is geworden

Onze Marcel heeft op zijn blog
wat kersen geplukt uit het interview met Tol ‘Opwarming van de aarde is geen catastrofe’, je kunt het hele interview in de Elsevier lezen.

Dankzij de machtige lobby voor windmolens is klimaatbeleid bij ons vereenzelvigd met zoveel mogelijk turbines die vooralsnog geen milieuwinst geven maar wel tientallen miljarden euros kosten, Tol gaat ook daar op in en de weerstand die door deze VVD-keuze zo groeit tegen klimaatbeleid, en hoe je per euro meer goed kunt doen(no regret investering in energie-onderzoek en efficiency)