De aangenomen motie, voor de archieven over hoe Nederland afzonk tot B-land

De aangenomen motie, voor de archieven over hoe Nederland afzonk tot B-land

Ivo Thonon van de D66-fractie van de Provincie Utrecht wil zijn partij omdopen tot Dictatuur 66. Hij diende afgelopen week een nu aangenomen motie in, waarbij de Provincie ‘draagvlak’ gaat genereren/propaganda maken voor windmolens uit het Energieakkoord. In Utrecht laait het bewonersprotest op tegen molens in Lage Weide, waar het energiebedrijf van Groen Links en de milieufederaties Energie U ze wil plaatsen.

Niemand wil ze in de tuin hebben, en recent sabelde Syp Wynia van Elsevier nog de Al Gore Manie neer achter het Energieakkoord waarbij we tientallen miljarden euro subsidies vergeven om 10 gieg wisselvallige overcapaciteit bij te plaatsen. Toch moeten Provincies de hen door Henk Kamp toegewezen Megawatts molens kwijt, in Utrecht 65,5 MW, 8 maal minder dan wat men hier in Friesland wil neerzetten.

Dictatuur 66: Draagvlak genereren met dure externe jongens op publieke kosten
Dat ‘draagvlak verbreden’ houdt in dat de overheid met belastinggeld externe dure jongens en meisjes inhuurt, die ongewenst beleid verkopen via reclamecampagnes aan burgers.

Belastingvee dat dus- naast de 500-1000 euro extra energiebelastingen voor die molens- ook nog de reclame voor die molens moet betalen, om zichzelf te laten overtuigen dat het bijplaatsen van wisselvallige overcapaciteit tegen miljarden euro’s subsidies wél een goed idee is….Voor wie daar van profiteert, absoluut!

Ook wil Dictatuur 66 gemeentes helpen om alle ingediende bezwaren zo snel mogelijk te omzeilen: ‘gemeenten ondersteunen bij de procedures die de realisatie van windturbines mogelijk maken’

Wist u dat de Provincie Drenthe ook zo’n externe ‘draagvlakverbreder’ krijgt met dank aan Dictatuur 66, om de in de Veenkolonien ongewenste windmolens gewenst te maken? En dat de Provincie Noord Holland voor dat doel een ‘windmakelaar’ aanneemt  om mensen die daar geen behoefte aan hebben op hun kosten te komen vertellen dat ze daar wel behoefte aan moeten hebben.

EnergieUHallo Nederland????
Het probleem van NL is dat we door mensen bestuurd worden zonder analytisch denkvermogen die hun beeld van de werkelijkheid baseren op ‘een gevoel’: iets onbestemds gebaseerd op mainstreammedia in plaats van kundige analyse, om op basis van dat gevoel hun luchtkastelen te vermarkten. Zonder dat iemand hen ooit financieel aansprakelijk kan stellen voor de gevolgen van hun keuzes.

Thonon zal een groen zelfbeeld hebben, zo’n in steen uitgehouwen geloofsbelijdenis over de profeet Al Gore, Duurzame 100, de zegeningen van windvaantjes, zonnespeeltjes en duurzame biodiverse klimaatbestendigheid voor de toekomstige generaties die nog niet zijn geboren.

Terwijl hij in werkelijkheid wel haast moet lijden aan verregaande domheid, volgens de definitie van morosoof Matthijs van Boxsel: Verheerlijking van zelfdestructie en zelfbedrog, waarvan groenigheid een uitwas is en windmolens de obelisken.

RZ05kabourtersmetattitudeDe Autisme Award 2014
We hoeven dit toch niet te accepteren, zulke bestuurders en politici voor zo’n lief landje als NL? Vergeleken met Birma, Irak, Indonesie en dat soort degelijke en transparant bestuurde landen mogen we nog steeds in onze handen klappen. Maar zo af en toe brandt toch een gevarenlampje.

Ik nomineer D66 Utrecht alvast voor de Autisme-Award 2014, meest wereldvreemde wereldverbeteraar van het jaar.

I Allways watch Jeopardy on 5! I Allways watch jeopardy on 5!

Dat is geen persoonlijke aanval op Thonon, maar thematisch bedoeld. Geen financiele verantwoording hoeven afleggen voor de consequenties van beleid dat je voorstaat, al verbrand je 10 miljard, niemand die het bij je komt halen.