Provincie Utrecht duwt op last D66 burgers draagvlak windmolens door keelgat

De aangenomen motie, voor de archieven over hoe Nederland afzonk tot B-land

De aangenomen motie, voor de archieven over hoe Nederland afzonk tot B-land

Ivo Thonon van de D66-fractie van de Provincie Utrecht wil zijn partij omdopen tot Dictatuur 66. Hij diende afgelopen week een nu aangenomen motie in, waarbij de Provincie ‘draagvlak’ gaat genereren/propaganda maken voor windmolens uit het Energieakkoord. In Utrecht laait het bewonersprotest op tegen molens in Lage Weide, waar het energiebedrijf van Groen Links en de milieufederaties Energie U ze wil plaatsen.

Niemand wil ze in de tuin hebben, en recent sabelde Syp Wynia van Elsevier nog de Al Gore Manie neer achter het Energieakkoord waarbij we tientallen miljarden euro subsidies vergeven om 10 gieg wisselvallige overcapaciteit bij te plaatsen. Toch moeten Provincies de hen door Henk Kamp toegewezen Megawatts molens kwijt, in Utrecht 65,5 MW, 8 maal minder dan wat men hier in Friesland wil neerzetten.

Dictatuur 66: Draagvlak genereren met dure externe jongens op publieke kosten
Dat ‘draagvlak verbreden’ houdt in dat de overheid met belastinggeld externe dure jongens en meisjes inhuurt, die ongewenst beleid verkopen via reclamecampagnes aan burgers.

Belastingvee dat dus- naast de 500-1000 euro extra energiebelastingen voor die molens- ook nog de reclame voor die molens moet betalen, om zichzelf te laten overtuigen dat het bijplaatsen van wisselvallige overcapaciteit tegen miljarden euro’s subsidies wél een goed idee is….Voor wie daar van profiteert, absoluut!

Ook wil Dictatuur 66 gemeentes helpen om alle ingediende bezwaren zo snel mogelijk te omzeilen: ‘gemeenten ondersteunen bij de procedures die de realisatie van windturbines mogelijk maken’

Wist u dat de Provincie Drenthe ook zo’n externe ‘draagvlakverbreder’ krijgt met dank aan Dictatuur 66, om de in de Veenkolonien ongewenste windmolens gewenst te maken? En dat de Provincie Noord Holland voor dat doel een ‘windmakelaar’ aanneemt  om mensen die daar geen behoefte aan hebben op hun kosten te komen vertellen dat ze daar wel behoefte aan moeten hebben.

EnergieUHallo Nederland????
Het probleem van NL is dat we door mensen bestuurd worden zonder analytisch denkvermogen die hun beeld van de werkelijkheid baseren op ‘een gevoel’: iets onbestemds gebaseerd op mainstreammedia in plaats van kundige analyse, om op basis van dat gevoel hun luchtkastelen te vermarkten. Zonder dat iemand hen ooit financieel aansprakelijk kan stellen voor de gevolgen van hun keuzes.

Thonon zal een groen zelfbeeld hebben, zo’n in steen uitgehouwen geloofsbelijdenis over de profeet Al Gore, Duurzame 100, de zegeningen van windvaantjes, zonnespeeltjes en duurzame biodiverse klimaatbestendigheid voor de toekomstige generaties die nog niet zijn geboren.

Terwijl hij in werkelijkheid wel haast moet lijden aan verregaande domheid, volgens de definitie van morosoof Matthijs van Boxsel: Verheerlijking van zelfdestructie en zelfbedrog, waarvan groenigheid een uitwas is en windmolens de obelisken.

RZ05kabourtersmetattitudeDe Autisme Award 2014
We hoeven dit toch niet te accepteren, zulke bestuurders en politici voor zo’n lief landje als NL? Vergeleken met Birma, Irak, Indonesie en dat soort degelijke en transparant bestuurde landen mogen we nog steeds in onze handen klappen. Maar zo af en toe brandt toch een gevarenlampje.

Ik nomineer D66 Utrecht alvast voor de Autisme-Award 2014, meest wereldvreemde wereldverbeteraar van het jaar.

I Allways watch Jeopardy on 5! I Allways watch jeopardy on 5!

Dat is geen persoonlijke aanval op Thonon, maar thematisch bedoeld. Geen financiele verantwoording hoeven afleggen voor de consequenties van beleid dat je voorstaat, al verbrand je 10 miljard, niemand die het bij je komt halen.

Door | 2014-11-14T17:12:55+00:00 14 november 2014|11 Reacties

11 Reacties

 1. Turris 14 november 2014 om 16:56- Antwoorden

  Politiek partij (D66) of politiek/ambtelijke personen met D66-banden met prive en financiele banden met een private energie maatschappij (Energie U), en poging tot politieke omkoping van medestanders om Windturbines te kunnen plaatsen, dat is een voorbeeld van (schijnbare) belangen verstrengeling. Dat is strafbaar volgens de wet. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Belangenverstrengeling
  Er kan aangifte worden over gedaan bij de politie, een gerechtelijk vooronderzoek moet ingesteld, en bij niet vervolging door het OM kan een artikel 12 procedure worden gestart. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Artikel_12_Sv-procedure

 2. Hugo Matthijssen 15 november 2014 om 10:09- Antwoorden

  Eneco schrijft de reacties op bezwaren van omwonenden.
  Dan hoeft de gemeente niet na te denken

 3. Piet 15 november 2014 om 12:19- Antwoorden

  Provincie Utrecht en groene energie Goolge eens op biogascentrale en Provincie Utrecht ook zo’n (k)lucht

 4. René Dercksen 17 november 2014 om 15:57- Antwoorden

  In de biomassacentrale van Eneco op Lage Weide zal Zwarte Woud (Amerikaanse bos was klaarblijkel op) bos worden verstookt. Gekapt met fossiele brandstoffen. Verscheept met fossiele brandstoffen. De totale waanzin Weet wat je stemt!

 5. Joris van Dorp 18 november 2014 om 21:48- Antwoorden

  “Het probleem van NL is dat we door mensen bestuurd worden zonder analytisch denkvermogen die hun beeld van de werkelijkheid baseren op ‘een gevoel’: iets onbestemds gebaseerd op mainstreammedia in plaats van kundige analyse, om op basis van dat gevoel hun luchtkastelen te vermarkten. Zonder dat iemand hen ooit financieel aansprakelijk kan stellen voor de gevolgen van hun keuzes.”

  Precies. Deze mensen worden overigens gesterkt in hun misverstanden door diverse onderzoeksbedrijven die aantoonbare nonsens in een (bijna maar net niet) wetenschappelijk jasje stoppen. Vertellen wat de geldschieter wil horen is nu eenmaal lucratief. Ik neem de misleidde bestuurders en politici niets kwalijk, maar de mensen die hen misleiden, achter de schermen, maar ook tamelijk vaak gewoon openlijk, dat zijn de echte boosdoeners. Het is een falen van de intellectuele elite, die zwijgend op zijn pensioen wacht, dat de schuld is van deze kermis.

  Overigens merk ik op dat ik de strekking van de conclusies van het IPCC ondersteun, en dat ik vind dat broeikasgasemissies dienen te worden gereduceerd. Maar dan wel met gebruik van intelligentie in plaats van dom en verspillend populisme waarachter bedrog en oplichterij schuilgaat.

  • Turris 19 november 2014 om 20:01- Antwoorden

   Hierbij de kritiek van bijvoorbeeld Crok & Lewis ( en andere IPCC – klimaat analisten/critici) negerend?

  • Turris 20 november 2014 om 10:50- Antwoorden

   Joris, ik vind je te optmistisch over de termostaat-knop die klimaatbeheersing pretendeert te zijn en niet is in de praktijk. Ook de electrificatie van mobiliteit heeft zware nadelen voor het milieu, via extra fijnstof en zware metalen en giftige chemische processen. CO2 is geen vervuiling maar , zeer onderbelicht, een groeigas. De vermeende correlatie / relatie tussen meer CO2 en hogere klimaatwaarden komt uit de stolpproef van Arrhenius, die zelf toegaf dat hij het effect overdreven had (zie Erren). Dat we minder fossiele brandstoffen gaan gebruiken komt niet door “duurzame” energie, maar door de nieuwe R&D ontwikkelingen in de nucleaire energie. Dat de politiek oude conservatieve “klimaatpolitiek” en domme energiepolitiek voert dient hen continu onder de neus te worden gewreven. Groentopia moet worden geridiculiseerd, evenzo de ‘Achterkant van het Klimaat’ . Ergste is dat commercie overal duurzaam op labelt, terwijl 80% duurzaam bedrog is. Biologisch is niet duurzaam. Het zijn de aanjagers van subsidie verkwisting door wetenschapsfraude. Ik denk dat climategate.nl op de goede weg is, door dagelijks de sektarische drogredenen en wantoestanden in “duurzaam, energie en klimaat” transparant te maken en te kritiseren. De main stream media zal een keer moeten aanhaken met kritische journalistiek om geen gezichtverlies te gaan lijden, terwijl het terugkantelen (zie Rotmans) ontegenzeglijk reeds is begonnen.

   • Joris van Dorp 20 november 2014 om 22:55- Antwoorden

    Helemaal mee eens, behalve je lulkoek over CO2. Daar laat ik bij.

 6. Klaas Janssen 20 november 2014 om 18:43- Antwoorden

  elektrisch probleem: Je hebt een centrale en je maakt stroom. Die stroom stop je in een kabel, laten we zeggen 100Kva. dan loopt dat snoer naar een stopcontact maar onderweg verlies je 30% dus blijft er van jouw stroom nog maar 70 Kva over. Waarom horen we hier niemand over? Pfffffffffff weg. Net als de windmolentjes die werken optimaal bij windkracht 6…….wanneer het boven windkracht 7 komt gaan ze uit en bij windkracht 5 leveren ze nog maar 30% van het vermogen. Als het windstil is dan zetten we alles wat stroom gebruikt uit…..toch? Dat het anders moet oké. Maar start dan eerst met lokale voorzieningen die werken.

 7. Rypke 21 november 2014 om 12:34- Antwoorden

  @Joris van Dorp: Ik ben het ook helemaal met jouw eens, behalve met je lulkoek over je aan mij toegeschreven lulkoek over CO2: waar in dit blog lees je 1 maal CO2? En waar, noem concrete voorbeelden in afgelopen week of maand heb ik lulkoek verkocht over CO2?
  Je zal in een bepaalde hoek kennissen hebben en hen tonen dat je wel eens bij ons over de schutting komt gluren omdat je het goede van ons in wil zien, dat schijnt momenteel bon ton te zijn bij academici die zichzelf bij anderen als kritisch op alarmisme willen profileren. En ergens tegelijk wil je tonen dat je ook afstand van ons neemt omdat je anders jezelf bij hen sociaal onmogelijk maakt door al te nauwe associatie met Climategate.nl

  Ik heb er niets tegen als je ook werkelijk intellectueel onafhankelijk wilt zijn. Ik ben er hartstikke gezond bij gebleven, sterker: ik voel met nu beter dan 5 jaar terug toen ik nog de kwaliteitsjournalist uithing voor het oud papier.

Geef een reactie