Energielevering zon novembermaand: waarom 'duurzaam' geen fossiel/nucleair kan vervangen in 1 beeld

Energielevering zon novembermaand op onze breedtegraad: waarom ‘duurzaam’ geen alternatief is voor fossiel/nucleair in 1 beeld, tenzij u dagelijks zonder stroom wilt zitten

Bij lezersonderzoek ‘Polderpeil’ van dagblad Trouw vandaag bij de vraag ‘wat is volgens u het beste alternatief voor fossiele brandstoffen’ kiezen van de 2106 deelnemende lezers tot nu toe liefst 30 procent voor kernenergie tegenover slechts 12 procent voor windenergie. De meeste stemmen gaan naar zonne-energie (54 procent), waar slechts 4 procent iets ziet in biogas, waar de provincie Friesland recent nog 6 ton euro subsidie toekende aan een biogastankstation van Orangegas uit hun FSFE.

Het is een nieuwsfeit wanneer zelfs Trouw-lezers al zo denken. Ondanks jaren windmolenpropaganda door het journaille van deze campagnekrant voor de klimaatindustrie, loterijgeld- en subsidieverterend Nederland.

Alhoewel. Kijk even naar deze grafiek van een maand stroomproductie in november door een zonnepark bij Brussel, en kijk naar buiten. En stel vervolgens de vraag: kan zonne-energie een ALTERNATIEF zijn (= vervanging) of hooguit een AANVULLING?

Groen is Geld: Trouw bedient subsidie- en loterijgeld ontvangend Nederland
Echt, ik verkondig geen mening, maar baseer me slechts op METINGEN. Je kunt nog zoveel geld krijgen voor de mening dat zonnespeeltjes en windvaantjes fossiel kunnen vervangen. Maar dat verandert niets aan de metingen/waarheid, zie ook De Rekening voorbij van Ingenieurvereniging KIVI.

Hoe moeilijk is dat nu te begrijpen…. Tenzij je betaald krijgt om het te geloven, en natuurlijk heeft dagblad Trouw ook een doelgroep adverteerders en wil zij een segment betalende lezers aan zich binden, zoals Hans Marijnissen doet voor zijn vrienden van het Wereld Natuur Fonds. Zij bedienen het subsidie- en loterijgeldcircuit met de dingen die dit circuit zo graag wil horen omdat zo hun handel in lucht in de lucht blijft. En dus willen ze daarvoor best een euro en wat dubbeltjes per dag dokken.

Niet gehinderd door basale feiten boort men de lezer daarom een ideologie door de neus, omdat die ideologie gewoon lucratief is. Met geld is het redactionele beleid van Dagblad Trouw goed te verklaren, waar het al zo vaak evident was dat Trouw geen journalistiek medium is op natuur- en milieugebied, Koos Dijksterhuis uitgezonderd. Ik schreef er vroeger met enige regelmaat voor omdat het een kwaliteitskrant heette en je niet voor de provinciebode wilde schrijven, maar zou me daar nu voor schamen.

 

Nologo