Krokodillen evenaren ebola als plaag, wanneer je jaarslachtoffers optelt

Krokodillen evenaren ebola als plaag, wanneer je jaarslachtoffers optelt (slachtoffers 2008-2013), nijlkrokodil betreft serieuze onderschatting door onderrapportage: Bron: CrocBite

Bij een laatste check van mijn rapport over biodiversiteit, stuitte ik op enkele akelige nieuwsfeiten: wist u dat de tijger waarvoor het Wereld Natuur Fonds een gironummer opende alleen al in de eerste maand van 2014 in India al 17 mensen doodde? En dat nijlkrokodillen in Afrika per jaar tenminste 100 dodelijke slachtoffers zaaien, waar ook zoutwaterkrokodillen voor een vergelijkbare bodycount gaan. Dat is jaarlijks 1/5de van wat moslim-terreurgroep (is dat een pleonasme?) Boko Haram in Nigeria zaait aan slachtoffers. En dat een troep leeuwen in Zuid Tanzania in 15 jaar tijd liefst 1500 mensen opvrat, dat is evenveel slachtoffers als dat een andere vorm van biodiversiteit- het ebolavirus- dit jaar in Guinee maakte sinds maart. En wist u, dat 1 luipaard in India liefst 250 menselijke slachtoffers maakte voor een Britse jager hem zijn welverdiende loon gaf: afschot.

Die akelige biodiversiteit….

Als u zou moeten kiezen, door welke biodiversiteit u het loodje zou moeten leggen? Toch maar door een beet van de Malariamug, Ebola-besmetting of quick & dirty door een troep leeuwen, waarvan de aanvaller je met een nekbeet de adem afsnijdt terwijl de rest van de troep alvast aan je kont en ingewanden begint te eten..

Of onder water gesleurd worden door een zoutwaterkrokodil, die niet alleen in India onder de arme bevolking huishoudt, maar jaarlijks ook in Australië weer steeds meer slachtoffers zaait. Dankzij natuurbeschermers, die menen dat zo’n plaagdier onmisbaar is voor ‘ De Aarde’, ach u kent die retoriek wel van Greenies die hun liefhebberij tot wereldprioriteit verheffen.

Wanneer we voor bestrijding van het Ebolavirus een gironummer ter bestrijding openen, giro 555, is het dan niet gek dat wij Westerlingen voor andere biologische plagen een gironummer openen om er zo veel mogelijk van te krijgen, met hulp van Panda Playmate of the Year Doutzen Kroes? Bij iemand anders in de achtertuin welteverstaan, die daar niets over te zeggen heeft…

Het is natuurlijk ook minder erg als die Kaffers en Koelie’s sneuvelen dan wanneer een blanke sneuvelt….Die Kaffers moeten maar eens leren leven met die wilde dieren, kom laten we nog een nieuw beschermingsprogramma starten en ‘ecotoerisme’ om de lokale bevolking te tonen, dat het beschermen van roofdieren juist geld in het laatje brengt. Door Westerlingen met geld over rond te leiden.

Ik zou willen dat ik niet overdreef: maar zo Neo-Koloniaal denken internationale natuurbeschermers….En we hijsen ze op een schild, en geven ze subsidie. Wat gek eigenlijk…. Oh nee, ik hoor de excuus-industrie al: ze eten mensen omdat die het ‘ natuurlijke’  voedsel hebben verdreven blablablabla….

Je ziet die krokodil met zijn speldenknopbrein voor happen ook de afweging maken: nou, dit mag dan niet natuurlijk zijn dit voedsel, en ik doe alleen zo doordat mijn natuurlijk evenwicht zo verstoord raakte, zal ik het wel of niet doen, laat ik de ethiek van Jurgen Habermas en het voltallig oeuvre van Nietschze nog eens raadplegen voor ik overhaast beslis. Eigenlijk……. Het slappe geouwehoer waarmee natuurbeschermers zich verdedigen, het is net zo stuitend.

Ik draai nu het Requiem van Dvorak: wat is dat geniale muziek!!!! Laten we in plaats van onszelf te kwellen met gezeik over ‘ biodiversiteit’ kortom liever ons verheugen over de genialiteiten die de mensheid voortbracht…

Ebola: ook biodiversiteit...

Ebola: ook biodiversiteit…