Consuwijzer: een burgerwerend orgaan dat ons bij bevoegde ambtenaren vandaan moet houden

Consuwijzer: een burgerwerend orgaan dat ons bij bevoegde ambtenaren vandaan moet houden, die hun tijd beter aan de koffie-automaat kunnen besteden en 16 weken vakantiedagen dan doen waarvoor ze zijn: als dienstverlener betaald door burgers

Je weet dat onze overheid een autistische oester is die vreest melaats te worden van betekenisvolle dienstverlening aan hen die de overheid daarvoor gedwongen betalen onder dreiging van  gevangenisstraf en persoonlijke ruinering-  burgers. Goedemorgen,  brave batterijtjes die deze lieden hun betonnen CAO garanderen. Maar geeft ze toch een kans en belt. Ik schreef al dat ACM ons van het kastje naar de Consuwijzer stuurde, om zelf maar van het gedoe af te zijn. Maar sprak de hoop uit dat ik er naast zou zitten. Hoop is uitstel van teleurstelling.. De alleraardigste mr Christa Peters van Consuwijzer bevestigt dit letterlijk en ik citeer

Ik vind het vreemd dat u bij ons bent terecht gekomen

Sterker nog ze’ had geen idee’, omdat ons dossier al zo helder is en wij geen informatie verlangden (wat de functie van Consuwijzer is maar een uitspraak van een bevoegd persoon bij ACM, waar de zaak en ons dossier juridisch helder is: supermarkten als Plus en Stichting de Noordzee overtreden het consumentenrecht op het punt van oneerlijke informatie aan klanten.

Homo sapiens bureaucratensis
Er is maar 1 reden waarom ACM ons dossier naar de Consuwijzer doorstuurde, en dat is omdat er specimen werken van Homo sapiens bureaucratensis die geen gedoe willen en alleen dossiers in het heersende politieke straatje oppakken, en zoveel mogelijk moeite getroosten om burgers op afstand te houden. Alsof je van contact met burgers melaats zou worden (= wij willen naast 16 weken vrij zijn om 1630 naar huisszzzzzzz). De Consuwijzer is er om kritische burgers af te poeieren, het is zoals Peters bevestigde een schil van de oester rond ACM, een bouwsteen van het ijzeren gordijn dat de ambtenarij rond zich bouwde.

Zij verzamelen klachten van consumenten en geven juridisch advies maar hebben zoals Peters zegt ‘geen enkele invloed op de ACM’, ze zijn er alleen om dossiers die de consument bij de ACM wil indienen af te vangen en eventueel weer terug te sturen naar de ACM, zonder dat de indiener ooit ziet of en wat daarmee gebeurt:

Dat klinkt heel omslachtig

..zo stelde Peters nog met gevoel voor understatement en zij kan het ook niet helpen. Laat ik dan bij deze het verzoek van Consuwijzer inwilligen:

Wij horen graag wat u van ons vindt
Bent u tevreden? Of juist niet? En waarover bent u wel of niet tevreden? We horen het graag van u!
U krijgt van ons een e-mail met de uitnodiging om een aantal vragen te beantwoorden. Wilt u hier niet aan meewerken? Dan kunt u ons dat laten weten zodra u de uitnodiging krijgt. In de uitnodiging staat hoe u dat kunt doen.

Ambtenarij treft burgerwerende maatregelen uit angst voor democratische besmetting

Ambtenarij treft burgerwerende maatregelen uit angst voor democratische besmetting

Ik kreeg nog een algemeen ACM-nummer mee 070 7222000 en dan het advies om vooral niet 1 te drukken want dan wordt je weer van het kastje naar Consuwijzer gestuurd. Of wat babbelen met een persvoorlichter, zo’n andere hou de burger op afstand-entiteit met reclame-opleiding, die de lucht dan mag vullen met woorden om vooral geen politiek gedoe te krijgen. En als je doorvraagt om tussen betekenisloos gewauwel enig concreet Nederlands te ontwaren boos wordt en zegt: ‘ dit is ons antwoord en als u nu niet ophoudt be-eindig ik het gesprek’

:-) bin there done that

Ze mag verder geen naam van iemand geven, want stel dat zo’n ambtenaar daar uit zijn slaap wordt gewekt of van de koffieautomaat, zijn navelstreng wordt weggerukt en er iets gebeurt dat hij uit zijn leven van belastinggeldverbranding had gebannen: ‘werk aan de winkel’ , wat de god der ambtenarij verhoedde. Oh jee, zo kan ik 1630 niet de trein halen…. Ik heb zelf een klus gehad bij een ministerie en allejez… nou ja, alle vooroordelen zijn kwadratisch waar.

Er was 1 meevaller waarmee ik de alleraardigste Christa- die ik als rader in een systeem niets verwijt- nog mee complimenteerde. Het viel nog mee dat Consuwijzer wel door academische juristen wordt bevolkt en geen willekeurige uitzendkrachten die je alleen ‘ vriendelijk te woord staan’.

We kiezen een andere strategie maar halen linksom of rechtsom ons gelijk, liefst met veel meer gedoe voor die ACM-ambtenaren dan wanneer ze ons fatsoenlijk van dienst waren geweest bij een maatschappelijk, wetenschappelijk en juridisch legitiem dossier. Welke jurist biedt zich aan om te procederen?

Peters en collegae zijn goedbedoelend/willend onderdeel van de machine die jaarlijks al de Autisme Award met stip binnensleept: onze overheid en haar schijnopenheid en proberen binnen die beperkingen er nog het beste van te maken. Ik bedoel het niet persoonlijk tegen je hoor….

De Consuwijzer is er dus niet om ons te helpen, maar om ons op afstand te houden van de bevoegde autoriteit die zich hult in anonimiteit, een zich in 15 jaar versterkende trend met dank aan, hoe kan het anders: DE PVDA (Wallage), de Partij van de Ambtenaren. Zodat ze op papier dan aan een informatieplicht voldoet.