image[16]

In dit tweede deel toon ik hoe het Voedingscentrum de Nederlandse bevolking de onwetenschappelijke ideologie opdringt van groene activisten. Zie bovenstaande afbeelding.
Dat van die 40 procent minder energieverbruik heeft alvast geen enkel milieu-effect, waar onze zeevisserij toch al jaarlijks slechts 1-10de uistoot aan CO2 van een kolencentrale (zie de Sustainable Fisheries Guide van de SWNM). Het dient wel een kostenbesparing (1/3de van de lasten is brandstof). De zin’ totstandkoming van een evenwicht in de visbestanden van de Noordzee binnen enkele jaren’ is typisch groene Heilstaat-proza. Wat is dat ‘ evenwicht’? Er is nooit een evenwicht tussen visbestanden geweest, of bedoelt men een machtsevenwicht? Of dat belegen ‘natuurlijk evenwicht’ , een holistisch ideologisch concept dat NIETS met ecologie heeft uit te staan, maar wel zeer populair is bij groene fanatici.. Het be/wegvissen van grote roofvissen is alvast goed voor de opbrengsten van veel visserijen op vis lager in de keten, zo kun je onder andere opmaken in de studie van Worm en Hilborn in Science in 2009.

  • In tegenstelling tot de wetenschappelijke onzin van Daniel Pauly en zijn ‘ fishing down the foodweb’ -bewering levert vis en schaaldieren lager in de keten aanmerkelijk MEER op dan die roofvissen, die zich een gat in visbestanden vreten waarmee we ook mensen hadden kunnen voeden.  De keuze is dus nu: wij kiezen niet voor voedsel voor mensen, maar voor het wereldbeeld van activisten die zich opwerpen als spreekbuis van de zee. Die zien graag meer grote roofvissen op tv. (want ze komen zelden of nooit op zee)

Dit is nu precies wat ik bedoel: Het Voedingscentrum geeft ons ideologisch gekleurde informatie op last van groene fanatici, die ons met Unilever en de overheid (bij ASC is het een tak van het Ministerie van Buitenlandse Zaken) hun keurmerkjes willen opdringen.

MSCNu heb ik in mijn leven nog nooit het Voedingscentrum geraadpleegd over voedsel. Wie wel? Het gaat mij er vooral om dat de overheid/milieubeweging de argeloze burger die van goed vertrouwen is zo bij de poot neemt. Aan de andere kant: als je dat nog bent, dan mankeert er ook iets aan je hersens en verdien je niet beter.

Tranen in de ogen van de onbaatzuchtige groene betuttelaars
Hieronder nog het charitatieve verdienmodel van het charitatieve MSC dat uit liefdadigheid de vissers per vier jaar met tonnen euro’s charitatieve accreditatiekosten opzadelt, om dan charitatief via logo-exploitatie heel charitatief 70 procent van haar charitatieve verdienmodel idealistisch op te souperen om zo heel liefdadig de markt verder te kunnen veroveren met haar idealisme. Wij dienen volgens het Voedingscentrum louter MSC te kopen en Unilever/WNF te steunen.