De advertentie van Hier, verwijzend naar hun geslaagde misleiding van ' kwaliteitsmedia': ordinaire winkelnering

De advertentie van Hier bij de Volksverlakkerijkrant, verwijzend naar hun geslaagde misleiding van ‘ kwaliteitsmedia’: ordinaire winkelnering

 

De nullen en enen van mijn blog over de zogenaamde nep-groene stroom  voor 2 miljoen huishoudens waar RTL Nieuws en vele anderen intuinden op gezag van Klimaatbureau Hier zijn nog maar net opgedroogd of ja hoor: Klimaatbureau Hier loopt met de gegenereerde media-aandacht campagne te voeren op de website van de Volkskrant naast een bericht over het cancelen van een Russische gaspijpleiding door Bulgarije, met bovenstaand bericht. . Ach ja, de Volks(verlakkerij)krant, nog zo’n medium van groenblinde uberlinkse totaalsukkels (ur ur, ik eh woon in Amsterdam, draag een hippe hoornbril, studeerde politicologische genderwetenschappen, stem PvdA en ben uh dus wel heel uh kritisch en intelligent uh) , verwijzend naar het mediaresultaat dat ze genereerden doordat het gros van onze Nederlandse journalisten:

  • a. in goedgelovige zombies verandert zodra iets zich in een groenig jasje hult, ‘ooh ja, duurzaam, duurzaam is goed, ur ur, een oh ja duurzaam’.
  • b. zich identificeert met een criticus, en dus je advertorial als ‘ neutraal nieuws’ kopieert wanneer je maar je bericht in een frame brengt van ‘ criticus van de bestaande situatie’.

Leidt wat journalisten om de tuin volgens vast recept, en je hebt weer een succesvolle commerciele campagne, jezelf verhullend achter een excuus van idealisme.

Ik schreef het al: dat NEP onderzoek van Klimaatbureau Hier over ‘ sjoemelstroom’, dat gesponsord door Essent een beetje reclame loopt te maken voor de winkelnering van haar sponsoren: hengelen naar Nederlandse subsidies, en dus baat heeft bij in Nederland opgewekte subsidiestroom, en daarom alles dat in het buitenland is opgewekt labelt als ‘sjoemelstroom’. Sjezus, hoe incompetent, goedgelovig en totaal van de wereld zijn jullie journalistjes nu. Hoe moeilijk is het nu: onze Hajo liet ook al zien, hoe Volkskrant en NRC als groengelovige blinden achter de ‘ Eon stapt uit Kolen’ -hoax aanrenden. Hoe totaal incompetent zijn die linksige kwaliteitssukkels daar nu?

Het is treurnis een requiem gelijk (Dvorak is totaal te gek!), de staat van de Nederlandse journalistiek op milieu- en energiegebied, het zijn net zulke sukkels als die intellectueel lamlendige Kamerleden, die menen dat vaardig vingeren op je mobieltje het zelfde is als sociale vaardigheid. (eigen ervaring, ik moest driemaal opdraven bij een Kamercommissie, democratische horror!!!) Ze leren ook niets, want ze zijn autistisch en arrogant: ‘ wij zijn professionals omdat wij dat vinden’, schieten in de defensie zodra je iets aan dat verwaande zelfbeeld probeert bij te stellen op basis van een door jaren verzameld dossier van misstappen. En kom daar dan maar eens tegenin. Zelfbenoemde kwaliteitsjournalisten zijn natuurlijk:

POLITIEK VOORINGENOMEN LINKSIGE TOTAALSUKKELS ZONDER BETA ANALYTISCH DENKVERMOGEN DIE ZICH MET EEN VOORHOEDE IDENTIFICEREN

En waar ze wel enige analytische vaardigheden hebben, blijft altijd die ideologische blindheid nog, zodat ze door de bomen het Calmthout niet meer zien. Uch, ik heb gesproken, ik stelde dat ook al bij mijn lezing voor de Vereniging Onderzoeksjournalisten Nederland (VVOJ) Mainstream journalisten zijn dommige totaalsukkels. Geloof dus niets wat je in het oud papier leest, het is door een journalist, dagloner geschreven en het is in 9 van de 10 gevallen campagneonzin of overdreven. De enige feitelijk juiste berichten in een krant vind je bij de afdeling ‘ingezonden brieven’, waar lezers tegen beter weten in het geschrijf van journalisten proberen te corrigeren.

Zo, is de populariteitsprijs al binnen en het revanchisme gewekt? Ik hoef die Tegel niet, ik smijt m wel door de ramen naar binnen.