Een kaart met klimaat-brandstapels in NL: biomassastokers die het weer op de wereld terug brengen uit 1850. Nee die moslims, die zijn pas bijgelovig...

Een kaart met klimaat-brandstapels in NL: biomassastokers die het weer op de wereld terug brengen uit 1850. Nee die moslims, die zijn pas bijgelovig…

Via Thierry Baudet zijn FB-pagina kwam ik op dit diepgravende artikel ‘What Isis really wants‘ in the Atlantic: lees het, om andermaal de wonderlijke aantrekkingskracht te begrijpen van destructieve ideologieen. En natuurlijk omdat onze ‘kwaliteitsmedia’ de plank hier ook volkomen misslaan. Het gaat bij de oprichting van het kalifaat ook niet om schuimbekkende gekken, maar doorgeleerde jonge mensen die handelen op basis van een model van de werkelijkheid met apocalyptische wortels. Een model waarvoor ze alles willen offeren, en waarbij een idee van (zelf)destructie zelfs als een noodzakelijk onderdeel van de loop der geschiedenis wordt gezien.

In gelijke vorm zien we dat terug bij de profeet Jan Rotmans zijn Urgenda-sekte met zijn strijd voor het klimaatkalifaat dat hij via een groeiende groep gelijkgezinden bewerkt in boardrooms met zijn eigen transitie-theologie. Ook hier moet het oude sneuvelen, er zal een tijd van ongemak aanbreken als de oude structuren omvallen, dat is zelfs noodzakelijk. Een soort onvermijdelijkheid der geschiedenis. Maar dan zal uiteindelijk het duurzame avondland aanbreken, het klimaatkalifaat gesticht door Abu Rotmans die bij Milieudefensie opschept over zijn autoriteit. Ook Rotmans bouwde zijn academische carriere volledig op MODELLEN van de werkelijkheid. (het Image-model, voorloper van het Image2-model van Rik Leemans)

In een model kun je aan wat parameters draaien en ‘eens kijken wat er gebeurt’ , ongecheckt door de dagelijkse banaliteit van de realiteit. Zo is ook de nationale ‘strijd tegen klimaatverandering’ via het Energieakkoord dat 50-100 miljard euro kost en onze economie de kop kost louter gebaseerd op een MODEL van de werkelijkheid. Alsof we op basis van een Koran-tekst ten strijde zouden trekken in de woestijn, in de verwachting van de terugkeer van de profeet. Het zit blijkbaar ge-hardwired in het menselijk systeem, met name aantrekkelijk voor mensen die de banaliteit van de realiteit willen ontsnappen.

Hier nog een citaat van George Orwell over de potentie van destructieve ideologie om meer zieltjes te winnen dan socialisme en kapitalisme die gemak beloven, waarmee het artikel besluit:

Fascism, Orwell continued, is

psychologically far sounder than any hedonistic conception of life … Whereas Socialism, and even capitalism in a more grudging way, have said to people “I offer you a good time,” Hitler has said to them, “I offer you struggle, danger, and death,” and as a result a whole nation flings itself at his feet … We ought not to underrate its emotional appeal.

Zoals Martin Sommer in zijn column over de Bilderberg-conferentie opmerkte, is onze elite al verder op weg in die richting dan ons lief is: men is meer bezig met het weer in 2033 dan de zorgen van echt bestaande mensen….Zoals ik het nu zie, met deze vulgair geworden en onverantwoordelijke elite beweegt ons land richting een totale economische en sociale meltdown, nadat de generatie ’68 ons morele cement verwoestte….