De ondergang van onze welvaart door Groene destructiedrift...

De ondergang van onze welvaart door Groene destructiedrift…

De Algemene Rekenkamer is het belangrijkste instituut van ons land, omdat het doet wat onze op media, gevoel en emotie varende Tweede Kamer-leden nalaten, Reinette Klever en Rene Leegte uitgezonderd: haar sommetjes maken, zich niet door hypes en verkooppraatjes van de wijs laten brengen. Zij bevestigen nu in het rapport Aankoop Duits Hoogspanningsnet Tennet wat wij twee jaar terug al schreven: over cowboy Mel Kroon de ambtenaar-ondernemer met de belastingbetaler als vangnet voor zijn uitglijders: dankzij de Energiewende zijn multi-miljarden investeringen in dat net nodig om bijvoorbeeld windfarms op zee aan te sluiten op 500 kilometer of verderaf liggende gebruikers.

En daar moet Tennet en dus uiteindelijk de Nederlandse staat als 100 procent aandeelhouder voor opdraaien. Ook dreigen anders miljardenclaims van windboeren, die hun dure speeltjes al in zee hebben staan maar nog een aansluiting missen. Cowboy Mel Kroon en het Kabinet hebben daar alleen hoop als weerwoord tegen, zoals het idee dat een bedrijf ZONDER DE BELASTINGBETALER ALS ACHTERVANG wel zo gek zal zijn om met Tennet samen duurzaam te duiken in de poel van verderf die het Duitse net na de Energiewende is geworden. Zodat de lasten gedeeld zouden worden in een PPS constructie. Er zijn ook mensen die hun verdienmodel niet baseren op hoop/positief denken. We zijn niet allemaal een stel wijven/Mark Rutte. De markt werkt met kille cijfertjes.

In tegenstelling tot de jubelberichten van onze mainstreammedia meldden wij al vaker hoe zeer de Energiewende met het afschakelen van 8 functionerende basislast leverende kerncentrales in Duitsland een volledig fiasco is, met grote netinstabiliteit tot gevolg – Tennet moet sindsdien vaker ingrijpen om blackouts te voorkomen. En zware verliezen voor energiebedrijven, omdat door windsubsidies de stroomprijs zelfs af en toe negatief kan worden. Windmolenaars worden met belastinggeld gestimuleerd om overcapaciteit te dumpen, terwijl leveranciers van stabiele vraaggestuurde capaciteit een boete krijgen als ze niet tijdig afschakelen. Omdat die windmolenaars op politieke gronden voorrang krijgen op het net. Dat Afregelen en beboeten gebeurt op de onbalansmarkt die Tennet beheert.

De Russen komen: RWE verkoopt uit aan Letter One Group
De Wende doet de energiebedrijven omvallen die de stabiele basislast leveren, waardoor RWE, eigenaar van Essent zijn olie en gas-aandivisie Dea voor winning op de Noordzee al aan de Russische miljardair Michail Fridman wilde verkopen. Om cashproblemen te voorkomen.

Dat is nu voorlopig afgeketst door de Britten die geen Rus in de achtertuin van hun Noordzee willen. Wij schreven hier ook al dat de hele groene energie en klimaathype van Europa door  Poetin en vrienden gestimuleerd kan zijn, om ons van zijn gas en macht afhankelijker te maken.

Met het niveau van onze politici en journalisten is het een eitje voor wat poetingezindde lobbyisten om het klimaatvuurtje op te stoken, via hun vrinden van de milieubeweging. Greenpeace is een dependance van de Russen. Het waren ook de Russen die de antikern-beweging in Nederland sponsorden, en die zelfde beweging heeft zich nu gemorft in de groene beweging. Groen is het nieuwe Rood, al heeft het ook bruine trekken.

Roep iets over smeltende ijsberen, kantelpunten….en dan wil de provinciale SP lijsttrekster vanFriesland hier al zo snel mogelijk een fossiele energievrije provincie. De mate van hersenspoeling is zo ver gevorderd, dat een economische meltdown door destructief beleid onafwendbaar is. De tennet-strop is daar maar 1 van de vele symptomen van. Zoals onze Dolf al schreef kiest de chemische industrie in Europa alvast het hazenpad en zelfs BMW hevelt haar productie van Chinese BMWs al over naar Amerika.

En de sukkels van het NOS journaal babbelen gisteravond om 8 uur ondertussen vrolijk over Het Economische Herstel. De redactionele beslissing daarachter was van het niveau: laten we leuk nieuws brengen dat goed voelt.. Daarom kan volgens een publieke omroepsukkel/ de PvdA ook niet waar zijn wat ik hier schrijf. Het voelt niet goed, dus….dan is het ook niet waar. Het ligt vast aan onze emotionele gesteldheid, we ontberen optimisme, terwijl optimisme gezond is voor je positieve vibraties en doorspoeling. Of zoiets.

Maar de Algemene Rekenkamer bevestigt dus ook hier weer wat wij al jaren schreven. En zoals meestal bij adviezen van de Algemene Rekenkamer negeren onze Tweede Kamerleden dit. Het voelt niet goed. Dus dan is het ook niet waar/ wij stoppen groene broccoli in onze oren.

Dus mijn voorspelling blijft staan: het is nu countdown naar economische meltdown….met straatrellen, blackouts, het hele arsenaal.

Was getekend, Rypkenhauer uw ondergangsfilosoof.