11722313_784890754964793_3506506939685705966_o

Gisteren in Amsterdam startte de geboorte van de nieuwe milieubeweging in Nederland, die de achteruit-gangsters van Greenpeace zal vernietigen omdat zij (intellectuele) vooruitgang in de weg staan: het Ecomodernisme, hier is hun manifest. De Groene Vooruitgang is in Nederland een feit met dank aan broeder Marco Visscher, die onze goeroe en bioloog Steward Brand uit Californie (in rode hesje op foto) uitnodigde van het Breakthrough Institute. Brand schreef 5 jaar terug het boek Whole Earth Discipline:  waarbij hij ongeveer alles ophemelt dat Greenpeace verfoeit van kernenergie tot gentech, intensieve landbouw, zaken die wij hier op Climategate.nl al jaren toejuichen.

Screen Shot 2015-07-07 at 09.02.19

Omdat je zo tegen lagere kosten veel meer ecologische winst kunt halen zonder de economische schade die de oude milieubeweging ons geeft. Zoals de zinloze verspilling van 60 miljard euro subsidies aan windmolenaars en bosverbranders via het Energieakkoord. Als ergens het failliet van de oude milieubeweging blijkt- vertegenwoordigd door Natuur en Milieu en Greenterrorpeace- dan is het wel hier…

Vindt Greenpeace het slecht, dan vindt Brand het goed

Vindt Greenpeace het slecht, dan vindt Brand het goed

De Brand in het voorzorgprincipe, leve het pro-actionaire principe
Ook zet Brand de zaag in het voorzorgprincipe. Wat onze chemisch theoloog Jaap Hanekamp en sceptische stamvader al op intellectuele wijze deed in zijn proefschrift. Het idee affakkelen van milieuclubs, leidraad in onze milieu- en natuurwetgeving:  dat angst voor het onbekende de basis moet zijn voor omgang met natuur, waarin wij helemaal niets mogen doen tenzij een ambtenaar beslist van wel. Wanneer Greenpeace of zo’n andere groene pestclub niet een procedure aanspant omdat ze te veel geld hebben en niets beters te doen.

In Amerika zijn al staten waar het voorzorgprincipe illegaal is verklaard, we gaan toe naar het Pro-Actionary Principle. Stap voor stap handelen op basis van gecalculeerde risico’s, en ook hier hoor ik al van achter mijn toetsenbord het applaus van onze bloglezers. Dat vinden wij al jaren, nu kun je er dus eindelijk een club aan hangen: het Ecomodernisme lieve Climategaters.

Brand bedacht in de jaren ’60 de Whole Earth Catalogue, een verzameling ideeen voor ecologische en economische zelfredzaamheid. Zijn bekende slogan was

‘We (mensen RZ) zijn als goden, dus kunnen we daar maar beter zo goed mogelijk in zijn.’

Experimenteren en innoveren dus, in plaats van angst zaaien en nivelleren, wat sinds de Club van Rome al meer dan 40 jaar de norm is. Hij vernietigde ook al de beweringen van bio-alarmist Paul Ehrlich in een essay over biodiversiteit, en de belachelijke voorspellingen van deze aan Stanford verbonden alarmist: alsof zou Engeland al in het jaar 2000 ten onder zijn gegaan. Brand ziet dat de Cry Wolf-alarmisten zichzelf binnenkort uitrangeren, en hij gelooft wel dat fatsoenlijke wetenschap de regie weer overneemt.

Niemand gelooft ze straks meer, en daar zal ik graag bij helpen: zie ook hoe de Volkskrant oppikte hoe wij de salarisperikelen bij Natuurmonumenten agendeerden. En hoe de visserij nu eindelijk eens in opstand komt tegen de anti-wetenschappelijke terreur van Greenpeace.  Er is progressie, we zullen ze vernietigen, tot as reduceren.

Grote diversiteit van het meest natuurlijke wezen op aarde: mensen
In Amsterdam alvast een bont gezelschap van goede tot vage bekenden, waaronder Koert van Mensvoort van Next Nature, Frank van landgoed Welna, Groenpreneur Tom die het meer van zijn sociale dan intellectuele vaardigheden en kennis moet hebben, maar ook Thomas van de Slobbe, dat is van de allochtonen-smulbossen en Marokkaanse vandaalbossen. De intellectueel verantwoorde Vlaming Bart brengt nauwgezetheid mee en rust, hij vertaalde alvast het Ecomodernistisch Manifest. Iedereen brengt een eigen expertise en achtergrond mee, er is geen partijlijn, dus onze biodiversiteit zat alvast snor.

Kijk, dan kun je beter leuke meer charismatische mensen op de voorgrond zetten als Tom, dan mij, recalcitrante bosfundamentalist die als kritische brilsmurf al snel op diverse tenen staat, en die zelfs naar Amsterdamse maatstaven als excentriek geldt. Daar wil niemand openlijk bij horen, slecht voor je imago.

Anders worden wij Ecomodernisten nooit populair. En dat worden wij natuurlijk wel, ik doe mijn ding op mijn eigen plek en krijg achter de schermen wel steun.

 

Lekker ongegeneerd jagen voor de lol en de pot! Natuurbeleving 2.0

Lekker ongegeneerd jagen voor de lol en de pot! Natuurbeleving 2.0

PS: Ganzenkansen, strijd voor Dierengerechten en Natuurgenot 2.0
Mag ik overigens nog even op ons eigen blog reclame maken voor Droevendaalse ex-baraksgenoot Martijn van de Reep, die met Gebroeders de Wolf de culinaire oplossing vond voor de door de orthodoxe natuurbeweging veroorzaakte ganzenplaag. Gewoon door lekker te jagen, die ganzen uit de lucht te knallen en tot de heerlijkste delicatessen te verwerken.  Ganzenproblemen? Ganzenkansen!

Hun droge ganzenworst is alvast de ideale bier/borrelhap.

Wij streden op het vegetarische Droef voor onze Dierengerechten, en deelden een bovenmatige voorliefde voor bier. Ik begon toen aan mijn opleiding als valkenier bij een Brabantse eenarmige bandiet. Sommige liefdes veranderen niet. En als je lang genoeg jezelf blijft, word je vanzelf een keer hip. Al bier drinkend en dieren dodend uit plezier blijk je dan al jaren ecomodernist te zijn, zonder dat zelf in de gaten te hebben. Het is ook maar een labeltje.

Wie ook goed werk doet, Arjan Smit van de Pronckheer, hier reeds beschreven. Wat ik Natuurbeleving 2.0 noemde. Ruim 30 urban professionals die vrolijk vissen slachten samen met zoetwatervisser Andre Blokland, kortom: waar- behalve bij de cheerleaders van oude media als Groene Kerkkrant Trouw- is nu die weerstand tegen jacht en visserij? Of zie wat wildplukster en jager-verzamelaar Ellen Mookhoek voor missionair werk doet. Er is een hele generatie nieuwe dierendoders opgestaan met een eigen filosofie over de natuur. Hoera!

Zo maakte ik al eerder ongegeneerd reclame voor Nederlands kampioen palingroken en biologieleraar Harm Kay, die paling rookt van de palingboeren van Dupan. Een club die ook hun eigen filosofie propageert van Wise Use in plaats van ‘paniek de paling sterft uit, verboten, hier is onze giro, groetjes van het WNF’

En natuurlijk de Jagersvereniging (zie hun prachtige vernieuwde website), waar ik regelmatig voor schrijf: die transformeren steeds meer tot een natuurclub volgens de filosofie Natuurbeleving 2.0, met goede ecologen in dienst en het motto beschermen, beleven en benutten: wise use. Er is meer natuurbeleving mogelijk dan enkel met je handen op de rug op afstand of door zo’n telescoop naar de natuur gluren, en de achteruitgang verkondigen met verwijzing naar je gironummer. Die groene clubs en hun ecologen zijn al jarenlang over datum, De Waddenvereniging kon zich 50 jaar terug al opheffen, Henk Bleker zag dat goed, maar hun loterijmiljoenen verbloemen dat, de vanzelfsprekende mediasteun, samen met al die subsidies.

 

Wat mij betreft pakken vissers Pavel Klinkhamers eens goed aan, met Greenpeace mensen valt niet te praten, ze zijn niet tot rede te brengen. Dus verdienen ze gewoon een klap op hun....

Lies, damn lies, Greenpeace. Wat mij betreft pakken vissers de Greenpeace-leugenaar Pavel Klinkhamers eens goed aan, met Greenpeace mensen valt niet te praten, ze zijn niet tot rede te brengen. En wie niet horen wil, die moet maar….

Mijn beeld van de Groene Kerk en hun natuurbeeld veranderde mede door de jacht. Je zag hoe een relatief klein fanatiek clubje met teveel geld, verwevenheid met de overheid en mediasteun de groene geschiedenis vervalst, over de rug van mensen die hun eigen natuurbeleving vieren. In weerwil van wat groene fanatici u doen geloven, ontmoet je nauwelijks mensen die tegen jacht zijn of valkerij, 95 procent vindt het prachtig. Alle kindjes vinden het ook mooi. Zo is het ook bij visserij, enkele luidruchtige loterijmiljonairs en hun cheerleaders bij de Volkskrant vertekenen het feit dat de Nederlandse bevolking – zeker bij eerlijker informatie- de visserij steunt en niet dat groene terreurvolk van Greenpeace.

En daarom: Vissers, laat je niet langer kleineren en terroriseren door deze met loterijmiljoenen vetgemeste leugenaars, die hun politiek belang opblazen met kostbare marketing. Het is oorlog, wij veroveren de groene (denk)ruimte terug op deze leugenachtige machtswellustelingen met hun miljoenenmarketing. Zie hoe die Pavel Klinkhamers in zijn Volkskrant op leugenachtige wijze de underdog speelt, een club die 200 miljoen euro per jaar uit zakken klopt met het verspreiden van leugens en het zaaien van angst. En dan nu een beetje huilie huilie doen.

Pavel Klinkhamers en zielige zielsverwanten, gij zijt geschiedenis….Jullie clubs zullen tot as gereduceerd worden, verpulverd, verpletterd, vernietigd. En het goed overwint, al duurt het jaren van strijd.