Screen Shot 2015-08-31 at 18.01.50

Dik 4  jaar geleden schreef ik het al in EOS, het Vlaamse wetenschapsblad: De ecologische voetafdruk is ONZIN, schrappen dat ding. Ook al is het ’t favoriete speeltje van clubs als het Wereld Natuur Fonds om ons een schuldcomplex in te wrijven. Nu bevestigt  Linus Blomqvuist (Breakthrough Institute) met de zelfde basisargumenten, wat in het artikel stond. De  voetafdruk rekent alleen met CO2, waarom CO2 compenseren met alleen ruimte-intensieve bomenplant en niet gewoon een kerncentrale, en vooral ook: er zijn veel meer ecologisch belangrijker zaken die de voetafdruk NIET meerekent.

Het blijkt dat ook New Scientist er in 2013 achter kwam en Scientific American. Niet geheel toevallig die laatste, want EOS werkt samen met Scientific American.

Screen Shot 2015-08-31 at 14.07.28Ik was de eerste journalist die dat gedrocht van onwetenschap in populaire media doorzaagde, en na mijn artikel plaatste EOS direct het volgende nummer een interview met ontwikkelaar Martin Rees om vooral te tonen dat ze recht in de achteruitgangsleer van de Groene Kerk waren. Stel dat lezers door mijn artikel in twijfel waren gebracht. Hun ecologische zondencalculator was zo populair en als het populair is moet het toch wel een beetje waar zijn… De Morgen- dat is de krant voor Vlaamse linkse mediasukkels- plaatste een aanval ‘klimaatscepticus krijgt podium in EOS’, en in De Standaard werd gesuggereerd dat ik met Climategate.nl deel zou uitmaken van een sinister complot.

UnknownMaar ik had gewoon @#$%% gelijk. En nog steeds is het 1 van mijn betere artikelen waarin een betere visie op wetenschapsjournalistiek tot zijn recht kwam. Niet overschrijven wat anderen voorschrijven en intellectuele lafheid verkopen als objectiviteit. Of ‘kijk eens wat die knappe wetenschappers toch weer doen’.

Maar zelf nadenken en de goede vragen stellen. Deden maar meer mensen uit het gilde der linksdraaiende mediasukkels dat (de journalistiek). Ook bij de VVOJ, dat is de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten zijn ze zo dom dat ze niet eens weten wat het Planbureau voor de Leefomgeving is. Als je maar links bent, ben je kwaliteitsjournalist.

Na publicatie zou ik deel uitmaken van een klimaatsceptisch complot met Climategate.nl

Na publicatie zou ik deel uitmaken van een klimaatsceptisch complot met Climategate.nl, sinds de katholieke inquisitie is er qua media-vrijheid weinig veranderd

Ja sorry, zo af en toe een beetje erkenning….Bedenk dat de zelfbenoemde kwaliteitsmediasukkels van Volkskrant en NRC het braaf bleven overschrijven. Dus wat wordt de volgende erkenning over 6 jaar: klimaatbeleid schadelijker dan klimaatopwarming? De milieubeweging is de grootste vijand van de natuur?

Ik ben de journalistiek een beetje beu en al dat arrogante domme linkse tuig, vooral Karel Smouter van de Correspondent is mij 200 procent tegengevallen, maar eigenlijk kun je het beste al die mediasukkels met pensioen sturen. Dan richten ze minder schade aan dan met hun dommige schrijfschrijf.

Ik wil het liefste een echt vak leren: bier brouwen of zo, wie kan mij daarin verder helpen? Het onderzoek naar het PBL en Nederlandse biodiversiteit is afgerond. Dat levert straks 1 kleine aai over de bol en 3 mensen die het begrijpen waarvan 1 het werkelijk interesseert. En dan is het wel tijd voor wat nieuws.