Avaaz is een Amerikaanse private club die milieuclubs inzetten als ze druk willen zetten

Avaaz is een Amerikaanse private club die milieuclubs inzetten als ze druk willen zetten

Bij oneindige welvaart en betere levens dan vroeger, overheerst de angst schrijft Jeroen vandaag. Waarom? Angst krijgt meer geld om ons via media te manipuleren. Momenteel stuurt Amerikaans actiecollectief Avaaz mensen spam om een petitie te tekenen tegen de Nederlandse staat, voor Angst BV in academisch jasje: Urgenda. Deze actieclub kan er jaarlijks 13 miljoen dollar tegenaan smijten van private Amerikaanse donoren en George Soros. Zij helpt vaker met acties van Greenpeace mee maar ook van WNF en andere multi-miljonaire campagnemultinationals die de onvrede bij Westerlingen er in mogen wrijven.

We zagen al hoe Urgenda met Greenpeace en Milieudefensie de gelederen sluit tegen de Nederlandse Staat, en hoe ze daarbij gesteund worden door de linkse mediasukkels van Volkskrant en voormalige GPD. En door de staat zelf, want Milieudefensie spaarde een vermogen van 5 miljoen euro bij ASN en ING dankzij bijna 2 miljoen euro subsidies per jaar.

In de grootste krant van mijn provincie gingen 2 j0urnalisten waaronder Gerben van der Aa ook helemaal los met hun steun aan Urgenda ‘voor het klimaat’ en ‘de toekomst van onze kinderen’.

Avaaz de handtekening-kampioen van achteruitgangs-protagonisten
Als ergens petities of veel handtekeningen nodig zijn voor dit soort clubs, komt Avaaz aanmarcheren, zoals met WNF om 1,6 miljoen handtekeningen te verzamelen tegen ivoorverkoop in Thailand. Waarna de president van dat land inbond. Terwijl ivoor een prachtig natuurproduct is, en er in veel Afrikaanse nationale parken een overschot olifanten was.

Nu dienen Nederlandse bestuurders klimaatkampioen te worden of zo en ze organiseerden al een klimaatmars.

Samen met 350 organiseerde Avaaz vorig jaar in september de People’s Climate March, waarbij bijna 800.000 mensen wereldwijd de straat op gingen met de eis voor klimaatleiderschap, en we blijven ons hardmaken voor het doel van 100% duurzame energie bij de aankomende VN-klimaattop in Parijs. Nederlandse rechters hebben het klimaatleiderschap getoond dat de wereld nodig heeft, en Avaaz helpt mee om dit moment te transformeren tot een wereldwijde beweging om overheden en corporaties ter verantwoording te roepen.

Met hoop,

Nick, Nataliya, Laila, Lisa, Alex en het hele Avaaz-team

The Left is never Right
Avaaz is kortom weer de zoveelste club progressieve achteruitgangs-protagonisten die moeiteloos schakelt tussen zielige Palestijnen in verdrukking (met kalasjnikov en katjoesja-raketten op Israëlische burgerdoelen )en smeltende ijsberen als kanarie in de koolmijn van de klimaatcatastrofe (de klimaatmascotte die in populatie vervijfvoudigde sinds de jaren ’70). Ze hebben overal het Morele Absolute Gelijk (MAG) en dat MAG je niet tegenspreken want dan ben je tegen de beschaving, ontkenner, ketter enz enz.

Het zal vooral jonge naieve wereldverbeteraars aanspreken ‘The World in Action’, die hun innerlijke onrust op de wereld willen uitleven in plaats van de betere wereld in zichzelf te vinden.

Toen ik 18 was heb ik ook SP gestemd. Wie na zijn 20ste nog linksdraaiend gedachtengoed huldigt, moet wel lijden aan verregaande intellectuele oneerlijkheid of is gewoon dom.

Screenshot uitgaven Avaaz van hun website in de VS

Screenshot uitgaven Avaaz van hun website in de VS

Avaaz versus Assad: liever toerisme dan terrorisme…
Eerder voerde Avaaz ook al campagne om in Syrie Assad weg te krijgen. Nu kon je over Assad’s democratisch gehalte natuurlijk veel zeggen, maar toen Assad aan de macht was zag het land er toch ordentelijker uit dan nu. Het Romeinse Palmyra was nog niet verwoest, en de vele duizenden jaren oude beschaving was door Assad redelijk geconserveerd.

Pas toen de door de NOS als ‘rebellen’ en ‘vrijheidsstrijders’ verwelkomde moslimterreur het land in verderf stortte ging het echt mis en waren de Syriers pas echt slecht af. Ik wil maar zeggen, Avaaz kon best eens niet overal geheel gelijk hebben met hun acties. De vluchtelingen uit Syrie ondergraven nu nog verder de wil van Europeanen en Nederlanders om gastvrij land te zijn voor wie dat echt nodig heeft.

Wie enige kennis had van de Syrische geschiedenis, zag dat moslim-extremisten vaker de macht probeerden te grijpen, ik meen in de jaren ’50 vorige eeuw. Dat drukte de voorvader van Assad toen succesvol de kop in. Dus de ijzerend hand van Assad had zijn voordelen. Bedenk verder dat de Fransen met hun Vreemdelingenlegioen in Algerije ook de moslim-extremistische populatie uitdunden. De generaal van dat legioen heeft overigens het waterboarden uitgevonden.

Maar ja: Anders had daar ook zo’n Arabische Lente plaatsgevonden met totale chaos en ruinering van de enige serieuze inkomstenbron: toerisme. Vanuit Algerije hoor je nu geen chaos. Gewoon omdat die haatbaarden er weinig te vertellen krijgen.

Wat mij betreft is toerisme beter voor een land dan terrorisme. Toch? Maar ik ben dan ook niet met het Hogere Morele Inzicht gezegend dat de mensen van Avaaz het Absolute Gelijk geeft in zaken als het klimaatsysteem en het politiek systeem.

Onze eigen Firma Angst BV, het Planbureau voor de Leefomgeving

Onze eigen Firma Angst BV, het Planbureau voor de Leefomgeving

Wat voor belangen zitten achter Avaaz?
We zagen al hoe Amerikaanse financiers als het Environmental Defense Fund 2 miljoen dollar aan lobby in Brussel besteden tegen visserij en voor mariene reservaten. We zagen ook hoe Amerikaanse donoren er 10 jaar lang 200 miljoen dollar tegenaan smeten in Brussel ( zie inventarisatie in Blue Charity Business) om de aanlandplicht voor bijvangst van Maria Damanaki doorgeduwd te krijgen en te lobbyen voor mariene reservaten (een Europese zee zonder visserij).

En nu werkt Damanaki in een topfunctie bij …..The Nature Conservancy, de grootste Amerikaanse groene NGO.

Dus wat voor financiers en belangen zitten achter Avaaz. Wie weet zelfs CIA of iets in die geest? Vast staat dat de Amerikanen in het Midden Oosten een totale puinhoop hebben mede veroorzaakt, met in Irak-inval, zogenaamd om de democratie te brengen. En nu willen ze dat wij hier het ideale klimaat gaan bestellen bij multimiljonaire NGO’s zonder verantwoordingsplicht, subsidiemiljardairs en een bureaucratisch academisch complex dat geen enkele verantwoording aflegt. Daar moet Europa dan in vooroplopen of zo.

Klimaatchaos in Europa
Dat klinkt ook als het ruïneren van onze welvaart en daarmee de totale chaos in Europa. Ik bedoel, er zijn mensen die het geloof in Christus absurd vinden, irrationeel en daardoor deze Westerse omgangstraditie met leven, lijden en dood afkeuren. Dat geloof heeft inderdaad absurde trekken, het gaat nergens over (maar het leven is ook absurd, dus alleen absurde verklaringen volstaan). Maar als je zegt uit rationele overwegingen daar NIET in te kunnen geloven, en je kunt vervolgens WEL geloven dat je via de overheid het ideale wereldklimaat kan bestellen via een VN-conferentie….

Bevestig je dan niet de uitspraak van de Jezuiet Chateaubriand: ‘wie niet in God gelooft, gaat in alles geloven’. Ken uw eigen absurditeit wil ik maar zeggen, en wat was ook weer de hoogste wijsheid: ken Uzelf…Een belangrijk zelfinzicht is dat je zelf geen haar beter bent dan een ander.

Nou ja, ik ben daar een uitzondering op:-)