120319_marco_rubio_605_ap

Ik ken geen spannender thriller dan de Amerikaanse verkiezingen en lees en kijk elke dag naar het nieuws van dat front. Afgelopen week was het tweede debat tussen Republikeinse kandidaten. Lezers zullen wel niet zo hooked zijn als ik aan deze grootste competitie op aarde met zulke boeiende inhoud in video en tekst die inhoud geeft aan de best functionerende democratie ter wereld na Zwitserland. De leukste oneliner van het afgelopen debat kwam van Marco Rubio die na het debat naar double digits is gesprongen na Donald Trump, Carly Fiorina en Ben Carson. Rubio zei met betrekking tot klimaatverandering: “America is a lot of wonderful things, but America is NOT A PLANET”.

Zo die zit!

Met Donald Trump als president weet je sowieso dat het spel van de klimaatmaffia uit is! Wat voor gekke dingen we er met hem aan het roer voor terug krijgen? Nemen we die op de koop toe?

ben_carson

Dan is er nog Ben Carson, de voormalige neurochirurg die best eens zou kunnen winnen. Ik ben een groot fan van de man en zijn vlekkeloze ethiek. Minder fraai vind ik zijn slap beargumenteerde afwijzing van de evolutieleer. En ook dat hij Seventh Day Adventist is. En daarmee vegetariër en dat hij in die lijn ook in de Raad van Bestuur van Kellogg heeft gezeten. Lees je hierrr op Wikipedia even bij over de enge theorieën van de grondlegger van dat bedrijf. Jakkes.

Fiorina is geen sceptic maar wil ook geen sabotage van de economie met maatregelen die het klimaat ook niet helpen. En ze durft te benoemen dat windmolens veel vogels doden.

Republican presidential candidate Sen. Ted Cruz, R-Texas, greets supporters at the Georgia Republican Convention, Friday, May 15, 2015, in Athens, Ga. Georgia Republicans heard from three White House hopefuls, Cruz, Sen. Marco Rubio, R-Fla. and New Jersey Gov. Chris Christie as the party gathered for its annual convention Friday. The appearances come as Georgia Republicans look to raise their profile in the 2016 nominating contest. (AP Photo/David Goldman)

Ted Cruz is ook helemaal OK op klimaat. Hij is geen denier van de opwarmingspauze. Zier hierr. Jeb Bush is ook nog niet helemaal afgeschreven. Hij is lukewarmer (zie hierr)Hij zal als president de keizer niet helemaal uitkleden maar wel alle progressive klimaatbeleid terugdraaien. Beetje zoals Abbott in Australië waar hij als zachte heelmeester zulke stinkende wonden maakte dat het hem zelf binnen 2 jaar de kop kostte. Scott Walker is na Rick Perry de tweede republikeinse kandidaat die de handdoek in de ring heeft gegooid. Nog een stuk of 5 kandidaten zullen dat de komende weken doen voor we 28 oktober het derde debat. Zelf neig ik naar Marco Rubio maar ik denk dat ik Trump ook wel kan endorsen. De handelaar is bijna altijd redelijker dan de dominee.