Catherine Keyl.

Van een onzer correspondenten.

Catherine Keyl maakt geen onderdeel meer uit van het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek op NPO Radio 1. Ze is naar eigen zeggen weggestuurd vanwege haar mening over het klimaat, zo schrijft de Mediacourant.

Het is een opvallende beslissing, omdat Catherine het afgelopen jaar juist bezig was aan een heuse media-opmars. Ze heeft een luidere stem gekregen in het publieke debat, onder meer door haar column in De Telegraaf.

Bij KRO-NCRV’s Spraakmakers, waar het Mediaforum onder valt, hebben ze in elk geval geen zin meer in Catherine. Na jarenlang te zijn aangeschoven in de studio, is ze plotseling afbesteld. Ze hoeft niet meer langs te komen.

Waarom is Catherine niet meer welkom?

‘Nee, ik was niet te oud, zei die dame. Ze wilden alleen nog maar programmamakers in dat forum. Wie voor mij in de plaats kwam? Hanneke Groenteman. Ook geen máker, maar wel met een mening die ze klaarblijkelijk liever horen.’

Het is dan ook niet de échte reden van haar vertrek, stelt Catherine.

‘Ik ben nogal kritisch geweest over de klimaatmaatregelen. Dat is me niet in dank afgenomen.’

***

Voor het hele artikel, zie hier.

***