Serranoham in Trevelez: kijk, DAAR maak ik mij pas druk om....

Serranoham in Trevelez: kijk, DAAR maak ik mij pas druk om….

Je begrijpt best dat jongelui wat saamhorigheid en warmte bij elkaar zoeken, zoals via de Klimaatmars op 29 november die de dames van Avaaz willen organiseren voor een revolutie tegen ‘catastrofale klimaatverandering’. Het had ook wereldvrede of de kindertjes in de Derde Wereld kunnen zijn, daar doet Avaaz ook in: zeeën van liefde.We zijn niet kieskeurig: als het maar een warm gevoel geeft beter mens te zijn dan anderen.

Maar dankzij de haatbaarden van de Religie van de Vrede is de klimaatmars van 29 november in Parijs afgelast. Ooooooooohhhhhhh, wat…jammerrrrr.

Dus nu komen ze klimaatmarsen in uw straat, tenminste: dat is wat de meisjes van Avaaz willen. Gezellig.

De inwoners van Parijs kunnen niet de straat op om alles waar wij van houden te redden, maar wij kunnen dat wél. Laten wij ISIS duidelijk maken dat als zij sommigen van ons het zwijgen opleggen, de rest van ons opstaat, de uitdaging aangaat, en onze stemmen nóg luider zal laten klinken. Want wij zijn één volk, één planeet, verwikkeld in een strijd om alles waar wij van houden te redden. Op 29 november gaan wij de straat op als nooit tevoren. Gebruik het formulier om je aan te sluiten bij een evenement bij jou in de buurt.

Screen Shot 2015-11-20 at 17.21.45

Zoveel humorloosheid in 1 alinea, daar moet je wel links meisje voor zijn. Ik vraag me verder af: welke kerel gaat er nu meedoen met een klimaatmars. Dus dat je echt serieus denkt, ik ga echt voor de planeet over straat lopen om het gemiddelde weer uit 1850 terug te eisen via de overheid. Dat doe je dan toch enkel uit seksueel opportunisme. Zo vind je tussen al die betere mensen op klimaatmars weer een vriendinnetje.

En internet deeten is nu eenmaal een slap aftreksel van de natuurlijke ontmoeting. Moet je gaan tsjetten via de wotsep, tiep tiep tiep smijlie, hihihi, bij ieder nieuw flutberichtje moet je dan weer reageren omdat de andere kant van de lijn anders wantrouwig wordt. Nee, dan liever klimaatmars en Venus doen. De menselijke voortplantingsdrift vindt vele kanalen, alle wegen leiden uiteindelijk naar klaarkomen. Dus waarom als ventje dan niet heel hypocriet iets roepen over CO2 of iets geks, het sociale centrum van de groep willen lijken zodat zij je ziet.

En is de wereld 1? God is 1, maar op aarde heeft ieder zijn eigen pad in te vullen, enige diversiteit is toch aan te bevelen.

Aan de andere kant: die zingevings-behoefte, die saamhorigheid.

Liever wat warmte...

Liever warmer dan koud

Waar ik mij vanmiddag druk over maakte…bij het uitpakken van de boodschappen bleek dat de Serranoham niet was meegekomen, die ligt nog op de rolband van de Jumbo. Ik kon een vloek nog net onderdrukken. Dat is lekker spul, ideaal bij de namiddagborrel. En nu moest ik me met zalmrolletjes roomkaas tevreden stellen.

Zulke kwesties van hedonistische aard, die hakken er in bij huize Zeilmaker.

En dat gemiddelde weer uit 1850 daar maak ik me dan weer totaal niet druk om. Wat was er zo geweldig aan het weer in 1850, dat we dat ten koste van de wereldeconomie weer terug moeten eisen…De eerste bestemming wanneer mijn geld binnenkomt is: hup naar Spanje. Daar is het warmer, lekkerder weer dan hier. Even een kennis opzoeken die Flamenco zingt. Daar heb ik ook de Serranoham ontdekt, in Trevelez in de Sierra Nevada, de besneeuwde bergen.

Erg heh, zulke onverschilligheid naar de gemiddelde neerslag en temperatuur van 1850? Loop ik weer een zee van liefde mis op 29 november. Want wat schrijven de linkse meisjes van Avaaz:

Het is ironisch: op het ultieme moment dat wij allemaal samenkomen om onszelf te redden, proberen de gewelddadige krachten uit ons verleden verdeeldheid te zaaien en dit moment van ons af te pakken. Wij moeten ons niet laten kennen. Wij moeten deze uitdaging aangaan. Wij moeten laten zien wie wij zijn. Met alle liefde en hoop die wij in ons hebben — voor alles waar wij van houden.

Met hoop en dankbaarheid,

Ricken, Alice, Emma, Lisa en het hele Avaaz-team

Gevoel voor ironie; hebben die bloedserieuze Avaaz- meisjes dat wel? Of maken ze hier gewoon een grapje, dat ze doen alsof ze dit serieus menen, en ondertussen in hun broek plassen van het lachen. Kijk, dan vind ik ze toch weer grappig.