Vrouwen komen van klimaatmars, mannen van…

Serranoham in Trevelez: kijk, DAAR maak ik mij pas druk om....

Serranoham in Trevelez: kijk, DAAR maak ik mij pas druk om….

Je begrijpt best dat jongelui wat saamhorigheid en warmte bij elkaar zoeken, zoals via de Klimaatmars op 29 november die de dames van Avaaz willen organiseren voor een revolutie tegen ‘catastrofale klimaatverandering’. Het had ook wereldvrede of de kindertjes in de Derde Wereld kunnen zijn, daar doet Avaaz ook in: zeeën van liefde.We zijn niet kieskeurig: als het maar een warm gevoel geeft beter mens te zijn dan anderen.

Maar dankzij de haatbaarden van de Religie van de Vrede is de klimaatmars van 29 november in Parijs afgelast. Ooooooooohhhhhhh, wat…jammerrrrr.

Dus nu komen ze klimaatmarsen in uw straat, tenminste: dat is wat de meisjes van Avaaz willen. Gezellig.

De inwoners van Parijs kunnen niet de straat op om alles waar wij van houden te redden, maar wij kunnen dat wél. Laten wij ISIS duidelijk maken dat als zij sommigen van ons het zwijgen opleggen, de rest van ons opstaat, de uitdaging aangaat, en onze stemmen nóg luider zal laten klinken. Want wij zijn één volk, één planeet, verwikkeld in een strijd om alles waar wij van houden te redden. Op 29 november gaan wij de straat op als nooit tevoren. Gebruik het formulier om je aan te sluiten bij een evenement bij jou in de buurt.

Screen Shot 2015-11-20 at 17.21.45

Zoveel humorloosheid in 1 alinea, daar moet je wel links meisje voor zijn. Ik vraag me verder af: welke kerel gaat er nu meedoen met een klimaatmars. Dus dat je echt serieus denkt, ik ga echt voor de planeet over straat lopen om het gemiddelde weer uit 1850 terug te eisen via de overheid. Dat doe je dan toch enkel uit seksueel opportunisme. Zo vind je tussen al die betere mensen op klimaatmars weer een vriendinnetje.

En internet deeten is nu eenmaal een slap aftreksel van de natuurlijke ontmoeting. Moet je gaan tsjetten via de wotsep, tiep tiep tiep smijlie, hihihi, bij ieder nieuw flutberichtje moet je dan weer reageren omdat de andere kant van de lijn anders wantrouwig wordt. Nee, dan liever klimaatmars en Venus doen. De menselijke voortplantingsdrift vindt vele kanalen, alle wegen leiden uiteindelijk naar klaarkomen. Dus waarom als ventje dan niet heel hypocriet iets roepen over CO2 of iets geks, het sociale centrum van de groep willen lijken zodat zij je ziet.

En is de wereld 1? God is 1, maar op aarde heeft ieder zijn eigen pad in te vullen, enige diversiteit is toch aan te bevelen.

Aan de andere kant: die zingevings-behoefte, die saamhorigheid.

Liever wat warmte...

Liever warmer dan koud

Waar ik mij vanmiddag druk over maakte…bij het uitpakken van de boodschappen bleek dat de Serranoham niet was meegekomen, die ligt nog op de rolband van de Jumbo. Ik kon een vloek nog net onderdrukken. Dat is lekker spul, ideaal bij de namiddagborrel. En nu moest ik me met zalmrolletjes roomkaas tevreden stellen.

Zulke kwesties van hedonistische aard, die hakken er in bij huize Zeilmaker.

En dat gemiddelde weer uit 1850 daar maak ik me dan weer totaal niet druk om. Wat was er zo geweldig aan het weer in 1850, dat we dat ten koste van de wereldeconomie weer terug moeten eisen…De eerste bestemming wanneer mijn geld binnenkomt is: hup naar Spanje. Daar is het warmer, lekkerder weer dan hier. Even een kennis opzoeken die Flamenco zingt. Daar heb ik ook de Serranoham ontdekt, in Trevelez in de Sierra Nevada, de besneeuwde bergen.

Erg heh, zulke onverschilligheid naar de gemiddelde neerslag en temperatuur van 1850? Loop ik weer een zee van liefde mis op 29 november. Want wat schrijven de linkse meisjes van Avaaz:

Het is ironisch: op het ultieme moment dat wij allemaal samenkomen om onszelf te redden, proberen de gewelddadige krachten uit ons verleden verdeeldheid te zaaien en dit moment van ons af te pakken. Wij moeten ons niet laten kennen. Wij moeten deze uitdaging aangaan. Wij moeten laten zien wie wij zijn. Met alle liefde en hoop die wij in ons hebben — voor alles waar wij van houden.

Met hoop en dankbaarheid,

Ricken, Alice, Emma, Lisa en het hele Avaaz-team

Gevoel voor ironie; hebben die bloedserieuze Avaaz- meisjes dat wel? Of maken ze hier gewoon een grapje, dat ze doen alsof ze dit serieus menen, en ondertussen in hun broek plassen van het lachen. Kijk, dan vind ik ze toch weer grappig.

Door | 2015-11-20T17:58:26+00:00 20 november 2015|18 Reacties

18 Reacties

 1. T2000 20 november 2015 om 18:49- Antwoorden

  Citaat van Janos73:”Ik wijk niet af van de algemeen aanvaarde wetenschap en hoef dus niets te bewijzen.”

 2. Werff 20 november 2015 om 18:50- Antwoorden

  Met al die serranoham, zalmrolletjes en reizen naar Spanje zit het met jouw ecologische voetafdruk wel goed Rypke. Je zou je probleemloos in het gezelschap kunnen voegen dat straks naar Parijs afreist.

 3. T2000 20 november 2015 om 19:05- Antwoorden

  Sorry, ik wilde nog aan het citaat van Janos73 toevoegen, dat ik niet verwacht dat hij het voor de chickies doet. Daarvoor komt hij te androgien over, om het maar zo te zeggen.

  Maar deze linkse huppelmeisjes; die doen het natuurlijk voor de exposure. Zo van:”Zie mij eens frank en vrij mezelf zijn: straal, straal! Kijk eens naar mijn sereen onschuldige gezichtje, bescherm mij…..” Dat is ook de verschijningsvorm van een vrouw he, dat ze de neiging tot beschermen oproept bij mannen. Heeft ook een naam, dat een volwassen primaat nog kinderlijke kenmerken heeft, maar ben even vergeten wat die naam is. Niet dat vrouwen minder mooi of wat dan ook zijn hoor, maar in dit geval is het irritant dat gedweep. Bah! Durf er wat van te zeggen en dan ben je een ongevoelige egoïst. Terwijl het tegendeel waar is!

 4. Hans Keuper 20 november 2015 om 22:14- Antwoorden

  Ideetje Rypke – je gaat bij die Klimaatmars gewoon langs de kant staan met een blinddoek voor en een bord met “Fuck Avaaz-meisjes” op je buik ….. En dat ze je dan uit solidariteit (Nou ja, whatever … ) toch een DIKKE KNUFFEL komen geven …. 😉

  • Janos73 21 november 2015 om 19:21- Antwoorden

   Jeroen,

   Ik heb het je al vaker gezegd als Ted Cruz wat had willen weten over het klimaat had hij iemand van de NSA moeten vragen en daar een hoorzitting over moeten organiseren, niet iemand binnen halen die komt voor wat anders blijven doorzagen over de temperatuur gemeten door satellieten.

   • TINSTAAFL 21 november 2015 om 19:53- Antwoorden

    Janos, Cruz vraagt Mair antwoord te geven op zijn vragen met betrekking tot Sierra’s eigen standpunten, daarvoor hoeft hij niet voor naar Nasa.

    Mair is de president van Sierra, de bovenbaas dus. Een club van 2,4 miljoen leden die claimt de grootste en meest invloedrijke grassroot organisatie van de VS te zijn.

    In alle eerlijkheid, zou jij als lid van deze organisatie tevreden zijn met het uiterst beschamende optreden van de president van je club? De president die bij elke, eenvoudige vraag zich tot zijn assistent moet wenden en dan 33 keer hetzelfde antwood geeft? Persoonlijk zou ik me ogen uit me kop schamen voor zo’n uitermate slecht optreden.

    • Janos73 21 november 2015 om 23:34- Antwoorden

     Ik zou me de ogen uit de kop schamen voor een senator die het beter denkt te weten dan de wetenschappers. Want hoeveel wetenschappelijk is er nog over de basis van AGW? Hoeveel wetenschappelijke artikelen zijn er het afgelopen jaar verschenen die twijfelen aan de basis?

     Cruz heeft ” toevallig” ook bijna 1 miljoen gescoord van de fossiele industrie. Maar dat is natuurlijk toeval.

     http://www.opensecrets.org/politicians/summary.php?cid=N00033085

    • Boels 22 november 2015 om 08:47- Antwoorden

     @Janos73:
     Allen die tientallen jaren in de klimaatwereld werkzaam zijn (geweest) hebben meer dan een miljoen opgehaald.
     Uit de staatsruif.

    • TINSTAAFL 22 november 2015 om 09:08- Antwoorden

     Zoals gebruikelijk ontwijk je mijn vraag Janos en moet ik concluderen dat je geen probleem hebt met uiterst beschamende optreden van de president van een van VS grootste publieke organisaties. Het toont ook eens te meer je blatante hypocrisie in dit debat.

    • Janos73 22 november 2015 om 12:04- Antwoorden

     Hij kan moeilijk tegen vragen gaan stellen, dat staat de vorm van dat soort debat niet toe.

     Zoals, sinds wanneer is 18 jaar een relevante periode voor het klimaat? Waarom kijk je niet naar al het bewijs in plaats van alleen naar de satelliet data series.

     Verder blijf ik het optreden van Cruz beschamend vinden. Als hij meer wil weten over de pauze zou hij eens met Karl et al moeten gaan praten of de NSA uitnodigen.

     Verder ging de hoorzitting niet over de wetenschappelijke achtergrond van AGW maar over de gevolgen van klimaatverandering op minderheden in de VS. Daar zal Mair zich op hebben voorbereid en niet over het 33 keer herhalen of er nu we of geen ” pauze” is in de temperatuur series.

     Verder gaat Cruz zijn woorden intrekken al de ” pauze” voorbij is en het weer verder opwarmt? Gaat TINSTAAFL zijn mening veranderen als de ” pauze” voorbij is?

    • Erik 22 november 2015 om 12:40- Antwoorden

     Janos,

     “Als hij meer wil weten over de pauze zou hij eens met Karl et al moeten gaan praten of de NSA uitnodigen.”
     Ik dacht dat Karl c.s. zich ook voor de senaat moeten verantwoorden, onder ede, over mogelijk gesjoemel met data.

    • Janos73 22 november 2015 om 12:58- Antwoorden

     Erik,

     Karl heeft zijn data etc. alles keurig openbaar gemaakt. Maar er is inderdaad een witchhunt aan de gang op hem en zijn team.

     En nee er zijn geen aanwijzingen voor enige vorm van fraude.

Geef een reactie