Prototype, onderzoeksreactor, in 2050 geen enkel windvaantje of zonnespeeltje nodig?

Prototype, onderzoeksreactor, in 2050 geen enkel windvaantje of zonnespeeltje nodig?

Volgens het persbericht van Thorcon stapt het Indonesische staats-energiebedrijf PLN (Perusahaan Listrik Negara) met het Amerikaanse Thorconpower in Thorium. Dat bedrijf mag de eerste gesmolten zoutreactor  bouwen die in 2021 in bedrijf moet zijn.

Hier het persbericht:

Indonesia has signed a memorandum of understanding with Martingale to develop thorium molten salt nuclear reactors to generate electricity. These will reduce the growth of coal-fired plants, slated to add 20 GW of generation capacity in the country’s most recent energy plan. Indonesia is serious about developing the non-intermittent, clean, and inexpensive power that ThorCon molten salt reactors offer.
Martingale and three Indonesian companies signed the MOU in Washington DC on the occasion of Indonesia President Joko Widodo’s visit to the US President Barak Obama. PT Industry Nuklir Indonesia (INUKI) is the state-owned nuclear fuel processing company. PT PLN is the state-owned power generation company. PT Pertamina is the state oil and gas giant which is now looking at nuclear and other forms of energy. Together these companies have formed the Indonesia Thorium Consortium whose purpose is the development and implementation of thorium molten salt reactors based on the ThorCon design.
The consortium will provide Indonesia with a clean solution to its pressing energy needs, at a price that is competitive with coal. The first plant is scheduled to be commissioned in 2021. INUKI with its license to import nuclear fuel will provide the thorium and uranium as required. Pertamina will provide its expertise in moving large scale power projects from cradle to maturity and help navigate the governmental bureaucracy. PLN will provide its expertise regarding siting the plant and connecting with the grid. Importantly, PLN will buy the power generated.
The ThorCon thorium molten salt reactor design promises clean energy competitive with the cost of coal. The low-pressure liquid-fuel technology provides intrinsic passive safety. ThorCon expertise in shipbuilding design enables low-cost, high-precision, scalable manufacturing by ship yards. Mass production of nuclear power plants is possible with ThorCon technology. The ThorCon liquid-fuel nuclear reactor design is detailed at thorconpower.com.
Indonesia has undertaken a direct action plan to significantly impact climate change and suppress global poverty.
Media Contact
Bob Hargraves
(603) 643 5080
rhargraves(at)thorconpower(dot)com

Te mooi om waar te zijn? Te interessant om niet verder in te verdiepen

Te mooi om waar te zijn? Te interessant om niet verder in te verdiepen

Robert Hargraves is de schrijver van Thorium Energy, Cheaper than Coal. Wattsupwiththat besteedde al aandacht aan zijn werk. Of het alleen een PR-stunt is om aandacht voor zijn werk te krijgen, of dat ze echt los gaan…De namen in het persbericht kloppen alvast wel.

En er is ook al een Canadees bedrijf Terrestrial Energy met een aanmerkelijk flitsender website dan Thorcon dat stelt de gesmolten zout-reactor commercieel op te kunnen leveren. Hier hun promotiefilmpje, waarbij nette jongens in pak het wantrouwen moeten wegnemen door 10 keer te vertellen dat ze marktgericht werken en niet wat wetenschappelijk experimenteel aanklooien.

Rijksdienst voor Onderwerping Nederland (RVO)
Indonesie zit niet onder de knoet van Greenpeace en co, althans: ze hebben daar niet de mediamacht. Voorlopig moeten we het in Nederland vooralsnog met de onderstaande ‘experts’ stellen, die nu namens de Nederlandse overheid ons van 75-100 miljard euro afhelpen (Energieakkoord) voor hun zonnespeeltjes, houtverbranding en windvaantjes. Biomassa verstoken we al sinds de uitvinding van het vuur 300 duizend jaar geleden.

Waarbij de Rijksdienst voor Onderwerping van Nederland (RVO) van Henk Kamp komend jaar 8 miljard euro subsidies zaait om zoveel mogelijk mensen  belanghebbend te maken bij ingezet beleid. Voor de komende 20 jaar.

Zodat we met voldongen feit zitten, en de midden en onderklasse voor hen kan betalen. Kortom: Henk Kamp zaait met subsidies medeplichtigen, subsidie is een machtsmiddel van een totalitaire overheid waarbij de milieubeweging en haar beneficianten op de stoel van de macht zitten.

Dus: aan de ene kant ben ik wantrouwig tegen het Thorium-persbericht omdat niet ‘iedereen’ dit persbericht al omarmt, dat is toch het restje kuddedier in het beestje Zeilmaker. Aan de andere kant weet ik: de milieuclubs hebben onze media in handen dankzij de miljarden euro’s die zij de afgelopen decennia besteedden aan angstpropaganda. Bedenk dat Greenpeace per jaar 300 miljoen euro kan besteden voor dit:

Screen Shot 2015-12-23 at 05.02.46

En die absolute macht van het anti-humane en anti-moderne ecofascisme leidt automatisch tot dit onderstaande, totale en absolute kapitaalvernietiging en vernietiging van 2 van de 3 nationale componenten van energiebeleid: betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Want Greenpeace wil geen CO2-reductie, zij willen welvaartsreductie afdwingen voor hun Moeder Aarde waarvan zij beweren spreekbuis te zijn:

In 8 jaar tijd via Economische Zaken 10 miljard euro subsidies naar windmolenaars en bosverbranders, in 2016 IN 1 jaar...8 miljard euro voor nepduurzaam

In 8 jaar tijd via Economische Zaken 10 miljard euro subsidies naar windmolenaars en bosverbranders, in 2016 IN 1 jaar…8 miljard euro voor nepduurzaam, peperduur schroot

Het gaat milieuclubs er om dat CO2-beleid zoveel mogelijk kost met zo weinig mogelijk effect, zodat je nog decennia averechts bezig kunt zijn. Waarbij zij kunnen blijven slaan op de campagnetrom. En dankzij alle subsidies zijn er dan tienduizenden belanghebbenden -subsidiemiljonairs- die dit averechts beleid in stand houden. Ook de financiële wereld casht dan op de koolstofbubbel, die de milieubeweging voor hen maakte door belastingmiljarden rond te pompen.

Klimaatbeleid heeft niets met klimaat van doen, wel alles met (belasting)geld en macht.

Vandaar mijn stelling, die de Telegraaf via Jaffe Vink laatst ook verkondigde;

Jaffe Vink deelt mijn visie op milieuclubs

Jaffe Vink deelt mijn visie op milieuclubs