Windmolenkampioen Duitsland de vieze man van Europa in CO2 per opgewekte kWh

Windmolenkampioen Duitsland in 2009 de vieze man van Europa in CO2 per opgewekte kWh

Om te doen lijken dat Duitsland met haar windmolens klimaatkampioen van de G8 is, vervalsten Ecofys en Wereld Natuur Fonds de uitslag van hun eigen Climate Score Cards onderzoek van 2009. Terwijl de Duitsers (497 g CO2/kWh) volgens het WWF-onderzoek juist een bijna twee maal CO2-rijkere elektriciteitsopwekking hebben dan Canada (240 g CO2/kWh), scoren de Duiters plaats 1 en de Canadezen de 8ste plaats.

In werkelijkheid zou kernstroom-land Frankrijk de nep-groene Duitsers op afstand verslaan met slechts 86 gram CO2 per kWh. Maar doordat Ecofys met getallen rommelt laten ze Frankrijk slechter scoren.

Als klimaatgekken ‘adjustments’ maken, wees dan alert
Wat houdt dat gerommel met getallen in? Wereld Natuur Fonds/Ecofys geeft opwekking van stroom met kernenergie de zelfde emissies als van opwekking met aardgas, namelijk 350 gram CO2/kWh. Terwijl kernenergie volledig fossiel-vrije energie is. Wanneer je aanvoert dat voor de mijnbouw van uranium in Australie ook energie nodig is, dan geldt dat al helemaal wanneer je alle Rare Earth Metals voor de windturbines moet winnen, koper voor leidingen, de turbinebladen enz.

De reden voor die strafkorting omschrijft WNF als volgt

Omdat wij net als Greenpeace teugen kernenergie zijn, geven we er gewoon evenveel emissies bij als voor stroom op aardgas...Dat zuigen we uit onze groene duim

Omdat wij net als Greenpeace teugen kernenergie zijn, geven we er gewoon evenveel emissies bij als voor stroom op aardgas…Dat zuigen we uit onze groene duim

Omdat WNF de resultaten van het eigen onderzoek niet onder ogen wil zien, zuigt zij een emissiefactor voor kernenergie uit haar duim met Ecofys.  Zodat Duitsland met haar windturbines als winnaar uit de bus komt en niet Frankrijk (plaats 3) De Fransen krijgen van Ecofys nu 362 g CO2/kWh omdat ze dus doen alsof alle met kerncentrales opgewekte stroom eigenlijk met gascentrales is opgewekt.

In de realiteit heeft Frankrijk samen met Zweden op afstand de meest emissie-arme stroomproductie van Europa, slechts 86 gram CO2/kWh. WNF/Ecofys geven dat op bladzijde 17 ook toe in de kleine lettertjes:

  • WWF does not consider nuclear power to be a viable policy option. The indicators “emissions per capita”, “emissions per GdP” and “Co2 per kWh electricity” for all countries have therefore been adjusted as if the generation of electricity from nuclear power had produced 350 gCo2/kWh (emission factor for natural gas). Without the adjustment, the original indicators for France would have been much lower, e.g. 86 gCo2/kWh.

Dus zonder enig klimaatbeleid of de tientallen miljarden euro’s subsidies voor de Einspeisegesatz (bij ons: de SDE+subsidies) verslaat Frankrijk de klimaatgekke Duitsers op klimaatgebied met een factor 5. Doordat ze in de jaren ’70 en ’80 op kernstroom overgingen, zonder ook maar 1 keer daarbij over CO2 of klimaat te denken.

Ergo, er is niets zo slecht voor effectief klimaatbeleid als het Wereld Natuur Fonds en Ecofys. Zie hier hoe Wereld Natuur Fonds zichzelf durft te noemen:

Numbers solver...

Numbers solver…Het Wereld Natuur Fonds is een leugenachtig bedrijf

Laten we nog even de auteurs vermelden die deze creatieve waarheidspresentatie produceerden, er zitten ook mensen bij die voor de IPCC-rapporten advies produceren zoals Niklas Hoehne.

Fraudeurs

Werken ook mee aan het IPCC-rapport