Geld zat, nu de integtriteit nog

Miljoenen zat, nu de integriteit nog

Campagne-multimiljonair Wereld Natuur Fonds laat een intern rapport opstellen om vissers te begrijpen. Dat blijkt uit een mail die ik ontving van een gezant van hen, Bopp van Dessel die dit rapport moet opstellen met Mieke Verweij. Aanleiding is dat ze niet (willen) snappen waarom je niet met vissers kunt samenwerken als je ze 30 procent van hun visgebied afpikt.  En averechtse regelgeving door het keelgat schuift. Met de overheid als pressiemiddel, via lastercampagnes in media.

Nu wil het duo ook mijn inbreng horen omdat die zo invloedrijk zou zijn. Dus mijn ‘gefrustreerde visie, Google Rypke Zeilmaker’ zoals hun Maud Veraar van de Groene Viswijf Foundeesjen mailde richting Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra. Ik bespaar ze graag al die Freudiaanse frustraties. Laat het WNF googlelen op mijn naam om al die onderbuikgevoelens in contrast te plaatsen met hun morele superioriteit. In wat waarschijnlijk een publiek betaald rapport wordt, want Pro Sea en al die clubs hengelen vrolijk uit de visserijsubsidie-pot.

...ja goh, hoe kan dat toch?

…ja goh, hoe kan dat toch?

Geachte heer Zeilmaker, beste Rypke,

Wij kennen elkaar niet, maar ik werk al een jaar of 15 in en met de visserijsector, met name op het gebied van educatie. Dat is ooit voor mij begonnen toen ik directeur van de stichting ProSea werd (iets wat ik trouwens, maar dat staat even los van deze vraag, nu weer ben).

Ik zou u graag binnenkort even spreken over het volgende:
Het WNF werkt al meer dan een decennium aan behoud en herstel van de Noordzee natuur. Voor het behalen van de natuurdoelstellingen van het WNF Noordzee programma is een nauwe samenwerking met de visserijsector essentieel. WNF constateert nu dat deze samenwerking goede periodes heeft gekend, maar nu, in de fase van o.a. daadwerkelijke invulling van gebiedsbescherming binnen N2000 en de KRM steeds meer onder druk lijkt te komen te staan.

Uit een wens tot zelfreflectie op het gebied van samenwerking met de (demersale) Noordzeevisserijsector, heeft WNF (Chris van Assen) aan Marieke Verweij (ex-Imares en ex-ProSea, nu docent/onderzoeker Van Hall) en mij gevraagd om deze constatering te onderzoeken en een strategisch advies uit te brengen aan WNF hoe samenwerking verbeterd zou kunnen worden.
We willen dat o.a. proberen duidelijk te krijgen door een aantal interviews. De uitspraken in de interviews worden anoniem verwerkt en het uiteindelijke rapport zal een intern rapport voor WNF, wat WNF gaat gebruiken in strategische keuzes mbt hun Noordzee programma om de samenwerking tussen WNF en visserijsector te verbeteren.

Aangezien u (denk ik…) hierover een duidelijke en invloedrijke mening hebt, zou ik u in dit kader graag een aantal vragen willen stellen? Ik verwacht dat daar 45 minuten voor nodig is.

Dat kan wat mij betreft per telefoon, maar ik kan ook langskomen in Friesland of ergens tussen Friesland en Brielle- waar ik woon- als dat zo uit komt) : di 19, wo 20 of do 21.

Ik hoor graag van u!

Best regards,

Bopp

Bopp Solutions
J.P. van Dessel
G.J. vd Boogerdweg 24
3232 EB Brielle, The Netherlands
+31 6 4150965

 

Geld en Ideologie komt bij WNF op 1, menselijke waarden op 2

Geld en Ideologie komt bij Firma Vals Getuigenis BV op 1, menselijke waarden op 2

Vissers, kies je favoriete optie: wat moet het WNF doen?
Dus vissers, wat vinden jullie, wat zal het WNF moeten doen voor een betere samenwerking met jullie? Kies je favoriete optie. Die van mij is optie D, gevolgd door C& A. En E – dat zal wel weer berispingen geven van mensen die zichzelf tot scheidsrechter uitroepen van de beschaving. Maar dat vond ik gewoon lollig

  • A. Excuses aanbieden voor alle campagnelaster van de afgelopen 10 jaar en( juridische) kosten die vissers moesten maken voor averechtse regelgeving als de aanlandplicht (die NIOZ-biologen ook absurd vinden)
  • B. Zichzelf opheffen
  • C. Een mediacampagne lanceren waarin hun campagne-astronaut – die op 600 kilometer hoogte het groene licht zag -het eens opneemt voor onze vissers. Dus help de visserij en zorg dat de aanlandplicht er afgaat en help liever investeren in selectiever visserij-methoden met jullie multi-miljoenen
  • D. Een constructieve natuurbeschermer worden, die niet de overheid misbruikt voor haar ideologische agenda.  Als WNF vindt dat zeereservaten zo belangrijk zijn. Laat WNF haar eigen multi-miljoenen gebruiken om een zeereservaat te pachten. Maar misbruik publieke middelen en tijd daar niet langer voor, daarbij werkende mensen duperend die in weer en wind vers zeevoedsel oogsten voor de Nederlandse consument.
  • E. Die groene haatbaard-advocaat van ze, Auke Woudaap, met een bord rond zijn nek door Urk, Stellendam, Zoutkamp en alle andere vissersplaatsen laten lopen waarop staat: Sla Mij!

Of willen jullie- in ruil voor WNF haar zo vurig gewenste aanlandplicht- een nacht met Doutzen Kroes in de kooi? Voor de Aarde uiteraard.

  • Ooh, schande, nou die Rypke, die kunnen we niet meer serieus nemen hoor. Ooohhhh, nou als je daarbij wilt horen, dan krijg je onze opdracht niet hoor. Oohhhh. Nou hij kan helemal nie teuge kritiek maar dan zelluf oohhhh (de progressieve variant op persoonsaanvallen is hooguit humorlozer, meer verdekt en smeriger)...
  • Mijn gratis tip aan WNF. Wanneer je DIA loog wilt, is een wederzijdse bereidheid nodig. Dat vraagt dat ook dat jullie willen luisteren naar argumenten, daar iets mee doen, en feitelijk antwoorden op vragen. Nu dient het ‘wij staan open en willen dialoog’-gebabbel enkel een PR-doel om jezelf als redelijk af te schilderen, als alibi. Zo’n intern rapport zie ik ook als alibi voor jezelf. Als ik jullie vragen stel krijg ik OF een rookgordijn als antwoord OF jullie lanceren een stiekeme persoonsaanval.
  • Van mijn kant staat de deur altijd open, als de wil tot gelijkwaardige discussie bij de andere partij bestaat.