Nu onze Hajo Smit sterspeler is in de Realiteits-televisieserie Rot op met je Milieu (EO) zijn we in de Rot Op-sfeer: zo’n titel trekt aandacht. In ons geval voor ons gesprek voor Café Weltschmerz: over groene propaganda en hoe je de ruimte tussen je oren kunt heroveren.

De vaste lezers van klimaatschandaal.nl weten na mijn serie over massa-psychologie al welke kant het op gaat. Freud, Bernays, Lippmann, Gustave Le Bon enzovoort. We gaan ook nog een aflevering doen over de natuur als bron van overvloed en verspilling, in plaats van het afknijp- en consuminder-paradigma van het ecofascisme =  de aarde die koorts heeft met de mens als ziektekiem van de zielige edoch glibberige Jan Paul van S.

Rot op met je mening
De eerste ‘meuningen’ van reaguurders druppelen ook al binnen onder het filmpje. Woorden-diarree, geheel volgens het format dat ik omschreef in ‘Rot op met je Ratio’. Meningen zijn meestal maar een verzameling bij elkaar geveegde mediascheten die je op basis van je temperament, sociale omgeving en gevoel selecteerde. Die mening is irrelevant en inwisselbaar, en ingeprent volgens de schone kunst der propaganda.

Zo heb je dus een hoge overlap in mensgroepen uit Salon Socialistische hoek die tegelijk bang zijn voor ‘de klimaatverandering’ . En die tegelijk hevig opkomen, zich ‘betrokken voelen’ bij homo’s in Opper Volta, trafo’s in Tadjikistan, asielzoekers en abortus. Wat heeft genderdwang nu weer met CO2 te maken? Niets toch? Toch kom je dat begrippenpaar bij Verlicht Kwaliteitsvolk in onafscheidelijke combinatie tegen, met een magnetische uitwerking op subsidiepotten.

….soms gefuseerd tot ‘klimaatfeminisme’ en ‘klimaatrechtvaardigheid’ :-) Bij die subsidieslurpers van Sargasso bijvoorbeeld.

Het maakt ook niet uit, moeiteloos passen smeltende ijsberen en  Eritreese genderstrijders met opvliegers naadloos in 1 Groot Wereld Probleem, dat schreeuwt om Systeemverandering. Klimaatgendergelijkheid, klimaatkansen voor de schone aarde, we zij het allemaal al eens tegengekomen in bijna 7 jaar Climategate.

Kortom: meningen van Nederthalers, het zijn meestal taalkundige geurvlaggen op basis van een groepsgevoel, zonder enige logische of rationele consistentie. De meeste mensen zijn gewoon zo dom als olie, oninteressant, niet de moeite waard,  maar vooral ijdel en koddig…  niettemin toch allen Kinderen Gods. De Heiland houdt van ze..

Wij beheersen die kunst tot volmaakt liefhebben van onze naaste vooralsnog wat minder.

Kijk het videootje gewoon en bespaar ons je meuning. Corrigeer liever een feitelijke fout, als ik die maak of Hajo. (ik zeg bijvoorbeeld steeds LA Bon maar het is LE Bon) Of voeg nieuwe tips en informatie toe. Stel dat je een boek hebt gelezen dat wij hebben gemist. Of je hebt een waardevol artikel in de aanbieding. Kom er maar in.

Hear Hear

Hear Hear

Jip en Jan
Cafe Weltschmerz heeft ‘het gesprek’ als basis, tijd en ruimte in deze hijgerige wereld. Mensen in groepen, daar treedt snel verdomming op… maar tussen 2 individuen in gesprek kan een volwaardige uitwisseling ontstaan van standpunten.

Daarnaast is de naam Weltschmerz- pijn aan de wereld- me op het lijf geschreven als pessimist tot in de kist. De mens is geneigd tot alle kwaad, het leven is een poel van ellende en een optimist is iemand die teleurstelling uitstelt. Waar normale natuurschrijvers van die vrolijke diepte-interviews houden met de geelgerande watercavia voor een lijfstijl- Glossy…op reportage in het nieuwe natuurontwikkelingsgebied Subidietopia, braaf begeleid door voorlichtster Joke Bevergeil van Staatsbosbeheer….

‘Oooh, heeft ie 3 lieve jonkies dankzij die prachtige nieuwe oversteekplaats van slechts een half miljoen euro, aangelegd door Bureau Stroming voor Het Natuurlijke Evenwicht’….

…alweer een nieuw haasje-over (ecoduct)

..of zo’n evenwichtsbalk voor eekhoorns van 3 ton euro.

…daar ga ik onvermijdelijk- gedetermineerd als je bent- schrijven over corruptie, geldverspilling, falende grazers en wetenschapsfraude. Je kiest automatisch partij voor de underdog en de gebeten hond, gepeste valkeniers, verdrukte boeren en geplaagde vissers.

Dat is een tic die je hebt.

Paleo Hajo in actie bij 'Rot op met je milieu'

Paleo Hajo in actie bij ‘Rot op met je milieu’

Zoals je bij muziek het niet voor lichter werk doet dan Requiems, Dvorak en Rachmaninov, zware Flamenco en doom metal met duivels gekrijs van My Dying Bride: waarin de zanger zijn voortijdig einde verwelkomt ‘Oh Christ Just let me Go, let death devour my simple soul, lest my misery goes’.

Vroeger als langharige metalhippie was ik bang om kaal te worden, bijkans vlogen bij het headbangen de haren in het rond. Nu, bij inhammen als Noorse Fjorden, de kop kaalgeschoren, voelt uw blogger zich fitter, frisser en gezonder dan 10 jaar geleden.

De keerzijde van op voorhand alles duister inzien is dus dat je enkel meevallers kent en steeds weer opgelucht adem kunt halen. Zelfs mensen vallen mee.

screen-shot-2016-10-13-at-21-17-29

Hajo is hier weer anders, van de kansen en uitdagingen….met al die Amerikaanse positiviteitsgoeroes, Yes-We-Can-internet-succesverhalen, schrijver van een boek over succes-miljardair Donald Trump en hij heeft zelfs Deepak Chopra gelezen. Zo’n deeltijdindiaan met lonkende inzichten van achter de eeuwige jachtvelden na een trek aan de Peyote-pijp..

waar ik bij Ome Schopenhauer bleef steken en een vergelijkbaar klein hondje nam (geen poedel maar opgevoerde terrier) met kruisje om de nek: een christenhond. Dat ben ik zelf ook.

Kijk, dat maakt ons gesprek ook weer gebalanceerd. Vanzelfsprekend zijn we allebeide intelligent, origineel en hyperbelezen, bijzonder interessante tafelgasten, pezig afgetraind door respectievelijk jaag-verzamelgymnastiek en Chinees vechtballet, beide fervent natuurmens. Hajo is van de Bergen, en ik van de Dalen, hij van het skiën en ik meer van de borrel erna. Want dat is toch het enige echt leuke aan sport: het bier drinken na afloop.

Wij kunnen onszelf van harte bij U aanbevelen.