Screen Shot 2017-01-31 at 11.38.18

In Brussel lanceert het mede door Wereld Natuur Fonds gesponsorde ENDS Daily de volgende klimaatramp-scenario’s als feit, volgens de archetypische architectuur van een mainstream klimaat-nieuwsbericht. Om mensen in te wijden die nog in massamedia geloven ontleden we het bericht ‘EU faces billions in river flood losses’, een echte klassieker op dit terrein. Ik hak de propositie van ENDS even in stukjes als trapsgewijze klimaat-jacobsladder.  En vat de kern alvast samen met deze kop:

GEVAARRRRRR!!

  • a. Er is een ‘nieuw onderzoek’ van een…
  • b…. geheel belangeloze en objectieve ‘autoriteit’ dat
  • c. voorspelt dat de gevolgen van Global Warming niet mals zullen zijn, als mensen gedachtenloos toekijken en je alleen nadelen meerekent..
  • d….en je met computermodellen werkelijk zo nauwkeurig in de verre toekomst kunt kijken
  • e.  want zie dit exceptioneel specifiek voorbeeld van wat die klimaatmodellen nu al zouden aanrichten
  • f. en alle rampspoed bij elkaar opgeteld van de kruistochten in de Middeleeuwen tot alle recente gebeurtenissen in media die aansprekend waren voor het grote publiek, die zijn  al toe te schrijven aan CO2, precedent voor iets veel ergers dat ons wacht…
  • g. …dus er is drastisch overheidsingrijpen nodig /Grote Transitie/Revolutie/Sprong Voorwaarts voor onze bestwil
  • h. (optioneel) en er is meer onderzoek(sgeld) nodig

Niet ieder mainstream- klimaatbericht bevat alle bovengenoemde stappen. Maar ze bevatten altijd enkele van de elementen a/h. Ter begeleiding van de stemmingmakerij deze Nederlandse tv-serie uit de jaren ’80 met Kitty Courbois, Tom Hoffmann inclusief het tenenkrullend amateurisme en de typische anti-christelijke stemmingmakerij die bij het Hollands filmwezen toen voor progressief doorging: het Wassende Water:
https://www.youtube.com/watch?v=jucYHxuq9wA

De serie speelt zich af in de Lopikerwaard anno 1900, waar de welgestelde boerenfamilie Beijen de hoeve ‘Watersnoodt’ beheert. Het leven is vol regelmaat, maar op de achtergrond is er altijd het grote gevaar van overstromingen. Daarbij zijn de angst voor het onbekende en de dreigende toorn van God voortdurend voelbaar. De dominee kan het niet voldoende benadrukken: “De straf zal komen en de dijken zullen breken.” Dat laatste blijkt geen loos dreigement…

En dan nu weer terug naar ENDS Daily

EU facing billions in river flood losses – EU study (GEVAAR!)
José Rojo, 30 Jan 2017

The EU will see some of the world’s largest increases in river flood risks due to climate change (puntje c+d), with France and Germany facing billions in annual losses (puntje e), according to European Commission scientists.(puntje a+b)

Despite the “relatively high” flood protection standards in the EU region, a new report by the Commission’s Joint Research Centre (JRC) expects it to be either the third or fourth most affected economy as a whole in terms of economic losses from increased flooding as global temperature rises.

The JRC warned  (puntje c) that the risk of river floods and the economic losses they cause could soar by over 500% (puntje c) across most of the world if temperatures rise 4°C above pre-industrial levels.(puntje d.)

Even if global warming is kept at the aspirational 1.5°C of the Paris Agreement on climate change, both indicators would jump by around 100-120%, the study estimated.

Within the EU, France faces the highest bill, according to the research.(puntje e) (= Alpenland Frankrijk heeft de grootste lengte aan rivieren, maar dan klimatistisch rampzalig uitgelegd)Under the 4°C scenario, the country could see river flood-driven economic losses reach €10bn per year, while a 1.5°C temperature rise would result in less than €5bn in losses. (puntje d+e)

The country is followed by Germany and Italy, which could each lose more than €5bn from river floods if global warming reached 4°C. In the UK, damages could surpass €2bn under the scenario.

By contrast, the Commission’s scientists could not find the same “significant changes” in river flood impacts across Northern European countries. (= er is eigenlijk niets anders aan de hand: sinds het jaar 1000 vechten we al tegen het Wassende Water  in deltalanden als Nederland)

The World Meteorological Organization has confirmed last year as the “hottest year on record” across the globe. (puntje e)

The European Environment Agency (EEA) last week (puntje b)  called on European countries to ramp up their policies to adapt to an “increasingly severe” climate change. (puntje g) The EEA noted that river floods caused over €150bn in direct losses across 33 European states between 1980 and 2013 and warned that they will become more frequent and intense as global warming deepens (puntje f).

Daar hoort 'je welvaart nu- je enige verzekering tegen rampen- vernietigen voor een theoretische catastrofe in de computer' zeker in

Daar hoort ‘je welvaart nu- je enige verzekering tegen rampen- vernietigen voor een theoretische catastrofe in de computer’ zeker in thuis.

Hij is in dit bericht vrijwel compleet, de checklist. Wie nog wat anders mist, voel je vrij het aan te vullen…

Ik mis alleen puntje h nog: om onderzoeksgeld bedelende academie-prostituees die hun zinloze levens van relevantie willen voorzien met dito waardeloos onderzoek, het probleem van  deze tijd onderstrepend: we kampen met een overschot nutteloze academici. Een pleidooi om intelligentie niet langer op basis van IQ te meten maar probleemOPLOSSEND vermogen. Dan kan een Subsaharah-Afrikaan met gemiddeld IQ van 70 of lager wel eens veel intelligenter zijn dan een gemiddelde Han Olff aan de Rijks Universiteit Groningen.

Europese academici hebben vooral een fenomenaal  probleem-creerend vermogen. Een negatief IQ, omdat het allerdomste wel is, wanneer je streeft naar zelfdestructie. Volgens de Morosofie (filosofie van de domheid) van Matthijs van Boxsel is dat de kerndefinitie van domheid: streven naar zelfvernietiging. Wat je dan zo intelligent en aansprekend mogelijk verpakt.

Via de biomassacentrale krijg je toch weer een biobased landschap en dat noemen we groen

Via de biomassacentrale krijg je toch weer een biobased landschap en dat noemen we groen en dat is uiteindelijk dan ook weer goed voor de vogels die in het nu ook klimaatoffers moeten brengen

Ook typische Morosofie is: je groen kapot zagen en wegsnoeien voor een biomassa-centrale en dat ‘groen’ noemen. Zodat je dat groen redt en de vogeltjes die daarin leven, maar dan via klimaatdoelen die de overheid dan tegen honderden miljarden euro’s onkosten afdwingt, terwijl je tegelijk je burgerrechten inlevert: zoals nu via de permanent geworden Crisis en Herstelwet.

Om onvrijheid door natuurrampen in een computer-gemodelleerde toekomst af te wenden.

ENzovoort.

Wie groen wil doen: plant een boom, knap je tuin eens op! En bespaar ons alle academisch gereutel.