Bij ‘progressief’ (mensen die De Staat inzetten voor eigen ambities en wereldopvatting) is de opvatting algemeen dat ‘de planeet’ last van de menselijke soort heeft. De mens overschrijdt haar vaste grenzen, en dus kan de planeet wat wildlife management gebruiken bij beheer van ‘de menselijke soort‘.

RZ17.Interessantetijden-70De sociale acceptatie in de mainstream-cultuur van anti-humane opvattingen over ‘de menselijke soort’ is opvallend. Neem bijvoorbeeld spoken word-performer Henry Rollins (I am a Liar, was zijn succes-single in de jaren ’90 met The Rollins Band). Rollins leidt het leven van de kosmopolitische Westerse elite: hij vliegt de wereld rond als wereldburger van Global Village.

En hij zegt tegelijk dat ‘de wetenschap’ aan zijn kant staat: de alarmistische variant op klimaatwetenschap (bovengrens-scenario’s IPCC) is boven alle discussie verheven/ wat Henry Rollins zegt is boven alle discussie verheven.

Want hij zegt wat De Wetenschappers zeggen. Iets dat verdacht veel lijkt op een platte retorische truc natuurlijk.

Screen-Shot-2017-03-30-at-00.45.56Rollins verwijst in een optreden aan Soka University naar de door hem ingebeelde behoefte van ‘de Aarde’ om de kudde van ‘the Human Species‘ eens uit te dunnen omdat mensen haar ‘grenzen’ overschrijden. In zijn lezing over ‘wereld verbeteren’ horen we vanaf 4:26

‘We stab in the side of Mother Nature, she gives us Cancer. She does not mean any harm, she just wants to cull the herd just a little.”

Die term ‘Culling the Herd’ is afkomstig van wildlife management, dus een metafoor voor populatiebeheer (bij herten door jagers) toegepast op mensen.

Lees en kijk verder op Interessante Tijden

Print Friendly, PDF & Email