Anglo-Amerikaans establishment financiert gedachtenpolitie klimaat

Er gaan miljoenen euro’s en dollars per jaar naar het verkopen van eenzijdig klimaat-alarmisme, onder de vlag van ‘onafhankelijke journalistiek’. Zo tuigt het Anglo-Amerikaanse financieel establishment een heuse gedachtenpolitie op. Die kauwen het publiek voor wie je ‘expert’ mag noemen en wie niet.

Een ‘expert’ is altijd iemand die het einde ter tijden verkoopt, ook als die niets van klimaatwetenschap weet. Terwijl een ‘ontkenner’ iemand is die de zaak nuanceert, ook als die persoon autoriteit in zijn vakgebied is.

🙂

Dat kun je opmaken uit diverse bronnen, financieel jaarverslagen en pers-aankondigingen, waarvan ik nog maar een klein gedeelte hier toon. Ook op de afgelopen conferentie voor wetenschapsjournalistiek in Kopenhagen was gedachtenpolitie de teneur, zo melden collegae.

Met Christina Figueres en Lord Nicholas Stern

Met Christina Figueres en Lord Nicholas Stern, globalistisch doktertje spelen onder klimaatvlag

Poen voor Britse klimaat-klootzak en nep-deskundigheid
De klimaat-klootzak Bob Ward, betaald door de London School of Economics om andersdenkenden te terroriseren was hier lector hoe je over klimaat moet schrijven. Ward pleegt in Groot Britannie karaktermoord in media als The Guardian op klimaat-econoom Richard Tol maar ook op bioloog Matt Ridley.

Lord Nicholas Stern (o.a. London School of Economics) staat weer op de payroll als ‘expert’ van de Rockefeller Foundation voor iets nieuws waarin je geen expert kunt zijn, omdat het niet bestaat: Planetaire Gezondheid.

Globalistisch doktertje spelen. Een nieuw investeerders-ding met klimaat-vlagje van deze kernclub van het Anglo-Amerikaans financieel establishment, met commissarissen van Citigroup, Rothschild: Wallstreet en de Londonse city.

Tegelijk bestrijden die initiatieven ook iedereen die het waagt tegengeluid te geven via karaktermoord. Ze halen ook gewone wetenschappers door het slijk, die veel meer expert zijn dan de mensen die leiding geven aan het klimaat-panel IPCC. Zo vertroebelt het onderscheid steeds verder tussen sociale consensus (dat wat iedereen vindt dat je moet vinden) en de staat van kennis, wat gemeten/waargenomen is

Zoals beschreven sponsort de in klimaatbeleid investerende Rockefeller Foundation The Guardian (1 miljoen dollar per jaar), de New York Times (8 ton per jaar) en persbureau Reuters. The Guardian en Reuters moeten dan in het straatje van hun investeerders-belangen berichten over bv hete klimaat-steden. Dat staat in de fondsentoekenning.

The Guardian haalt Christina Figueres aan als ‘expert’. Zij zit in de ‘expert’-commissie van de Planetary Health-investeringsclub van de Rockefeller Foundation, en was eerder voorzitter van het UNFCCC-kliimaatverdrag. Het is een Costa Ricaanse diplomaat, zonder enige klimaat-expertise. Zoals Rajendra Pachauri dat ook niet had als voorzitter van klimaat-panel IPCC: hij was spoorweg-ingenieur en schrijver van een soft-porno-roman (Return to Almoa).

Toch halen zelfbenoemde kwaliteitsmedia ze continue aan als ‘autoriteit’ op klimaatgebied. We kunnen niet langer uitsluiten dat media dat in opdracht doen van Anglo-Amerikaanse geldmensen. Laat Marcel Gelauff van het NOS Journaal ook openheid tonen over beïnvloeding van zijn NOS-redactie en eventuele beurzen/financiers, de Volkskrant en andere klimaatdrammers als NRC Damesblad….

Om wetenschappelijke autoriteit te geven aan iets dat niet bestaat: Planetaire gezondheid

Om wetenschappelijke autoriteit te geven aan iets dat niet bestaat: Planetaire gezondheid, globalistisch doktertje spelen. Zo krijgt een discipline ‘autoriteit’, via de publisher van een prestigieus wetenschappelijk tijdschrift. Het Bellagio Center aan het Comomeer was de plek waar het IPCC werd voorbereid in 1987

De Rockefeller Foundation sponsort ook het instituut Centre For American Progress met 800 duizend dollar per jaar.

Dat instituut opende een heksenjacht op kritisch klimaatwetenschapper Roger Pielke Jr. Een motief kan zijn dat de Rockefeller Foundation haar investeringen afhangen van de (feitelijk onjuiste) stelling, dat er meer weers-extremen volgen met meer schade in steden. Het promoten van een toekomst met extreem weer is nu juist de Rockefeller- strategie in Resilient Cities. Daarbij willen ze binnenlopen op de biljoenen (publieke) euro’s die na het Parijse klimaat-akkoord nodig zouden zijnn.

Terwijl Pielke’s werk toont dat er geen meer weers-extremen zijn die meer schade veroorzaken. Van pure ellende ging hij maar wetenschappelijk werk op een ander vakgebied bedrijven, sport.

Je hoeft maar een blik te werpen op wie commissaris zijn bij die Rockefeller Foundation als bankiers van Citigroup en Rothschild (de bankiers van de klimaatbezorgde Prins Charles), om te zien uit welke hoek de klimaatbezorgde wind hier waait, onder dekking van de Verenigde Naties. Ze willen je geld.

Met dat geld maken ze ook de ‘experts’, de dramatische verhalenverkopers die media het meeste citeren. Je ziet hoe ze complete wetenschaps-disciplines als Planetary Health uit de grond helpen stampen. Dat geven ze dan ‘gezag’ via congressen, en publicaties in prestigieuze bladen als The Lancet.

Gedachtenpolitie
In reguliere media is het eender.

Neem het door Rockefeller Brothers Fund en Rockefeller Family Fund in de lucht gehouden ‘Inside Climate News’. Een website die eenzijdig alarmisme- merendeels leunend op modeloefeningen- verkoopt als ‘de’ wetenschap. En die critici van ongefundeerd alarmisme als klimaatwetenschapper Judith Curry zwartmaakt als holocaust-ontkenners. Ze krijgen ook geld van de Grantham Foundation, sponsor van het Grantham Institute (van London School of Economics). Die club valt met Bob Wardd iedereen aan in de academische wereld die de belangen bedreigt van klimaat-bankiers.

...als bankiers in 'natuur' gaan investeren, dan willen ze grond opkopen als belegging..

…als bankiers in ‘natuur’ gaan investeren, dan willen ze grond opkopen als belegging..JP Morgan Chase is David Rockefeller….

In Nederland krijgt het urbaan-linksige hipster-medium De Correspondent ook tonnen euro’s subsidie vanuit het klimaat-establishment (EJC) om de klimaat-agenda te promoten.  Hoe meer je kijkt naar alle financiering en de wijze waarop de klimaat-architectuur is opgezet, hoe meer opvalt dat eigenlijk maar een relatief klein clubje de hoofdlijnen uitzet, alle NGO’s opricht en financiert. Het is dus wel degelijk mogelijk dat een punt in de pyramide bepaalt wat de rest doet.

Ik lees net Petraitis, die weinig heel laat van 'kantelpunten' in de ecologie. De promotie van zwakke wetenschap tot iets met sociale status, dat gebeurt met geld van oa Rockefeller cs

Ik lees net DE expert in dit gebied, Petraitis, die weinig heel laat van ‘kantelpunten’ in de ecologie. De promotie van zwakke wetenschap tot iets met sociale status, dat gebeurt met geld van oa Rockefeller cs

Zoals je op nationaal niveau ook de Hans Alders-types hebt met wel 40 commissariaten, zo heb je dat op mondiaal niveau ook. Door dat soort mensen met beschikking over eindeloos kapitaal en filantropische foundations, is ook het klimaat-alarmisme door onze neus geboord, leidend tot de adoptie van het Parijse klimaatverdrag gisteren in de Eerste Kamer (wat een club lobbyisten is voor het grootbedrijf…).

 • Wie mijn uitzoekwerk wil steunen, donaties komen zeer van pas want ik wil nog veel meer bovenhalen en kan wel wat poen gebruiken. Alvast dank, want ik verdien het om meer te verdienen. Niemand die dit werk doet behalve ik in NL. Ook dank voor de donatie die reeds binnenkwam! Dat er nog velen mogen volgen.

Zie verder op Interessante Tijden

 

Door | 2017-07-05T15:40:00+00:00 5 juli 2017|14 Reacties

14 Reacties

 1. Pieter 5 juli 2017 om 15:25- Antwoorden

  Het gebruik maken van zg ghostwriters komt zeer frequent voor als het om zg wetenschappelijke publicaties gaat. Peter Götzsche laat dat in zijn boek “Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad”, ook zien. Te walgelijk voor woorden, om te lezen hoe duizenden mensen in feite bewust vermoord worden door Big Pharma.
  En we weten al jaren dat Rockenfeller met zijn foundation subsidies geeft aan instellingen die hem welgevallig zijn. Meneer Bill Gates en Soros doen hetzelfde. En verwacht niet dat onze overheid iets zal doen. Mevrouw Schippers en haar man zijn pionnen van de medische wereld. Arjan Lubach melde dat nog in zijn geweldige programma.

 2. Cornelis van den Berg 5 juli 2017 om 20:27- Antwoorden

  De wereld hangt van bedrog aan elkaar. Goed geanalyseerd door Rypke. Doneren doe ik graag, maar ik heb zijn bankrekeningnr. niet.

  • Interessante Tijden
   Interessante Tijden 5 juli 2017 om 20:33- Antwoorden

   Dat kun je doen via de stichting Milieu Wetenschap en Beleid ovv Blogs Rypke
   Stichting Milieu, Wetenschap en Beleid IBAN NL04INGB0005526038 . . . . . . . . . . . . De stichting heeft ANBI status

 3. dwk 5 juli 2017 om 21:59- Antwoorden

  Pieter schrijft:

  “En verwacht niet dat de overheid iets zal doen.”

  Dat is onjuist. De overheid trekt namelijk uit alle macht aan het andere eind van het touwtje.

  Dat zit zo:
  In een verloren uurtje koekeloer ik wel eens wat rond op de site van Joost Niemoller. In de commentaren stuit ik steeds vaker op Youtube- e.a. linkjes die “in uw land niet beschikbaar zijn”. Meestal maak ik uit de context op dat het gaat om filmpjes van zich misdragende immigranten e.d. De Duitse overheid heeft liever dat ik dat niet zie.

  Nu is er in Brussel een wet in de maak die bepaalt dat de toegang tot o.a. YT in alle EU lidstaten gelijk moet zijn.
  Nog heel even geduld dus en Mutti Merkel bepaalt wat u wel en niet mag zien. Is dat even fijn! Een ouwe Stasi-meid die bepaald wat u aankan en wat niet.

  Uiteraard geschiedt e.e.a. allemaal onder het mom van terrorismebestrijding. Dus knikt het brave volk begrijpend.

  Wetende dat invloedrijke stille en minder stille krachten zoals de Rotterdamse Kantelklootzak Jan Rotmans CAGW in twijfel trekkende wetenschap en journalistiek strafbaar wil stellen is het maar een kleine stap om climategate.nl te verbieden.

  Haal uw schouders op of lach erom of beide. Wat kan ons nou gebeuren!
  Zonder het te weten bent u in oorlog.

  • Kees 6 juli 2017 om 01:35- Antwoorden

   Joost Niemoller zie ik als een moslim basher,net zoals Geert W
   een ieder weet toch dat er een plan wordt uitgevoerd in Europa.
   (Coudenhove Kalergi )
   Als het over het Antropogene gaat luister ik liever naar Valentina Zharkova of John L. Casey ( de zon en niet dat zielige Co2)
   En als het over energie gaat moet je kijken naar 911
   waar 2 torens tot stof veranderen in de lucht en geen seismische impact achterlaten ! door een proces dat
   magnetic electrogravitic nuclear reactions heet ( zoek maar op)
   en al dat gelul over energie kan de prullebak in.
   ik haal niet mijn schouders op , zie alleen maar schapen

   • Jan Zuydijk 6 juli 2017 om 07:53- Antwoorden

    Moet een interessant leven zijn, hele dagen complotten overal zien. Complotten zoals Rypke beschrijft ja, die zijn van alle tijden en blijven ook. Ik neem nog lekker een bakkie kraanwater en heb vanochtend trouw mijn medicijnen genomen zoals dat van Big Pharma moet. Om me schaap te voelen.

   • Jan Zuydijk 6 juli 2017 om 08:49- Antwoorden

    Je ziet op tv iets instorten dat dan zogenaamd gecontroleerd opgeblazen is, maar omdat het geen seismische readout geeft wordt het dus eigenlijk niet opgeblazen? En stort het ook niet in. Alle drie de WTC gebouwen staan er dus nog (onzichtbaar gemaakt door de Illuminati).

   • dwk 6 juli 2017 om 09:29- Antwoorden

    Wat een rare reactie Kees.

    • Kees 6 juli 2017 om 10:25- Antwoorden

     De wereld zit ook raar in elkaar
     De oorlogen die na 911 gevoerd zijn in de islamitische landen hadden o.a tot doel om grote vluchtelingen stromen Europa in te laten stromen, of dacht je dat Bin Laden en zijn 19 rovers waren die 911 hebben gedaan?
     en Joost Niemoller maar dweilen en bashen met de kraan open !

 4. dwk 6 juli 2017 om 09:48- Antwoorden
 5. Rypke
  Rypke 6 juli 2017 om 18:27- Antwoorden

  Godsakker, gezien het hoge gehalte hersenloze reacties is het toch een zegen bij Climategate weg te zijn

  • Kees 6 juli 2017 om 20:19- Antwoorden

   Soms helpt het; je tegen iets afzetten bij het afscheid nemen
   succes Rijpke

 6. Wiersma 7 juli 2017 om 04:33- Antwoorden

  Rypke: gewoon doorzetten jong! Je bent heel goed bezig. Met jou kun je die veelbelovende 21ste eeuw wel in.
  Ik verbaas me er over dat er toch zoveel ‘wetenschappers’ journalisten, media, politici, bereid zijn om, laat ik het maar even zo noemen, ‘hun ziel verkopen aan de duivel’.
  Alles voor een baantje he? …. how pathetic is that?

  Als je herleidt tot wat dat is: in mijn ogen zijn het volkomen talentloze mensen. Mede door de groupthink/’consensus’ echter, leven ze in een soort van illusie dat zij ‘het gelijk aan hun kant hebben’ en derhalve verheven boven het volk/moral highground.

  Het zijn, net als ‘Henk’, eigenlijk slecht geschreven chatbot scripts. Ergens uit de begin jaren 80, door een stelletje dronken studenten geschreven als grapje.
  En wie verloor moest twee viagra pillen slikken en dan de hele dag naar school.

  Met hoogdravende lines als: “Ik herken mij niet in het profiel dat u van mij schetst”.
  Of: “Met de kennis van nu hadden we het toen anders gedaan”.

  Ze vergeten echter dat het al NU is! Het is ALTIJD nu namelijk.
  Maar zelfs dát talent hebben ze niet.
  Een baantje is equal to energie namelijk. En met energie krijg je de vrouwtjes in bed, status en aanzien.
  Het ontbreekt ze aan eigen talent. Wat ze doen is energie aftappen van de groepsgeest en dat tot hun ‘eigen talent’ maken. Maar het is nep. Volkomen nep.

  Heb heel soms wel eens een gesprek met deze mensen. Weten ze zeker dat de aarde opwarmt door CO2 maar als je dan vraagt hoeveel CO2 er in lucht zit dan hebben geen énkel idee. (eentje zei zelfs 100%) Ja maar, zeggen ze dan, dat is niet belangrijk want we vervuilen de zeeen ook!

  Tegen zoveel domheid kun je niet op. Alsof er naast CO2 ook plastic boodschappentassen uit de schoorsteen van een kolencentrale komen die vervolgens in zee waaien.

  Deze lui wil je echt niet mee op de Ark van Noah mocht de wereld eens echt vergaan.
  Wel een mening, maar nul kennis.

  Wat mij vreselijk tegenvalt van echte wetenschappers is dat ze niet een front durven vormen voor échte vooruitgang. En echte oplossingen voor echte problemen. Als die problemen er al zijn. En dan nog kun je eens nadenken over: oke, hoe gaan wij die veelbelovende 21ste eeuw eens realiseren? Hoe gaan wij over 40-100 jaar energie regelen? Hoe ruimen we NU troep op die we in de vorige eeuw hebben gemaakt?
  Enzovoorts.

  Maar alles begint met eerst alle leugens uit het systeem.

Geef een reactie