Er gaan miljoenen euro’s en dollars per jaar naar het verkopen van eenzijdig klimaat-alarmisme, onder de vlag van ‘onafhankelijke journalistiek’. Zo tuigt het Anglo-Amerikaanse financieel establishment een heuse gedachtenpolitie op. Die kauwen het publiek voor wie je ‘expert’ mag noemen en wie niet.

Een ‘expert’ is altijd iemand die het einde ter tijden verkoopt, ook als die niets van klimaatwetenschap weet. Terwijl een ‘ontkenner’ iemand is die de zaak nuanceert, ook als die persoon autoriteit in zijn vakgebied is.

:-)

Dat kun je opmaken uit diverse bronnen, financieel jaarverslagen en pers-aankondigingen, waarvan ik nog maar een klein gedeelte hier toon. Ook op de afgelopen conferentie voor wetenschapsjournalistiek in Kopenhagen was gedachtenpolitie de teneur, zo melden collegae.

Met Christina Figueres en Lord Nicholas Stern

Met Christina Figueres en Lord Nicholas Stern, globalistisch doktertje spelen onder klimaatvlag

Poen voor Britse klimaat-klootzak en nep-deskundigheid
De klimaat-klootzak Bob Ward, betaald door de London School of Economics om andersdenkenden te terroriseren was hier lector hoe je over klimaat moet schrijven. Ward pleegt in Groot Britannie karaktermoord in media als The Guardian op klimaat-econoom Richard Tol maar ook op bioloog Matt Ridley.

Lord Nicholas Stern (o.a. London School of Economics) staat weer op de payroll als ‘expert’ van de Rockefeller Foundation voor iets nieuws waarin je geen expert kunt zijn, omdat het niet bestaat: Planetaire Gezondheid.

Globalistisch doktertje spelen. Een nieuw investeerders-ding met klimaat-vlagje van deze kernclub van het Anglo-Amerikaans financieel establishment, met commissarissen van Citigroup, Rothschild: Wallstreet en de Londonse city.

Tegelijk bestrijden die initiatieven ook iedereen die het waagt tegengeluid te geven via karaktermoord. Ze halen ook gewone wetenschappers door het slijk, die veel meer expert zijn dan de mensen die leiding geven aan het klimaat-panel IPCC. Zo vertroebelt het onderscheid steeds verder tussen sociale consensus (dat wat iedereen vindt dat je moet vinden) en de staat van kennis, wat gemeten/waargenomen is

Zoals beschreven sponsort de in klimaatbeleid investerende Rockefeller Foundation The Guardian (1 miljoen dollar per jaar), de New York Times (8 ton per jaar) en persbureau Reuters. The Guardian en Reuters moeten dan in het straatje van hun investeerders-belangen berichten over bv hete klimaat-steden. Dat staat in de fondsentoekenning.

The Guardian haalt Christina Figueres aan als ‘expert’. Zij zit in de ‘expert’-commissie van de Planetary Health-investeringsclub van de Rockefeller Foundation, en was eerder voorzitter van het UNFCCC-kliimaatverdrag. Het is een Costa Ricaanse diplomaat, zonder enige klimaat-expertise. Zoals Rajendra Pachauri dat ook niet had als voorzitter van klimaat-panel IPCC: hij was spoorweg-ingenieur en schrijver van een soft-porno-roman (Return to Almoa).

Toch halen zelfbenoemde kwaliteitsmedia ze continue aan als ‘autoriteit’ op klimaatgebied. We kunnen niet langer uitsluiten dat media dat in opdracht doen van Anglo-Amerikaanse geldmensen. Laat Marcel Gelauff van het NOS Journaal ook openheid tonen over beïnvloeding van zijn NOS-redactie en eventuele beurzen/financiers, de Volkskrant en andere klimaatdrammers als NRC Damesblad….

Om wetenschappelijke autoriteit te geven aan iets dat niet bestaat: Planetaire gezondheid

Om wetenschappelijke autoriteit te geven aan iets dat niet bestaat: Planetaire gezondheid, globalistisch doktertje spelen. Zo krijgt een discipline ‘autoriteit’, via de publisher van een prestigieus wetenschappelijk tijdschrift. Het Bellagio Center aan het Comomeer was de plek waar het IPCC werd voorbereid in 1987

De Rockefeller Foundation sponsort ook het instituut Centre For American Progress met 800 duizend dollar per jaar.

Dat instituut opende een heksenjacht op kritisch klimaatwetenschapper Roger Pielke Jr. Een motief kan zijn dat de Rockefeller Foundation haar investeringen afhangen van de (feitelijk onjuiste) stelling, dat er meer weers-extremen volgen met meer schade in steden. Het promoten van een toekomst met extreem weer is nu juist de Rockefeller- strategie in Resilient Cities. Daarbij willen ze binnenlopen op de biljoenen (publieke) euro’s die na het Parijse klimaat-akkoord nodig zouden zijnn.

Terwijl Pielke’s werk toont dat er geen meer weers-extremen zijn die meer schade veroorzaken. Van pure ellende ging hij maar wetenschappelijk werk op een ander vakgebied bedrijven, sport.

Je hoeft maar een blik te werpen op wie commissaris zijn bij die Rockefeller Foundation als bankiers van Citigroup en Rothschild (de bankiers van de klimaatbezorgde Prins Charles), om te zien uit welke hoek de klimaatbezorgde wind hier waait, onder dekking van de Verenigde Naties. Ze willen je geld.

Met dat geld maken ze ook de ‘experts’, de dramatische verhalenverkopers die media het meeste citeren. Je ziet hoe ze complete wetenschaps-disciplines als Planetary Health uit de grond helpen stampen. Dat geven ze dan ‘gezag’ via congressen, en publicaties in prestigieuze bladen als The Lancet.

Gedachtenpolitie
In reguliere media is het eender.

Neem het door Rockefeller Brothers Fund en Rockefeller Family Fund in de lucht gehouden ‘Inside Climate News’. Een website die eenzijdig alarmisme- merendeels leunend op modeloefeningen- verkoopt als ‘de’ wetenschap. En die critici van ongefundeerd alarmisme als klimaatwetenschapper Judith Curry zwartmaakt als holocaust-ontkenners. Ze krijgen ook geld van de Grantham Foundation, sponsor van het Grantham Institute (van London School of Economics). Die club valt met Bob Wardd iedereen aan in de academische wereld die de belangen bedreigt van klimaat-bankiers.

...als bankiers in 'natuur' gaan investeren, dan willen ze grond opkopen als belegging..

…als bankiers in ‘natuur’ gaan investeren, dan willen ze grond opkopen als belegging..JP Morgan Chase is David Rockefeller….

In Nederland krijgt het urbaan-linksige hipster-medium De Correspondent ook tonnen euro’s subsidie vanuit het klimaat-establishment (EJC) om de klimaat-agenda te promoten.  Hoe meer je kijkt naar alle financiering en de wijze waarop de klimaat-architectuur is opgezet, hoe meer opvalt dat eigenlijk maar een relatief klein clubje de hoofdlijnen uitzet, alle NGO’s opricht en financiert. Het is dus wel degelijk mogelijk dat een punt in de pyramide bepaalt wat de rest doet.

Ik lees net Petraitis, die weinig heel laat van 'kantelpunten' in de ecologie. De promotie van zwakke wetenschap tot iets met sociale status, dat gebeurt met geld van oa Rockefeller cs

Ik lees net DE expert in dit gebied, Petraitis, die weinig heel laat van ‘kantelpunten’ in de ecologie. De promotie van zwakke wetenschap tot iets met sociale status, dat gebeurt met geld van oa Rockefeller cs

Zoals je op nationaal niveau ook de Hans Alders-types hebt met wel 40 commissariaten, zo heb je dat op mondiaal niveau ook. Door dat soort mensen met beschikking over eindeloos kapitaal en filantropische foundations, is ook het klimaat-alarmisme door onze neus geboord, leidend tot de adoptie van het Parijse klimaatverdrag gisteren in de Eerste Kamer (wat een club lobbyisten is voor het grootbedrijf…).

  • Wie mijn uitzoekwerk wil steunen, donaties komen zeer van pas want ik wil nog veel meer bovenhalen en kan wel wat poen gebruiken. Alvast dank, want ik verdien het om meer te verdienen. Niemand die dit werk doet behalve ik in NL. Ook dank voor de donatie die reeds binnenkwam! Dat er nog velen mogen volgen.

Zie verder op Interessante Tijden