Hierbij een persbericht over de lancering van de nieuwste film van documentairemaker Marijn Poels. De film zal vanaf oktober ook in Nederland te zien zijn in geselecteerde bioscopen.

Voor verdere informatie www.paradogma-film.com of neem contact op met film@marijnpoels.com

 

 

 

 

 

PARADOGMA, Nieuwste film van documentairemaker Marijn Poels vanaf Oktober te zien in Europa.

Documentairemaker Marijn Poels werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm “The Uncertainty Has Settled”. De titel van zijn tweede 90 minuten durende film heet PARADOGMA en zal vanaf oktober in geselecteerde bioscopen te zien zijn tijdens de Europese tour.

Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van het eerste deel “The Uncertainty Has Settled”. Daarin stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daar aan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd.

Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in PARADOGMA op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht.

Marijn Poels met Freeman Dyson, klimaatscepticus.

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen, en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.

PARADOGMA is het tweede deel in een geplande trilogie.

 

 

De film zal 19 september in avant-première worden vertoond in Berlijn en 29 en vanaf oktober te zien zijn in Europa.

Trailer:           https://vimeo.com/marijnpoels/paradogma

Website:        www.paradogma-film.com