Auteur: Axel Robert Göhring.

Vertaling: Martien de Wit.

Astrofysicus Valentin Zharkova, die op onze EIKE-conferentie sprak, heeft een eigen site waarop zij verslag doet van haar onderzoek naar zonneactiviteit en energetische deeltjes. Zie hier.

Aangezien het huidige groot zonneminimum (Grand Solar Minimum, GSM), dat begon in 2020 en dat wij het Zharkova Minimum zouden willen noemen, decennialang problemen zal veroorzaken voor de koude en gematigde landen van de aarde, zal Valentina’s GSM-pagina een uitstekende deskundige bron zijn voor de oorzaken en de voorspellingen – tenminste voor echte wetenschappers en journalisten die niet de belangen behartigen van bepaalde industrieën, die leven van het geld van de belastingbetalers.

Emeritus professor Zharkova legt op haar pagina uit hoe de ‘dynamotor‘ van de zon lusvormige magnetische velden op zijn oppervlak produceert, die wij waarnemen als donkere zonnevlekken en die de mensheid al enkele eeuwen lang tonen dat de zon op aarde zeer actief is wanneer het aantal groot is.

Verder legt ze uit welke processen diep in het binnenste van de zon de lange, middellange en korte cycli van de zon veroorzaken en hoe wij, door de zonnefysica te begrijpen, de klimaatevolutie van de aarde zowel ver in het verleden als ver in de toekomst kunnen berekenen.

***

Bron hier.