Van een onzer correspondenten.

In de bekende rubriek ‘Wat u zegt’ peilde De Telegraaf gisteren de stemming onder de lezers over klimaatverandering. Dit naar aanleiding van de alarmerende conclusies uit het meest recente rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de VN.

86% Van de respondenten is het niet eens met de stelling dat het tijd is voor drastische klimaatacties. Zij liggen niet wakker van de berichten dat toenemende hittegolven, droogte en overstromingen wereldwijd de beschikbaarheid van water en voedsel bedreigen. Slechts weinigen hebben zorgen.

De Telegraaf:

‘De hoge kosten van duurzame oplossingen stuiten meer mensen tegen de borst. ‘Op lpg rijden? Dan betaal je je blauw aan wegenbelasting. Hybride? Idem door de zware accu. Minder gas verbruiken? Dan wordt gas duurder om de winst te herstellen. Zonnepanelen? Daarbij betaal je de hoofdprijs aan btw en duurt het jaren voordat het is terugverdiend. Isoleren? Duur! En soms onmogelijk. Elektrische auto? Onbetaalbaar!’,schampert er een.’

De respondenten vinden in meerderheid dat de politieke aandacht zich meer op andere zaken moet richten dan op duurzaamheid: ‘Neem de huizencrisis, vluchtelingencrisis, gascrisis, en de belangrijkste: de oorlog in Oekraïne’.

***

Bron hier.

Naschrift redactie

Het IPCC meldde onlangs in zijn recente rapport dat de gevolgen van de klimaatverandering nog erger waren dan zij dachten. Maar de gemiddelde wereldtemperatuur is nu al 0,7 graden C lager dan de piek van 2016. … Bizar !