Van een onzer correspondenten.

Boston Consulting Group (BCG), een van ’s werelds grootste managementadviesbureaus, is benoemd tot ‘Exclusive Consulting Partner’ van de komende klimaattop in Egypte, zo werd deze week bekend.

Naar eigen zeggen zal BCG het COP27-voorzitterschap van Egypte ondersteunen door ‘analytische capaciteiten en branche-inzichten’ te bieden vanuit de uitgebreide ervaring in het helpen van bedrijven, overheden en multilaterale organisaties om hun klimaat- en duurzaamheidsreis te versnellen.

BCG’s steun voor COP27 moet een aanvulling op ‘zijn langdurige steun voor de wereldwijde klimaatagenda’ door middel van partnerschappen met het World Economic Forum, UN High Level Climate Change Champions, opeenvolgende COP-voorzitterschappen, SBTi (Science Based Targets Initiative), CDP (Carbon Disclosure Project), Breakthrough Energy Catalyst en First Movers Coalition.

‘COP27 is een kritiek momentum om publieke en private actoren te mobiliseren in het dringende streven om de opwarming van de aarde te beperken. We zijn vereerd om een ​​rol te spelen ter ondersteuning van COP27, georganiseerd in Egypte’, aldus Christoph Schweizer, CEO van BCG. ‘Tijdens COP26 zagen we al vooruitgang over een brede agenda, maar we moeten verder en sneller gaan, zelfs ondanks de wereldwijde economische neergang en geopolitieke uitdagingen.’

Tijdens de COP26 in Glasgow barstte de voorzitter in tranen uit omdat India en China niet bereid waren de akkoorden om CO2 te reduceren te ondertekenen. De COP26 werd door velen als een grote mislukking gezien.

BCG kreeg sloot eerder een contract af met Saudi Arabië voor het binnenhalen van de 2030 FIFA wereldbeker. Het bedrijf werd door de New York Times o.a. beschuldigd van steun aan Prins Mohammed bin Salman en banden met de Angolese miljardaire Isabel dos Santos.

***