Malediven. Foto Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

De Malediven gelden als het troeteleiland van de klimaathysterie. Drie weken geleden meldde onze vertrouwde NOS nog, bij monde van correspondent Aletta André, dat het helemaal misgaat met de eilandengroep. Het land lijdt volgens haar ‘erg onder klimaatverandering.’

Nog even los van het feit dat ze in haar tv-reportage een ware hutspot maakt van milieuproblemen, landuitbreiding voor toerisme (!) en vermeende klimaatverandering dat door een schadefonds zou moeten worden vergoed, kreeg het alarmisme weer toegang tot de Nederlandse huiskamer. Zie haar werkstuk hier.

Voor de nuance als het gaat over klimaatverandering is er altijd Dr. Ferdinand Meeus. Hij concludeert, op basis van wetenschappelijk onderzoek, dat het helemaal niet slecht gaat met de Malediven.

Meeus:

@fmeeus1

Mijn klimaatalarm 1st prijs gaat naar regering Malediven. 1) 2009 : help ons eiland gaat verzuipen dr opwarming. Geef ons klimaat geld. 2) 2021 : ze bouwen nieuwe vliegvelden naast strand Hun eilanden zijn groter geworden.

Bron hier.

Ondanks herhaald wetenschappelijk onderzoek, blijven mainstream-media maar doorgaan op het pad van wetenschapsontkenning. De NOS volhardend:

‘Hoe dan ook is het duidelijk dat de tijd dringt, want in de Malediven is klimaatverandering realiteit.’

***

Voor meer achtergrond, zie ook hier en hier.

***