Willie Soon.

Heeft u ooit werk van een klimaatscepticus gepubliceerd?

Door Eric Worrall.

Dr. Willie Soon mailde me het merkwaardige geval van een redacteur van het tijdschrift Climate, blijkbaar onderzocht door NASA GISS-directeur Gavin Schmidt, vanwege het publiceren van Soons onderzoek.

De aanleiding voor dit verzoek kunnen recente onderzoeken zijn geweest waarover WUWT heeft gerapporteerd, die de mogelijkheid benadrukken dat veel gerapporteerde opwarming van de aarde een stedelijk hitte-eilandeffect kan zijn.

Sinds de publicatie van de artikelen hebben er nogal intense ideeënwisselingen plaatsgevonden. Dr. Gavin Schmidt schreef een kritiek op Real Climate echte klimaat, waarin Gavin Dr. Willie Soon een “publiekstrekker” noemde, en beweerde dat hij verouderde zonnegegevens zou gebruiken.

Al snel reageerde hij op deze kritiek door Schmidt te beschuldigen van het gebruik van stropop-argumenten , en suggereerde dat Schmidt een te beperkte en simplistische kijk heeft op TSI-reconstructies van zonne-energie.

Gavin Schmidt.

Te midden van dit nogal verhitte debat lanceerde Schmidt een FOIA-actie om te onderzoeken of medewerkers van de federale overheid tijd of middelen van de overheid gebruikten om met Dr. Willie Soon en andere auteurs van de controversiële onderzoeken contact te hebben. Opmerkelijk is dat dr. Schmidt zijn universiteitsaccount gebruikte en zondag een et FOIA-verzoek verstuurde: ‘Federale werknemers mogen geen tijd of apparatuur van de overheid gebruiken bij het opvragen van informatie onder de FOIA.’ Schmidt heeft wellicht geleerd van de vorige keer dat het jongleren met petten, waarbij hij wisselde tussen het optreden als machtige overheidsfunctionaris en een privépersoon, een beetje rommelig werd.

De laatste regel van Schmidts FOIA-verzoek is een eye-opener:

“Aangezien ik dit verzoek nakom om de acties van federale functionarissen die in hun officiële hoedanigheid werken beter te begrijpen en bekend te maken, en aangezien ik alle relevante bevindingen zal publiceren op mijn al lang bestaande en bekroonde webblog (realclimate.org), vraag ik om een ​​ontheffing van eventuele kosten die aan dit verzoek zijn verbonden.”

Het zou een triest zijn als dit FOIA-verzoek en de verklaarde intentie om “de acties van federale functionarissen bekend te maken” erop wijzen dat Dr. Gavin Schmidt treedt in de voetsporen van de ergste vermeende misbruikers in de Climategate-e-mails, door druk uit te oefenen op tijdschriftredacteuren en federale medewerkers die meewerken aan de productie van onderzoeken die hem niet bevallen.

Ik zeg niet dat dit is wat er gebeurt, maar ik denk dat, gezien de beruchte geschiedenis van vermeend pesten op het gebied van de klimaatwetenschap, die werd onthuld door Climategate, een volledige uitleg van de bedoelingen van Dr. Gavin Schmidt op zijn plaats is.

***

Bron hier.

***