Walther Ploos van Amstel.

Van een onzer correspondenten.

Walther Ploos van Amstel is lector City Logistics aan de HVA te Amsterdam en weet veel van de levensmiddelenbranche. In zijn column van gisteren schreef hij dat hij met collega’s een bezoek had gebracht aan het KNMI. Hij vond het bezoek inspirerend. Ook was hij onder de indruk van de klimaatscenario’s die het KNMI vorige week uitbracht. Hij was niet verbaasd dat het geen optimistische boodschap was.

Hij vreest dat de klimaatscenario’s impact zullen hebben voor de levensmiddelensector: er zal een zeer inspannende inzet worden gevraagd bij het verminderen van broeikasgassen. ‘Niks doen is echt geen optie’, aldus Ploos van Amstel.

Volgens de lector is goede informatie over klimaat en klimaatverandering hard nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen als het gaat om de klimaattransitie die ook de levensmiddelensector gaat raken.

Walther Ploos van Amstel: Zijn we klimaatgeletterd?

Hij bracht in zijn column een belangrijk punt naar voren:

‘De vraag is of bedrijven in de levensmiddelensector wel voldoende weten over het klimaat. Kennen we de belangrijkste principes van het klimaatsysteem? Weten we hoe en waar wetenschappelijk betrouwbare data en informatie over klimaat te vinden? Hoe communiceren we binnen de sector over klimaat en klimaatverandering? Zijn we in staat goed geïnformeerde beslissingen te nemen over zaken die door klimaat worden beïnvloed of die het klimaat beïnvloeden?’

Climategate.nl looft een boekenbon uit voor de beste inzending om de goede man te informeren.

***

U vindt zijn column hier.

U kunt hem hier bereiken: w.ploos.van.amstel@hva.nl

***